Μια ομελέτα ...ένα γεύμα...


Αυγά - κρεμμύδια - μανιτάρια - πιπεριά πράσινη - ψωμί μπαγιάτικο (να και η ανακύκλωση!)... 5 υλικά που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες!!! Μας κάνουν ένα πλήρες γεύμα, οικονομικό, γρήγορο, χορταστικό και καθόλου κατώτερο σε  νοστιμιά!!! Οι περισσότεροι το γνωρίζουμε καλά πια! Δεν είναι απαραίτητο στο πιάτο μας να βρίσκονται γαρίδες, καραβίδες, στήθος πάπιας ή φιλέτο μόσχου για να ευχαριστηθούμε και να χορτάσουμε.
Εξ ίσου απολαυστικό αν όχι και περισσότερο (προσωπική άποψη μιας και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα κανένα από τα παραπάνω) είναι μια απλή ομελέτα στο τηγάνι ή στο φούρνο! Γι αυτό, ας μην ψάχνουμε πάντα στα ακριβά υλικά και στα πολύπλοκα πιάτα τις βιταμίνες και τη γευστική απόλαυση! Έχουν κι εκείνα, βέβαια, τη θέση τους αλλά στο καθημερινό τραπέζι, είτε υπάρχει είτε όχι η οικονομική κρίση ...ας εκτιμήσουμε την απλότητα που σίγουρα δεν συμβαδίζει με την έλλειψη ποιότητας! 
Τα γράφω αυτά γιατί θεωρώ ότι εμείς σαν foodbloggers αλλά και τα κυκλοφορούντα έντυπα, γαστρονομικά περιοδικά πρέπει να δείχνουμε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Εννοώ λύσεις απλές, οικονομικές αλλά ίσως και πιο σύνθετες ή πιο ακριβές αλλά όχι προκλητικές γιατί υπάρχουν άτομα που, διαβάζοντάς μας ή διαβάζοντάς τα νιώθουν άσχημα και μειονεκτικά, αν και... αυτό είναι θέμα χαρακτήρα. Προσωπικά όταν δεν μου αρέσει το ...χαβιάρι, μου είναι αδύνατον να νιώσω άσχημα γιατί δεν το έχω στο τραπέζι μου. 
Και τώρα στη συνταγή μας γιατί στο τέλος θα με ...βαρεθείτε!!
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομo
2 αβγά
3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη (εάν θέλουμε την ομελέτα πικάντικη, χρησιμοποιούμε καυτερή)
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή κατεψυγμένα
1 φέτα ψωμί του τοστ ή κάποια φέτα από μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
ελάχιστη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: φέτες ντομάτας και λίγο κατίκι Δομοκού ή φέτα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά σε κυβάκια, χωρίς καθόλου μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά (όσο ψημένα τα θέλουμε).
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, και το αφήνουμε να σοταριστεί κι αυτό.
Τελευταίο προσθέτουμε το κομμένο ψωμί.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα.
Ρίχνουμε και ελάχιστη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο πάνω στα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στα ήδη σοταρισμένα μανιταροκρέμμυδα και το αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις η ομελέτα ετοιμαστεί από τη μια πλευρά, την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Όταν ροδοκοκκινήσει, την σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με απλή ελληνική ντοματούλα και, εάν θέλουμε, λίγο κατίκι Δομοκού ή λίγη φέτα.
Όπως είπα και πιο μπροστά είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
TIPS
* Εάν δεν θέλουμε την ομελέτα μας τηγανιτή, μπορούμε να βάλουμε ακριβώς το ίδιο μείγμα με όλα τα υλικά του σε ένα αντικολλητικό, πυρίμαχο ή ανοξείδωτο ταψάκι και να τη ψήσουμε στο φούρνο σαν...σφουγγάτο. Γίνεται ακόμη πιο υγιεινή και εξίσου νόστιμη!
Μη μου πείτε... αυτή η ομελέτα είναι σαν να σας προσκαλεί σε γεύμα!!
Tante Kiki
13 Comments
No