Ρεβιθοκεφτέδες με ωμά ρεβίθια...

...ένας ακαταμάχητος μεζές
Σαββατοκύριακο έρχεται, όλο και κάποιος μπορεί να έρθει στο σπίτι για παρέα αλλά και μόνοι μας να είμαστε... ας κάνουμε το κυριακάτικο τραπέζι να διαφέρει λίγο από το καθημερινό.
Ας του αφιερώσουμε λίγη παραπάνω ώρα κι ας ετοιμάσουμε έναν ωραίο μεζέ, ένα γλυκό ή μιαν όμορφη και νόστιμη σαλάτα. Εδώ που τα λέμε, είναι που είναι δύσκολη η εποχή μας ...γιατί να μην κάνουμε λίγο πιο όμορφη την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας και όχι ξοδεύοντας μεγάλα ποσά αλλά, εντελώς απλά και με καθημερινά υλικά. Ένα όμορφο και διαφορετικό στρώσιμο του τραπεζιού, κάποια εδέσματα που δεν υπάρχουν τις καθημερινές μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε λίγο  τη ζωή μας έτσι ώστε να πάρουμε δυνάμεις για την καινούργια εβδομάδα...
Να η πρότασή μου, για έναν γρήγορο, φθηνό αλλά και πεντανόστιμο μεζέ!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό)
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. Φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (να έχουμε έναν πηχτό χυλό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 2 ώρες σε χλιαρό νερό με 1 κ.γλ. αλάτι.
Ύστερα τα πλένουμε 2-3 νερά και τα πασπαλίζουμε με σόδα.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά τα τρίβουμε με το χέρι μας για να φύγουν ό,τι φλούδες έχουν απομείνει.
Τα ξεπλένουμε 2-3 νερά και μετά τα βάζουμε στο multi, μαζί με το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το μείγμα ρεβιθιών-κρεμμυδιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
Το τελικό μας μείγμα πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός.
Εάν έχουμε τελικό μείγμα αραιό προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, εάν όμως είναι πηχτό τότε μπορούμε να το αραιώσουμε με μια μικρή ντοματούλα ψιλοκομμένη ή με λίγο γάλα ή αβγό.
Ψήνουμε στο φούρνο, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 15-20 λεπτά περίπου, στον αέρα, (ανάλογα βέβαια με το μέγεθός του) ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ή τους τηγανίζουμε και τους βάζουμε πρώτα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "αφήσουν" το επιπλέον λάδι τους.

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, Κική μου. Τους αγαπώ πολύ τους ρεβιθοκεφτέδες αλλά τους φτιάχνω με ρεβιθάλευρο για πιο εύκολα.
    Οι δικοί σου φαίνονται αφράτοι και λαχταριστοί, σωστός πειρασμός.
    Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριολεκτικά ακαταμάχητος!!!! Αχ βρε Κική τι μου κάνεις βραδιάτικα....πάνω που αποφάσισα να μη φάω ως αύριο το πρωί. Όμως Παρασκευόβραδο με ουζάκι και το δικό σου μεζεδάκι.....παίζει; Άντε και να πω όχι!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κικίτσα μου οι ρεβυθοκεφτέδες είναι οι αγαπημένοι μου "ψευτοκεφτέδες", αλλά θα σου ομολογήσω ότι αν δεν έχω μαντζουράνα δεν τους επιχειρώ, τους έχω συνδυάσει με το άρωμα της μαντζουράνας!
    Επίσης ψάχνω να βρω ρεβιθάλευρο, μου έχουν πει ότι γίνονται πολύ νόστιμοι και με αυτό.
    Η τελευταία σου φωτό με βάζει σε μεγάλο πειρασμό να πάρω ένα πηρουνάκι και να τσιμπήσω έναν!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόστιμος μεζές. Εγώ την ήξερα την συνταγή με βρασμένα ρεβύθια. Έτσι όμως γίνονται πιό γρήγορα. Καλό σαββατοκύριακο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κική μου καλησπέρα.Πολύ ωραία και γρήγορη η συνταγή σου,μπράβο!Έχουν και καταπληκτικό χρώμα που σε προκαλεί να σε δοκιμάσεις ακόμη περίσσοτερο.Καλό βράδυ, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου παλιά και εγώ έτσι τους έκανα με ωμά.. αλλά τώρα δεν ξέρω χρησιμοποιώ βρασμένα γιατι μου φαινεται ότι φουσκώνουν πιο πολύ! Φαινονται πολύ νόστιμοι πάντως! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική μου..τέλειος ο μεζές σου!!!Όντως,ακαταμάχητος...Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. I love this any time of the week..You are making me to have it now..

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ αρεσουν πολυ οι ρεβυθοκεφτεδες! Φαινονται τελειοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ είναι πραγματικά ακαταμάχητος μεζές!! Μπράβο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρελαίνομαι για ρεβίθια! Και αν είναι και μέσα σε κεφτέδες...τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή! θα την τιμήσουμε οπωσδήποτε! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!