Μια ομελέτα ...ένα γεύμα...

Αυγά - κρεμμύδια - μανιτάρια - πιπεριά πράσινη - ψωμί μπαγιάτικο (να και η ανακύκλωση!)... 5 υλικά που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες!!! Μας κάνουν ένα πλήρες γεύμα, οικονομικό, γρήγορο, χορταστικό και καθόλου κατώτερο σε  νοστιμιά!!! Οι περισσότεροι το γνωρίζουμε καλά πια! Δεν είναι απαραίτητο στο πιάτο μας να βρίσκονται γαρίδες, καραβίδες, στήθος πάπιας ή φιλέτο μόσχου για να ευχαριστηθούμε και να χορτάσουμε.
Εξ ίσου απολαυστικό αν όχι και περισσότερο (προσωπική άποψη μιας και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα κανένα από τα παραπάνω) είναι μια απλή ομελέτα στο τηγάνι ή στο φούρνο! Γι αυτό, ας μην ψάχνουμε πάντα στα ακριβά υλικά και στα πολύπλοκα πιάτα τις βιταμίνες και τη γευστική απόλαυση! Έχουν κι εκείνα, βέβαια, τη θέση τους αλλά στο καθημερινό τραπέζι, είτε υπάρχει είτε όχι η οικονομική κρίση ...ας εκτιμήσουμε την απλότητα που σίγουρα δεν συμβαδίζει με την έλλειψη ποιότητας! 
Τα γράφω αυτά γιατί θεωρώ ότι εμείς σαν foodbloggers αλλά και τα κυκλοφορούντα έντυπα, γαστρονομικά περιοδικά πρέπει να δείχνουμε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Εννοώ λύσεις απλές, οικονομικές αλλά ίσως και πιο σύνθετες ή πιο ακριβές αλλά όχι προκλητικές γιατί υπάρχουν άτομα που, διαβάζοντάς μας ή διαβάζοντάς τα νιώθουν άσχημα και μειονεκτικά, αν και... αυτό είναι θέμα χαρακτήρα. Προσωπικά όταν δεν μου αρέσει το ...χαβιάρι, μου είναι αδύνατον να νιώσω άσχημα γιατί δεν το έχω στο τραπέζι μου. 
Και τώρα στη συνταγή μας γιατί στο τέλος θα με ...βαρεθείτε!!
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομo
2 αβγά
3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη (εάν θέλουμε την ομελέτα πικάντικη, χρησιμοποιούμε καυτερή)
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή κατεψυγμένα
1 φέτα ψωμί του τοστ ή κάποια φέτα από μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
ελάχιστη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: φέτες ντομάτας και λίγο κατίκι Δομοκού ή φέτα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά σε κυβάκια, χωρίς καθόλου μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά (όσο ψημένα τα θέλουμε).
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, και το αφήνουμε να σοταριστεί κι αυτό.
Τελευταίο προσθέτουμε το κομμένο ψωμί.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα.
Ρίχνουμε και ελάχιστη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο πάνω στα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στα ήδη σοταρισμένα μανιταροκρέμμυδα και το αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις η ομελέτα ετοιμαστεί από τη μια πλευρά, την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Όταν ροδοκοκκινήσει, την σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με απλή ελληνική ντοματούλα και, εάν θέλουμε, λίγο κατίκι Δομοκού ή λίγη φέτα.
Όπως είπα και πιο μπροστά είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
TIPS
* Εάν δεν θέλουμε την ομελέτα μας τηγανιτή, μπορούμε να βάλουμε ακριβώς το ίδιο μείγμα με όλα τα υλικά του σε ένα αντικολλητικό, πυρίμαχο ή ανοξείδωτο ταψάκι και να τη ψήσουμε στο φούρνο σαν...σφουγγάτο. Γίνεται ακόμη πιο υγιεινή και εξίσου νόστιμη!
Μη μου πείτε... αυτή η ομελέτα είναι σαν να σας προσκαλεί σε γεύμα!!

13 σχόλια:

  1. Κική μου καλησπέρα απλή,εύκολη και νοστιμότατη η ομελέτα σου.Μια παρόμοια έχω κι εγω που θα την βάλω σε μια απο τις επόμενες αναρτήσεις μου.Απόψε ένα περίργο πράγμα,στα περισσότερα blogs που έχω μπεί είμαι η πρώτη που κάνω σχόλιο,τυχαίο δε νομίζω!!!! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομελέτα σου όχι μόνο μας προσκαλεί, αλλά και μας προκαλεί να την δοκιμάσουμε!!
    Με πολύ αγαπημένα υλικά, έφτιαξες ένα λαχταριστό πιάτο!
    Καλό βράδυ Κικίτσα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου, τέλεια ομελέτα, και εύκολη!! Περιέχει και λαχανικά, οπότε πλήρες γεύμα! Σ'ευχαριστώ Κική μου! φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις δίκιο Κική μου γλυκιά, συμφωνώ μαζί σου. Είτε για πρωινό που συνηθίζεται εδώ η για οποιοδήποτε άλλο γεύμα, είναι ένα πλήρες γεύμα. Το πιάτο σου πολύ λαχταριστό!

    Σου στέλλω μια μεγαλη αγκαλιά από ένα ελαφρά φθινοπωρινό Τορόντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Κικίτσα! Ένα γρήγορο νόστιμο και απολαυστικό γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δίκιο Κική στις μέρες μας οι προτάσεις πρέπει να είναι προσγειωμένες αν και πιστεύω ότι είναι θέμα του πως προβάλεις κάτι διαφορετικό, οι άνθρωποι για να ξεχνούν την καθημερινότητα έχουν ανάγκη και το διαφορετικό έρχονται και γιορτές.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πήρα απόφαση..εσύ θέλεις να με ..εξοντώσεις ..και βάζεις ότι αγαπώ..Χθες βράδυ ο Δημήτρης έφτιαξε μία και την ..καταβρόχθηζε κι εγω..θεατής..με πόνο στη κοιλιά και ..κοτόπουλο βραστό..θα με πεθάνεις ..τέτοια θέλω..τέτοια..τέτοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ.Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΦΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Κική μου. Καταπληκτική η ομελέτα σου, τα υλικά αγαπημένα και η γεύση υπέροχη. Θαύματα έκανες πάλι!
    Συμφωνώ απολύτως με τα της εισαγωγής σου, κι ας μου αρέσουν οι γαρίδες, τι να κάνω! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalimera sas!!para poli orea omeleta!!ena plires geuma!!orea protasi!!!
    filia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας!
    Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι που σας άρεσε η ομελέτα μιας και πράγματι είναι ένα πλήρες γεύμα, γρήγορο, υγιεινό, οικονομικό αλλά και νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξανθή μου συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου ότι όλοι έχουμε ανάγκη και το διαφορετικό ειδικά τώρα που έρχονται οι γιορτές!! Σας αφήνω τώρα γιατί πάω για μάθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έτσι κι αλλιώς τα αυγά είναι αγαπημένα μας όπως κι αν είναι, αλλά αυτή η ομελέτα μπαίνει υποψήφια για τις επόμενες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!