Κυριακάτικες σκέψεις ...της εποχής!


Κυριακή πρωί σήμερα, με έναν καιρό που παραπαίει ανάμεσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα, μουντό αλλά όχι ιδιαίτερα κρύο! Πιο μουντοί όμως έχουν γίνει οι άνθρωποι... όλοι εμείς οι καθημερινοί αγωνιστές της ζωής!!! Σταμάτησα πια να βλέπω πρόσωπα γελαστά, ανθρώπους με κέφι να πηγαίνουν για να αγοράσουν την κυριακάτικη εφημερίδα τους στο περίπτερο της γειτονιάς, να κουβεντιάζουν με τους άλλους τους "κυριακάτικους γνωστούς" όπως τους λέω εγώ μιας και τους συναντά κανείς μόνον κάθε Κυριακή στο περίπτερο. Αντί γι αυτό, λιγοστοί πλέον όσοι σταθερά αγοράζουν εφημερίδα τις Κυριακές για να μη μιλήσουμε για τις καθημερινές. Άλλωστε γιατί να ...αγοράσουν εφημερίδα; Τα απαραίτητα νέα που, έτσι κι αλλιώς σε ελάχιστες πια περιπτώσεις είναι ευχάριστα, τα μαθαίνουν από τη τηλεόραση κι αυτά όταν ...θέλουν να μάθουν νέα και να ενημερωθούν γιατί άρχισε να επικρατεί η άποψη του "γιατί να μάθεις τα νέα;;; για να σε πιάσει κατάθλιψη;;;; έτσι κι αλλιώς χάλια είναι όλα"!!!! Το άσχημο είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν άδικο!!! 
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν συμφωνούσα κι ούτε συμφωνώ με τη συγκεκριμένη άποψη γιατί όταν δεν ξέρουμε τί συμβαίνει γύρω μας, στη ζωή μας, στη χώρα μας το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μην μπορούμε να αντιδράσουμε και να μην ξέρουμε τί μας περιμένει!!!! Άρα, για μένα τουλάχιστον αυτή δεν είναι λύση. Η ενημέρωσή μας είναι ένα ύψιστο όχι απλά αγαθό αλλά καθήκον προς εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο μέλλον όσο κι αυτό, τούτη την ώρα, φαντάζει αβέβαιο, σκοτεινό, καταθλιπτικό και χωρίς διέξοδο. Όσο κι αν τα παιχνίδια που παίζονται δεν είναι μόνον ελληνικά αλλά και παγκόσμια με έναν κοινό, κατά την άποψή μου, σκοπό... τον αποδεκατισμό και την καταβαράθρωση της μεσαίας αστικής τάξης, η οποία τα τελευταία χρόνια, όλο και βελτιωνόταν οικονομικά άρα και μορφωτικά και βιοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι "σήκωνε όλο και περισσότερο κεφάλι" προς τα "ψηλά", προς το ανώτατα αξιώματα έχοντας την απαίτηση η γνώμη της και τα δικαιώματά της να γίνονται σεβαστά. Θεωρώ, λοιπόν, η ενημέρωση αλλά και η γνώση της ιστορίας είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που μας βοηθούν να βλέπουμε λίγο πιο μακριά από το τώρα και το ζοφερό σήμερα, να "παίρνουμε" κουράγιο αλλά και αποφάσεις για να αντιδράσουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια των λίγων να εξαθλιώσουν τους πολλούς. Κάπου, δεν θυμάμαι ακριβώς πού, διάβασα πρόσφατα ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 99% του πλούτου κι αυτό εμένα μου λέει "πολλά"!!!  Μου λέει, πρώτα πρώτα, ότι το ποσοστό όσων πρέπει να αντιδράσουν είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό όσων το συμφέρον είναι η εξαθλίωσή μας και άρα είμαστε ακόμα οι πολλοί και οι πολλοί ...έχουν δύναμη όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Όταν ήμουν φοιτήτρια και είχαμε μάθημα Γαλλικής Ιστορίας, εγώ πάντα, μα πάντα βαριόμουν κι έλεγα... πάλι θα κάνουμε για μια τόσο ταραγμένη περίοδο γεμάτη δολοφονίες, δολοπλοκίες, εξευτελισμό, πείνα και εξαθλίωση;;;;; Τότε, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βρισκόμασταν μπροστά σε καταστάσεις που αρχίζουν να μου φέρνουν στο νου τη Γαλλική Επανάσταση. