Προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα


Προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα αύριο! Καλά Κούλουμα να έχουμε!!! Καλά να περάσετε και να ξεκουραστείτε!!! Ελπίζω και ο καιρός να είναι σύμμαχος όλων όσων επιθυμούν να βγουν και να πετάξουν αετό αλλά και να απολαύσουν τις λιχουδιές που ζητά το έθιμο αλλά και που λαχταρούν κοντά στη φύση!
Aς δούμε αναλυτικά μερικές προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα που θα σας αρέσουν, ελπίζω. Πιάτα εύκολα και νόστιμα για μικρούς και μεγάλους.
Θα σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να περάσετε μιαν υπέροχη Κ.Δευτέρα και θα τα ξαναπούμε την Τρίτη με νέα συνταγούλα. -:))
Η αγαπημένη λαγάνα που αύριο έχει την τιμητική της!!

Ταραμάς

Ντιπ με μαυρομάτικα φασόλια και πατάτα



Μαυρομάτικα φασόλια με ζόχια









Και για γλυκάκι... τί θα λέγατε για...







Κι αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε γλυκό... αγοράστε χαλβά από ταχίνι από το μάρκετ και διαβάστε τί μπορείτε να κάνετε...
1- Εάν σας αρέσει ο χαλβάς σκέτος; Τότε, κόψτε τον σε φέτες, περιχύστε τον με λίγο λεμόνι, πασπαλίστε τον με κανέλα και γευθείτε τον είναι υπέροχος.
2- Εάν θέλετε και ένα συνοδευτικό φρούτο, κόψτε σε ένα πιάτο ειδικό για φούρνο μικροκυμμάτων 1-2 μήλα, ανάλογα με τα άτομα, βάλτε από πάνω φέτες λεπτές από τον χαλβά και πασπαλίστε τον με κανέλα. "Ψήστε" στον φούρνο μικροκυμμάτων για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά... ίσα ίσα να ζεσταθεί και να μισολιώσει. Είναι  μια απίστευτη απόλαυση.
Εάν, πάλι, αγοράσατε ταχίνι... δεν έχετε παρά να βάλετε σε ένα μπολ λίγο ταχίνι, να προσθέσετε νερό και ζάχαρη τόσο όσο να έχει την ρευστότητα που επιθυμείτε και να το σερβίρετε με κυβάκια λαγάνας ...είναι ένα υπέροχο τελείωμα στο Καθαροδευτεριάτικο τραπέζι.
Καλά να περάσετε!!! -:)))
Tante Kiki
32 Comments
No