Γλυκιά κρέμα κολοκύθας!!!


Η χρυσαφένια κρέμα της πριγκίπισσας!
Ένας κολοκυθένιος ασουρές!!! μ' αυτό μοιάζει η γεύση της χρυσαφένιας κρέμας με κολοκύθα! Δεν ξέρω αν... ανακάλυψα την Αμερική ή υπάρχει η συνταγή της συγκεκριμένης κρέμας, εκείνο που ξέρω είναι ότι σήμερα το απόγευμα, τώρα, πριν από μια ώρα, θέλοντας να φιλέψω κάτι ελαφρό για κολατσιό τις ανιψιές μου κι έχοντας στο ψυγείο μου πουρέ κολοκύθας που τον έφτιαξα το πρωί για άλλο λόγο, σκάρωσα στα γρήγορα την κρέμα. Έφαγαν και το ευχαριστήθηκαν, αφήστε που άκουγαν και το παραμύθι της Σταχτοπούτας με την... κολοκύθα που έγινε άμαξα! Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο θέαμα από... δυο μουτράκια που είναι χαρούμενα, μπουκωμένα με μια λιχουδιά (το λατρεύω). Να τί έφτιαξα κι αν έχετε κίτρινη κολοκύθα δοκιμάστε τη ...είναι υπέροχη κρέμα κι όχι μόνον για παιδιά!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε μικρούς κύβους
300 γρ. γάλα φρέσκο 
2- 3 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)
3-4 κ.σ. κοφτές κούσταρ πάουντερ με γεύση βανίλια
Για το γαρνίρισμα
Κανέλα
Καρύδια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τους κύβους της κίτρινης κολοκύθας σε ένα μικρό κατσαρολάκι με 1/2 φλ. νερό και τους αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.
Τους βγάζουμε από το νερό και τους πολτοποιούμε στο multi.
Τους ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρολίτσα  (αφού την έχουμε αδειάσει και ξεπλύνει) μαζί με το μισό γάλα και τη ζάχαρη, να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Εν τω μεταξύ, διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το κούσταρ πάουντερ και μόλις το μείγμα κολοκύθας - γάλακτος ζεσταθεί, προσθέτουμε και το κορν φλάουρ.
Αφήνουμε να πήξει η κρέμα μας για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μπολ που τα έχουμε βρέξει με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και στολίζουμε με καρύδια.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη... κι όχι μόνον για ένα γρήγορο επιδόρπιο αλλά και για άλλες χρήσεις που θα σας δείξω τις επόμενες εβδομάδες.
TIPS
 Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα μαύρες ή και ξανθές σταφίδες.
Tante Kiki
10 Comments
No