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, η ζωή μας άνετη οικονομικά αν και όχι πλούσια, ξένοιαστη, με τη γλυκιά προσμονή του να τελειώσω το πανεπιστήμιο για να δουλέψω μιας και υπήρχαν θέσεις εργασίας. Κανένας δεν προβληματίζονταν, όπως τώρα τα παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας " πώς θα βρω δουλειά;;;" . Τώρα, μεγάλη πια, με όλα όσα ζούμε, μπορώ για πρώτη φορά να καταλάβω το μέγεθος της απελπισίας και της οργής του γαλλικού λαού στην εποχή της Γαλλικής Επανάστασης!!!!! Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονταν όλα αυτά!!!!  Θα μου πείτε... καλά γιατί μας τα λες όλα αυτά και μας πονοκεφαλιάζεις... μήπως εμείς δεν τα ξέρουμε;;;;
Όχι, δεν σας τα γράφω γι αυτό, είμαι σίγουρη ότι άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο βιώνει τη δύσκολη κατάσταση, ειδικά στη χώρα μας. 
Πάρα πολύ μικρομεσαίοι έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα, άλλων η δουλειά μειώθηκε (μεταξύ αυτών και η δική μου κι αισθάνομαι ακόμη ευλογημένη που έχω κι αυτήν που έχω, μιας και οι γονείς δεν είναι πια εύκολο να στείλουν τα παιδιά τους σε μια δεύτερη ξένη γλώσσα όσο κι αν το θεωρούν απαραίτητο), άλλοι σκέφτονται  να μεταναστεύσουν, άλλοι ήδη έφυγαν κι άλλοι ξοδεύουν οικονομίες χρόνων για να συνεχίσουν να έχουν τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητά τους.
Φυσικά, δεν διαφωνώ καθόλου με την άποψη ότι τόσα χρόνια, οι Έλληνες έκαναν λάθη, τραγικά λάθη, λάτρευαν το δημόσιο άλλοι με το πρόσχημα της σιγουριάς κι άλλοι με το πρόσχημα της ασυδοσίας και της μη εργασίας, έκαναν σπατάλες, αγόραζαν άσκεπτα μεγάλα αυτοκίνητα χωρίς να έχουν το κατάλληλο οικονομικό υπόβαθρο, ξόδευαν για ρούχα μάρκας, ταξίδια και διασκεδάσεις, είχαν "βυθιστεί" στην κατάσταση που τους υπέδειξαν οι ...πονηρά σκεπτόμενοι "εκλεκτοί" που τους ήθελαν άκρατους καταναλωτές, έτρεχαν στους πολιτικούς για έναν διορισμό χάνοντας έτσι κάθε ίχνος αξιοπρέπειας (διαφωνώ με την άποψη βέβαια ότι φταίει εξ ολοκλήρου ο κόσμος και καθόλου οι πολιτικοί που  χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο τρόπο για ψήφους και μόνον...ας μη γελιόμαστε)  αλλά αυτά τα λάθη δεν αφορούν όλους, δεν μπορούν αδιάκριτα να βαραίνουν όλους ΑΝ ΚΑΙ νομίζω ότι είναι ΜΟΝΟΝ ένα απλό πρόσχημα για την κακή διαχείριση εκ μέρους των κυβερνήσεων των οικονομικών της Ελλάδας (φταίμε γιατί τους ψηφίζαμε) αλλά και για το σχέδιο εξαθλίωσης του λαού μας, ώστε να παίρνουμε μισθούς πείνας,  χωρίς εργασιακά δικαιώματα και να παράγουμε προϊόντα που κάποιες ξένες χώρες (και όλοι ξέρουμε για ποιά ή ποιές χώρες μιλάμε) θα τα εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν. Φυσικά όχι οι λαοί των χωρών αυτών αλλά και πάλι οι "λίγοι και εκλεκτοί" τουλάχιστον κατά τη δική τους άποψη!!! Είναι τυχαίο ότι κάποιοι τραπεζίτες γίνονται πρωθυπουργοί;;;;; Δεν νομίζω!! ...αν και ...μια απλή καθηγήτρια θέλω να πιστεύω ότι είμαι και λογικά σκεπτόμενη!!!!
