Τρουφάκια πραλίνας Νο1


Μικρά, στρογγυλά, τυλιγμένα σε υπέροχη σπιτική πραλίνα φουντουκιού γεμάτα γλυκιά σοκολάτα και φουντουκόψιχα σε προσκαλούν να τα γευθείς από την πρώτη στιγμή που τα αντικρίζεις. Κι αν πλησιάσεις πολύ... τα ρουθούνια σου κεντρίζει μια εκπληκτική μοσχοβολιά πραλίνας και σοκολάτας που τα κάνει ακόμη πιο ελκυστικά! Με λικέρ πορτοκαλιού ή κανέλας γίνονται μοναδική γλυκολιχουδιά που ανεβάζει τις ορμόνες της ευχαρίστησης στα ύψη.
Να λοιπόν τα τρουφάκια που σας υποσχέθηκα με το λικέρ κανέλας... πανεύκολα και πεντανόστιμα, πρόθυμα να  γλυκάνουν κάθε στιγμή της μέρας μας.
Κι επειδή σήμερα είναι και η μέρα μας, η μέρα της γυναίκας δηλαδή τα τρουφάκια αυτά είναι σπέσιαλ αφιερωμένα σε όλες τις γυναίκες για να καταφέρνουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σ' όλη τη διάρκεια της κάθε μέρας τους γιατί όπως είπε και η Μ.Θάτσερ (χωρίς να είμαι Θατσερική συμφωνώ μαζί της μόνον σ' αυτό αν και το βρίσκω κι αυτό απόλυτο και λίγο σεξιστικό): "Εάν θέλεις κάτι να ειπωθεί, ζήτα το από έναν άντρα, εάν όμως θέλεις να γίνει, ζήτα το από μια γυναίκα"!!!!! Απόλυτο και σεξιστικό;;; σίγουρα!!!! Εν μέρει αληθινό;;;; Ίσως!!!!
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα
1 κουβερτούρα πραλίνας
1 κουβερτούρα γάλακτος
330 γρ. σοκοπραλίνα φουντουκιού
200 γρ. γκοφρέτες θρυμματισμένες
2 κ.σ. κονιάκ
30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την επικάλυψη
220 γρ. πραλίνα φουντουκιού ψιλοκομμένη στο multi
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την πραλίνα φουντουκιού όπως θα διαβάσουμε ΕΔΩ.
Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τις δύο κουβερτούρες με το βούτυρο.
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τη σοκοπραλίνα φουντουκιού και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τις θρυμματισμένες γκοφρέτες.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 12-15 λεπτά, έτσι ώστε να "σφίξει" το μίγμα για να τα "πλάσουμε" εύκολα.
Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (εμένα το στρογγυλό κλασσικό σχήμα μου φαίνεται ακαταμάχητο) και τα τυλίγουμε με την πραλίνα φουντουκιού.
Διατηρούνται στο ψυγείο, μέσα σε αεροστεγές μπολ, για 2 εβδομάδες ίσως και περισσότερο ...αν κατά λάθος περισσέψουν!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε!! -:))
Tante Kiki
32 Comments
No