Ντίπ ταραμά με φασόλια και πιπεριά Φλωρίνης


Ένα νηστίσιμο dip που δίνει άλλη γεύση στον ταραμά! Νόστιμο και υγιεινό, σαν κολατσιό επάνω σε λαγάνα ή σε ένα απλό φρυγανισμένο ψωμάκι είναι τόσο χορταστικό! Οι πιπεριές το κάνουν πικάντικο και ...σχεδόν πορτοκαλί, τα φασόλια του χαρίζουν επιπλέον γεύση και τα φιστίκια (αν τα βάλετε) του δίνουν έναν άλλο "αέρα" ...μια νέα ταυτότητα! Απολαυστικό τόσο σαν σαλάτα-αλοιφή που συνοδεύει άλλα πιάτα σ' ένα τραπέζι όσο και σαν dip που μέσα του βουτούν κριτσίνια ή το ίδιο ξαπλώνει νωχελικά επάνω σε όποιο είδος ψωμιού προτιμάμε. Αλλά και μέσα σε τοστ μαζί με λαχανικά δεν χάνει καθόλου ούτε την προσωπικότητα αλλά ούτε και την αίγλη του... συνεχίζει να καμαρώνει για τη γεύση του! 
Εύκολο, όσο τίποτε άλλο!! Αξίζει να δοκιμαστεί ακόμα και για τις ξαφνικές λιγούρες της νηστείας!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ταραμά (λευκός ή ροζ)
1 φέτα ψωμί του τοστ (μόνον την ψίχα μουσκεμένη σε νερό και καλά στυμμένη)
100 γρ. άσπρα φασόλια βρασμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες ή από βάζο καλά στραγγισμένες
180-200 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Προαιρετικά: 2 κ.σ. φιστίκια πεκάν (ψημένα και αλατισμένα ή όχι)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τον ταραμά, το ψωμί, τα φασόλια και τις πιπεριές (εάν βάλουμε και φιστίκια τα προσθέτουμε κι αυτά) στο multi τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή έως ότου πολτοποιηθούν κι έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ύστερα, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το λεμόνι μέχρις ότου έχουμε ένα ντιπ ούτε αραιό αλλά ούτε και ιδιαίτερα πηχτό.
Tante Kiki
9 Comments
No