Για να καταλήξω, λοιπόν, τα γράφω όλα αυτά γιατί, θεωρώ ότι η "παραίτηση" από το δικαίωμα για μια ανθρώπινη και καλή ζωή ή η κατάθλιψη τούτες τις ώρες είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε. Προσωπική μου άποψη, καλό είναι να είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για να δημιουργήσουμε και πάλι ένα καλό μέλλον για τα παιδιά μας. Πρέπει να διδαχθούμε από την παρούσα κατάσταση, να ξαναβρούμε τις αξίες που, τόσα χρόνια χάσαμε, την παραγωγικότητά μας ως Έλληνες (μην ξεχνάμε ότι ζούμε σ' έναν ευλογημένο τόπο από άποψη κλίματος κι εδαφολογικής διαμόρφωσης και σύνθεσης), την ανάγκη και την όρεξη για δημιουργικότητα, τη φαντασία μας αλλά και την μαχητικότητά μας για όπου και όταν χρειαστεί.
Διαβάζω πολλές φορές ότι κάποιοι φίλοι foodbloggers έχουν χάσει κάθε διάθεση για μαγειρική ή άλλοι για χειροποίητες δημιουργίες  μιας και μας συμβαίνουν όλα αυτά τα άσχημα ΟΜΩΣ τότε τί θα συμβεί;;;; Απλά θα βυθιστούμε στην απελπισία και στο χάος και θα είμαστε εύκολη λεία για όλους αυτούς που θέλουν το κακό μας και... τί θα πούμε στα παιδιά μας;;;; Ότι απλά, βουλιάξαμε στα προβλήματα και δεν προσπαθήσαμε να φτιάξουμε την κατάσταση για να έχουν αυτά ένα καλύτερο αύριο;;;; Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η λύση;;;;; 
Προσωπικά,  πιστεύω ότι η λύση είναι να αναδιαρθρώσουμε την καθημερινότητά μας, τη κουζίνα μας, τη διάθεσή μας, τις ανάγκες μας ανάλογα με την εποχή ΚΑΙ να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για να ξανακερδίσουμε την ΕΛΠΙΔΑ, την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, το ΑΥΡΙΟ βοηθώντας έτσι όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από μας (δεν χρειάζονται πάντα χρήματα , κάποιες φορές μερικά καλά λόγια, ένα πιάτο φαί ή μια παροχή βοήθειας είναι αρκετά) για μπορέσουμε να κρατηθούμε όλοι "όρθιοι". 
Και για όσους μαγειρεύουμε... η λύση δεν είναι να μην μαγειρεύουμε αλλά να βοηθήσουμε πρακτικά με τα καθημερινά αγαθά όσους έχουν ανάγκη και  να δείξουμε στους υπόλοιπους, πως μπορούμε να μαγειρεύουμε με φθηνά υλικά, με μικρότερες ποσότητες αλλά εξίσου υγιεινά και νόστιμα για να αισθάνονται καλά με όσα έχουν γιατί δεν μας χρειάζονται πάντα "τα πολλά" ούτε οι πολυτέλειες για να ζούμε καλά!
Ευχαριστώ που διαβάσατε τις σκέψεις μου αν και ξέρω ότι σας κούρασα, κυριακάτικα!!!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την αγαπημένη μου μπλογκοφίλη Νάσια για το πανέμορφο και αισιόδοξο δωράκι της!!! Νάσια μου νομίζω ότι τώρα πήρα το σωστό δώρο...βέβαια, έχω ένα θέμα γιατί δεν μου δέχεται τη φωτογραφία στη διπλανή στήλη αλλά με τις μέρες και το ψάξιμο ελπίζω να το διορθώσω.!!!!
