Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο


...το κέικ της Barbie!!
Ναι, ναι καλά διαβάσατε!!!! Το σημερινό κέικ έχει την ιστορία του και αφιερώνεται στην κούκλα Barbie, την καλύτερη κουκλοφίλη της μεγάλης μου ανιψιάς, Ιωάννας αλλά προσφάτως και της μικρής που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της "Μπαρμπίτιδας"!!-:)))
Θα σας εξηγήσω αμέσως τί εννοώ κι αν δεν βαριέστε διαβάστε το! Αν έχετε παιδάκια και μάλιστα κοριτσάκια είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβετε, θα μπείτε αμέσως στη θέση μου και θα με ...συμπονέσετε!!!
Οι ανιψούλες μου, λοιπόν, παίζουν ένα παιχνίδι όπου η Barbie είναι ζαχαροπλάστης και φτιάχνει κέικ. Εδώ και μέρες φτιάχνουν ένα κέικ, ροζ λόγω φράουλας σε σχήμα καρδιάς. Προχθές, έρχεται η μεγάλη και μου εκφράζει, κατόπιν συμφωνίας με τη μικρή, την επιθυμία τους να τους φτιάξω το συγκεκριμένο κέικ, που είναι ροζ γιατί έχει φράουλες και σε σχήμα καρδιάς. 
Τί να κάνω τώρα εγώ ...ως χαζοθεία και μάλιστα όταν αφορά φαγητό!!!!!! Φυσικά, χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξα να ικανοποιήσω επιθυμίες με την ελπίδα ότι θα το εκτιμήσουν και θα γίνει ανάρπαστο το κέικ!
Άντε τώρα εσύ να βρεις φράουλες... πήγα στα 2 μάρκετ και σε κάποιο μανάβικο που έχουμε στη γειτονιά... άφαντες οι φράουλες! Να κατέβω στην κεντρική αγορά ήταν αδύνατον... έτσι σκέφτηκα το σιροπιαστό κέικ ινδοκάρυδου που ήθελα εδώ και καιρό να φτιάξω! Κατόπιν των διαπραγματεύσεων με το "τρομερό" δίδυμο (ξαναλέω ...τύφλα να έχει η Τρόικα -:))), συμφωνήσαμε να κρατήσουμε το ροζ αλλά χωρίς φράουλες!!!
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ ωραίο κέικ με γεύση ινδοκάρυδου, σιροπιαστό κι αφράτο, που η σαντιγύ με την επικάλυψη (έστω και ροζ) του συμπλήρωνε τη γεύση και την έκανε μεστή. Ένα κέικ όχι πρωτότυπο αλλά πολύ πολύ νόστιμο  που ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια!
Τελικά, βέβαια, η μικρή και οι υπόλοιποι το "τσακίσαμε" ενώ η μεγάλη μας έφαγε μόνον ΜΙΑ μπουκιά (κυριολεκτικά) και είπε ότι της άρεσε πολύ (θα ήθελα να ξέρω τί θα έκανε αν δεν της άρεσε!!!-:(())).
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο γλυκό και βέβαια, όχι υποχρεωτικά ροζ, γιατί και άσπρο είναι πανέμορφο. Μπορεί επίσης να γίνει τούρτα γενεθλίων κι ακόμα ακόμα να το γαρνίρετε με σοκολατένια σαντιγύ και άσπρο ινδοκάρυδο για τους ...σοκολατομανείς.
Όσο για την προέλευση της συνταγής... είναι από το περίφημο τετράδιο των συνταγών μου αλλά δεν γνωρίζω από πού ακριβώς!!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη πολύ μαλακιά (μισολιωμένη)
300 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
130 γρ. ινδοκάρυδο
250 ml γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Για την ροζ επικάλυψη
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη
200 ml κρύο γάλα
4 κ.σ. ινδοκάρυδο που το έχουμε βάψει ρόζ (ή άλλο χρώμα) με 2-3 σταγόνες ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής.
Η παρασκευή του κέικ και το σιρόπιασμά του
Η επικάλυψη με σαντιγύ βανίλιας, το βάψιμο του ινδοκάρυδου
και το πασπάλισμα του κέικ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ' αυτό το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν και το ινδοκάρυδο.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ, τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα μείγμα άσπρο που έχει  φουσκώσει και διπλασιάσει τον όγκο του (δεν γράφω ακριβή χρόνο γιατί εξαρτάται από τη "δύναμη" του μίξερ).
Ύστερα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη που έχουμε ήδη μαλακώσει, βάζοντάς την στο φούρνο μικροκυμμάτων στη σκάλα για ξεπάγωμα για 1 λεπτό.
Χτυπάμε καλά το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του άλευρου και το γάλα, έως ότου έχουμε ένα μείγμα όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε πολύ αραιό.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου.
Πριν βγάλουμε από το φούρνο, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ.
Εάν η λάμα είναι καθαρή όταν την βγάλουμε, το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Πριν το σιροπιάσουμε, κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά του με μια οδοντογλυφίδα ή ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκια.
Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, σε μια κατσαρόλα και βράζουμε στο σιρόπι για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά σιροπιάζουμε το κέικ.
Αφήνουμε και πάλι το σιροπιασμένο κέικ να κρυώσει.
Για την ροζ επικάλυψη
Χτυπάμε τη σαντιγύ σε σκόνη με το κρύο γάλα για 5 λεπτά ή έως ότου γίνει μια "σφιχτή" σαντιγύ.
Την απλώνουμε στο κέικ.
Το βάψιμο του ινδοκάρυδου
Βάζουμε σε ένα μπολ όσο ινδοκάρυδο θέλουμε (εγώ έβαλα περισσότερο για να έχω έτοιμο) και ρίχνουμε 2 σταγόνες από το υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.
Φορώντας γάντια, τρίβουμε  με τα ακροδάχτυλά μας ελαφρά το ινδοκάρυδο μέχρι να το χρωματίσουμε στην απόχρωση που θέλουμε.
Εάν περισσέψει, το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι για να το διατηρήσουμε αναλλοίωτο. 
Πασπαλίζουμε το κέικ μας  με το ρόζ ινδοκάρυδο και... είναι έτοιμο!
Φυσικά, μπορούμε να βάψουμε το ινδοκάρυδο ό,τι χρώμα θέλουμε!
 TIPS
* Μπορούμε να αφήσουμε άσπρο το ινδοκάρυδο και, αν το θέλουμε για τούρτα γενεθλίων να κόψουμε οριζόντια το κέικ σε δύο κομμάτια και αφού σιροπιάσουμε το κάθε κομμάτι να βάλουμε ανάμεσα κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω άσπρη σαντιγύ και άσπρο ινδοκάρυδο.
Μπορούμε επίσης να το γαρνίρουμε με σοκολατένια σαντιγύ και να το πασπαλίζουμε με άσπρο ινδοκάρυδο.
Επίσης, μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια. Σ' αυτή την περίπτωση δεν βάζουμε τη σαντιγύ. Το σιροπιάζουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, βάζοντας δίπλα το παγωτό. 
Tante Kiki
30 Comments
No