Ινδοκάρυδο, αποξηραμένα κερασάκια και αλεύρι ολικής δημιουργούν ένα νόστιμο αλλά και υγιεινό αποτέλεσμα. Ποιός μπορεί να τους αντισταθεί;;;;;
Τί λέτε... έρχεστε να τα γνωρίσουμε από κοντά;;;;
Τί λέτε... έρχεστε να τα γνωρίσουμε από κοντά;;;;
ΥΛΙΚΑ
Για τα μαφινάκια
125 γρ. λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
250 ml γάλα
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, ολικής άλεσης, ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. αλάτι
50 γρ. αποξηραμένο ινδοκάρυδο
100 γρ. αποξηραμένα κεράσια
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
Για την ganache λευκής σοκολάτας
150 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα μαφινάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε χαρτάκια σε μια φόρμα για cupcakes με 12 θέσεις.
Βάζουμε το γάλα με τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Μετά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τα δύο άλευρα (ολικής και άσπρο), το μπέικιν, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και τα αποξηραμένα κεράσια.
Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνουν κρέμα.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, περίπου ή μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θέσεις της φόρμας, γεμίζοντας τα χαρτάκια κατά τα 2/3 τους.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, να γίνουν αφράτα αλλά και μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν να τα στολίσουμε.
Για την ganache λευκής σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν.
Ύστερα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι έως ότου γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας-κρέμας, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε μέχρις ότου έχουμε ένα μείγμα αφράτο αλλά ημίρευστο.
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγο έως ότου το μείγμα μας σφίξει και μπορέσει να βγαίνει με κορνέ ζαχαροπλαστικής, διατηρώντας το σχέδιο που του δίνουμε.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, το ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στο κορνέ.