Καλησπέρα σας! Μια που σήμερα καταπιάστηκα με διάφορα και το Σαββατιάτικο πρωινό μου ..."πέταξε" χωρίς να το καταλάβω... και μια που ο καιρός, τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη, κάθε άλλο παρά άνοιξη θυμίζει... σκέφτηκα να σας δείξω ένα από τα αγαπημένα μας βραδινά. Είναι από 'κείνες τις γρήγορες συνταγές που τις συνοδεύουμε με κρύα μπύρα για ένα ήρεμο "repas télévisé" όπως λένε και οι Γάλλοι.
Μπυρίτσα, μπρουσκέτα νοστιμότατη και αρωματική στο πιάτο, κουβεντούλα κι ένα καλό φιλμ στην τηλεόραση μπορούν να μας κάνουν να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο που θα μας ξεκουράσει.
Πάμε να δούμε λεπτομέρειες για το σημερινό βραδινό μας...
ΥΛΙΚΑ
1 γαλλική μπαγκέτα
150 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
170 γρ. γκούντα, ένταμ, καπνιστό ρεγκάτο και κασσέρι τριμμένα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια το πράσινο μέρος
2 κ.σ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά σε ροδέλες
κυβάκια ντομάτας
50 γρ μαργαρίνη
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο αλάτι
λίγο δεντρολίβανο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη μουστάρδα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε τρία κομμάτια και αυτά τα κόβουμε στη μέση (έχουμε δηλαδή 6 κομμάτια μπαγκέτας).
Αλείφουμε το κάθε κομμάτι με μείγμα μαργαρίνης - μουστάρδας και επάνω απλώνουμε μια στρώση από τα τριμμένα τυριά και το ζαμπόν.
Ανάλογα με την όρεξή μας προσθέτουμε κομμάτια ντομάτας, λίγη κέτσαπ, μερικές ελιές μαύρες και πράσινες και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Εάν θέλουμε ακόμα πιο πικάντικη γεύση πασπαλίζουμε με ψίχουλα ψωμιού ψημένα (θα τα βρούμε ΕΔΩ).
Βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή έως ότου κάνει μια ωραία κρούστα η μπρουσκέτα.
Συνοδεύουμε με κρύα μπύρα.