 
Tante Kiki
6 Comments

6 σχόλια:

 1. Κικίτσα μου εμένα προσωπικά καθόλου δεν με κούρασαν οι σκέψεις σου, μιας και σε μεγάλο βαθμό απηχούν και τις δικές μου!
  Ο κάθε λαός είναι άξιος των ηγετών που εκλέγει λένε, και ίσως αυτό να πληρώνουμε κι εμείς.
  Οι αληθινοί ηγέτες όμως μας τέλειωσαν κι εμείς κάτι μάθαμε από τα λάθη μας.
  Καιρός λοιπόν να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας, να καταλάβουμε ποιες είναι οι αξίες μας και με το κεφάλι ψηλά να ανασκουμπωθούμε να ξανακερδίσουμε την ζωή και να ξαναδώσουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας.
  Ολα αυτά που βιώνουμε, ίσως τελικά να μην είχαν μόνο κακές συνέπειες, μιας και μας ξύπνησαν από την ... μακαριότητα που ζούσαμε τα τελευταία χρόνια και μας έκαναν να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά.
  Η δημιουργία, η κάθε είδους δημιουργία, είναι φάρμακο! Είναι απόλυτα φυσιολογικά να μας έχει μειωθεί η διάθεση, κάποιοι από μας ίσως να νοιώθουμε και τύψεις,ειδικά εμείς των μαγειρικών blogs, αλλά θα ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε με αγάπη και να προσφέρουμε μέσα από τις δημιουργίες μας μια νότα θαλπωρής και ζεστασιάς στους αγαπημένους μας!
  Ολα θα πάνε καλά, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά μας, σ' αυτήν την νέα γενιά που τόσο άδικα την καταδικάσαμε.
  Φιλάκια, καλό απόγευμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις δίκιο Έλενά μου ...απόλυτο δίκιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΙΚΙΤΣΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΤΡΕΜΩ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΙΜΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΑΥΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΜΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ Ι ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα Κική μου.
  Δεν νομίζω ότι κουράστηκα διαβάζοντάς σε. Ήταν σαν να κουβεντιάζαμε από κοντά, απλά και φιλικά και αυτή την εξαιρετική αίσθηση μου την έδωσε το διαδίκτυο και μου άρεσε.
  Σε πολλά από αυτά που γράφεις συμφωνώ απόλυτα. Έχω να προσθέσω μόνο ότι καιρός ήταν να ξαναβρούμε το μέτρο που το είχαμε χάσει και τη γνώση του ποιοι είμαστε πραγματικά. Νομίζω ότι ζούσαμε με μια πλασματική άποψη για τη ζωή και τα προβλήματ'α της, σε μια κατά φαντασίαν μακαριότητα, καθόλου συνετή για να παραποιήσω ένα τραγούδι της Άλκηστις "σαν να ήμασταν άλλοι κι όχι εμείς μεσ' στη ζωή πορευτήκαμε!". Άσχημο ξύπνημα αλλά ανογκαίο.
  Χρειάζεται χρόνος για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Πιστεύω ότι από όλο αυτό το ταρακούνημα θα βγει κάτι καλό και αισιόδοξο. Εμείς να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, απλά και από καρδιάς. Δίνουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα και δεν νομίζω ότι πάει χαμένο.
