Καλησπέρα! Δεν ξέρω για σας αλλά για μένα η τυροκαυτερή είναι από τις σαλάτες που δύσκολα αποχωρίζομαι. Λατρεύω τη γεύση της και νομίζω ότι σε κάθε γεύμα, καθημερινό, κυριακάτικο ή γιορτινό μπορεί να κάνει αισθητή τη παρουσία της χωρίς να είναι παραφωνία. Φανταστείτε την, δίπλα στο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα με τη γέμιση τα Χριστούγεννα, δίπλα στο ψητό χοιρινό την Πρωτοχρονιά αλλά και μαζί με το ψητό κατσίκι το Πάσχα!!!! Νομίζω ότι τονίζει τη γεύση του κρέατος αλλά και των συνοδευτικών του!!! Γεμίζει το στόμα μ' εκείνη την ελαφρά αλμυρή αλλά και καυτερή γεύση που κάνει τις αισθήσεις μας να παίρνουν φωτιά!!! Παραδίπλα ζεστά ψωμάκια ή σουσαμένια κριτσίνια, πατάτες ή τσιπς λαχανικών που περιμένουν να βουτήξουν μέσα της!!!
Νομίζω ότι είναι μια τέλεια εικόνα για κάθε τραπέζι!!! Διαβάστε τη συνταγή κι αποφασίστε εσείς αν θα τη φτιάξετε...
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. κατίκι
150 γρ. ανθότυρο
120 γρ. φέτα
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψημένη ή ζεματισμένη
1 κ.γλ. κόκκινη ταμπάσκο
2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. τρίχρωμο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε τη πιπεριά, τη βάζουμε στο multi μαζί με τη ταμπάσκο, το λάδι και το γιαούρτι και τα κάνουμε αλοιφή.
Προσθέτουμε το κατίκι, το ανθότυρο και τη φέτα και τα πολτοποιούμε κι αυτά.
Προσοχή το μείγμα μας δεν πρέπει να γίνει εντελώς αλοιφή αλλά να είναι ελαφρώς ανομοιογενές.
Εάν πάλι, μας αρέσει η τυροακαυτερή εντελώς λεία, τότε χτυπούμε στο multi περισσότερη ώρα το μείγμα και εάν χρειάζεται προσθέτουμε και 2-3 κ.σ. κρύο νερό.
Τη βάζουμε στο ψυγείο και, εάν θέλουμε, τη πασπαλίζουμε με καυτερή πάπρικα ή με μπούκοβο.