Κι ένα πιάτο μη νηστίσιμο και όχι απλά μη νηστίσιμο αλλά ό,τι καλύτερο για όσους δε νηστεύουν. Πλούσιο σε αρώματα, γεύσεις και ιδιαίτερα υλικά όπως ο καβουρμάς και η καπνιστή πάπρικα.
Την τελική πινελιά δίνει το ούζο που με το γλυκάνισο που περιέχει δίνει μια μοναδική επίγευση σε όλα τα υπόλοιπα, μένει στο στόμα και κατακυριεύει τις αισθήσεις. Το καστανόξανθο χρώμα του και η "ευγενική" γεύση του αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο!
Την τελική πινελιά δίνει το ούζο που με το γλυκάνισο που περιέχει δίνει μια μοναδική επίγευση σε όλα τα υπόλοιπα, μένει στο στόμα και κατακυριεύει τις αισθήσεις. Το καστανόξανθο χρώμα του και η "ευγενική" γεύση του αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο!
Οι χυλοπίτες... αγαπημένο ζυμαρικό με μεστή γεύση ενώ η κίτρινη μοτσαρέλα του χαρίζει μια αδιόρατη, τυρένια γεύση που συμπληρώνεται από το κεφαλοτύρι.
'Οσο για την παρασκευή του... αν και έχει κάποιες απαιτήσεις σε χρόνο, η δυσκολία του είναι απλά ανύπαρκτη όπως και η πιθανότητα αποτυχίας του!
ΥΛΙΚΑ 450-500 γρ. χυλοπίτες
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα
300 γρ. καβουρμά σε κυβάκια
250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη στο multi
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα βασιλικό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις χυλοπίτες ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη) στο ταψί και τοποθετούμε τις χυλοπίτες.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο.
Σβήνουμε με το ούζο και αφού πάρουν μία ή δύο βράσεις, προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το νερό από τα ζυμαρικά.
Ύστερα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, την πάπρικα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά, περίπου.
Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τους κύβους του καβουρμά και χωρίς καθόλου λιπαρή ύλη τους ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά έτσι ώστε να αναδειχθεί το άρωμα και η γεύση τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ετοιμάζουμε το φαγητό
Προσθέτουμε τον καβουρμά στη σάλτσα ανακατεύοντας.
Περιχύνουμε τις χυλοπίτες που είναι ήδη στο ταψί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να "πάει παντού η σάλτσα".
Πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα και το μισό κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε και πάλι.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος (τα 250 γρ.) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και μοτσαρέλα.
Βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια του φαγητού.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά, περίπου, πριν σερβίρουμε.