  Πολλά φιλιά. καλή νέα εβδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μόνο κουραστικές δεν είναι οι σκέψεις σου Κική μου!Είναι σκέψεις των πολλών (για να μην πω όλων).Έκανα το λάθος να παρακολουθώ ειδήσεις 10 -15 μέρες πριν...είχα και πρόβλημα με τον υπολογιστή μου...Με τρελάνανε οι "δημοσιογράφοι" με τις περιγραφές και τις απόψεις τους ,προσπαθώντας να μου εμφυτεύσουν όλα αυτά.Μερικές φορές ένιωθα και ίσως νιώσω τύψεις αποθανατίζοντας τα μαγειρικά μου δρώμενα.Σκέφτομαι ότι υπάρχουν και άνθρωποι άνεργοι με παιδιά κτλ...δεν θα επεκταθώ,γιατί εγώ θα κουράσω πραγματικά.Δεν είμαι από αυτούς που έχουν καλό εισόδημα και τώρα με τις περικοπές που θα έρθουν θα το παλεύω σε καθημερινή βάση να κάνω το καλύτερο για την οικογένεια μου και θα το μοιράζομαι και στο διαδίκτυο.Δεν θέλω να αφήσω το εαυτό μου να πέσει στα τάρταρα της κατάθλιψης..έχω χρέος απέναντι στα παιδιά μου ...να είμαι όρθια και χαμογελαστή...Φιλιά πολλά
  Υγ.Το είπα είμαι κουραστική... :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ωωωωωχ Νάσια μου πάλι λάθος έκανα με το δωράκι. Χίλια συγγνώμην ...θα προσπαθήσω να επανορθώσω. Όσο για τις σκέψεις σου, έχεις απόλυτα δίκιο με την καθημερινότητά μας και τα άγχη μας και κυρίως για τα παιδιά μας μιας και προσπαθούμε να τους δώσουμε το καλύτερο πάντα κι αυτό το αυτονόητα καλύτερο ίσως τελικά να μην είναι δεδομένο. Όχι δεν μου τα έγραψες καθόλου μπερδεμένα και είσαι καλή στην έκφραση. Φυσικά και σε καταλαβαίνω, όπως ξέρω ότι με καταλαβαίνεις κι εσύ και χαίρομαι γι αυτό μιας κι είναι σαν να μιλάμε παρεούλα.

  Helen Gr έχεις απόλυτα δίκιο καλή μου. Φυσικά κι έπρεπε να ξαναβρούμε και το μέτρο αλλά και τις αξίες που κάπου στο δρόμο χάσαμε. Κι εγώ πιστεύω ότι θα βγεί κάτι καλό απ΄όλη αυτή τη κατάσταση αλλά θεωρώ ότι για να το δούμε πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο, να μην βυθιστούμε στη θλίψη και να αγωνιστούμε να ξαναγίνουμε άνθρωποι με δημιουργικότητα και αγάπη ο ένας για τον άλλο. Εκείνο όμως που επίσης ξέρω είναι ότι η παγκοσμιοποίηση θέλει την μικρομεσαία τάξη χωρίς πολλά ανθρώπινα δικαιώματα ώστε να ασχολείται μόνον με τα προς το ζην κι όχι με την ανοδική της πορεία που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εξαρτάται μόνον από τα οικονομικά (αν και δυστυχώς μια καλή οικονομική κατάσταση σου δίνει την ελευθερία να ασχοληθείς άνετα με πολλά άλλα χωρίς ιδιαίτερο άγχος).

  mara σ' ευχαριστώ, κι εσύ δεν είσαι κουραστική γιατί έχεις δίκιο σ΄ότι λες. Κι εγώ έχω μερικές φορές τύψεις αλλά όπως ήδη φαίνεται προσπαθώ να βάζω περισσότερες συνταγές με υλικά φθηνά (όχι ότι και πριν είχα χαβιάρι και αστακούς). Όμως πιστεύω ότι το σημαντικό δεν βρίσκεται εκεί αλλά στο ότι βρισκόμαστε εδώ, ζωντανοί και προσπαθούμε να κρατηθούμε από κάτι για να μην αφεθούμε στη μιζέρια και την εξαθλίωση. Κι αν μείνουμε ζωντανοί... κάποια στιγμή θα έρθει και το επόμενο βήμα. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι λύση είναι η απομόνωση απ΄όλους και απ' όλα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το να έχω φίλους, να χαζεύω και να διαβάζω σε περιοδικά πώς ζουν οι άλλοι (εκτός κρίσης) δεν με χαλάει απλά μου δίνει κίνητρο για επιβίωση!!! Ίσως είναι θέμα χαρακτήρα και πώς αντιδρά ο καθένας ΑΛΛΑ πρέπει να το παλέψουμε κι όχι να μας πάρει "από κάτω"!!!

  Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No