Τηγανιτά καλαμαράκια γεμισμένα με πιπεριά Φλωρίνης


Καλαμαράκια τηγανητά! Όλη η νοστιμιά συμπυκνωμένη σ' ένα πιάτο τόσο απλό και τόσο καθημερινό. Ένα μεζεδάκι κατάλληλο για ούζο, σε μέρες νηστείας αλλά και όχι! Κανείς δεν θα το αρνηθεί γιατί δεν μπορεί να μην το απολαύσει... είναι αδύνατον!!! 
Καθαρά ελληνικός ουζομεζές που τα καλοκαιρινά βράδια στολίζει πολλά τραπέζια δίπλα στη θάλασσα και συντροφεύει ατελείωτες κουβέντες και γέλια  σε πολλές παρέες. Η σημερινή εκδοχή του με λίγη πιπεριά Φλωρίνης είναι νόστιμη, όμορφη και αρωματική. Το λεμόνι χαρίζει στο ζευγάρι το τέλειο φινίρισμα για ...ψωμοβουτιές!!! Νόστιμα και όμορφα μιας και καθώς τηγανίζονται η πιπεριά ξεπροβάλει δειλά από το άνοιγμά τους αλλά αυτό δεν μας πειράζει!
Παρ΄όλα αυτά πόσες φορές δεν έχουμε φάει καλαμαράκια - μαστίχες όπως λέω κι εγώ;;; Ό,τι χειρότερο ...να τα βλέπεις λαχταριστά μέσα στο πιάτο κι όταν τα βάζεις στο στόμα σου να είναι λαστιχωτά!!! Για να το αποφύγουμε ... τα βάζουμε σε νερό με σόδα, τα σκουπίζουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγο...μέχρι να γίνουν καστανόξανθα!
ΥΛΙΚΑ
8-10 μικρά καλαμαράκια ολόκληρα, καθαρισμένα
3-4 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια μακρόστενα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Αλάτι και λευκό πιπέρι
Χυμό  από 1 λεμόνι
Μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια που πρέπει να είναι μικρά για να είναι και τρυφερά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και 1 κ.σ. σόδα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
Μετά, τα ξεπλένουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι εσωτερικά και βάζουμε σε κάθε καλαμαράκια 1-2 κομμάτια πιπεριάς Φλωρίνης,  έτσι ώστε να μην φαίνεται απ' έξω.
Στεγνώνουμε τα καλαμαράκια εξωτερικά και αφού τα αλευρώσουμε τα τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Μόλις το λάδι κάψει καλά βάζουμε τα καλαμαράκια να τηγανιστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ένα άλλο μυστικό για να γίνουν αφράτα είναι να μην τα τηγανίσουμε πολύ γιατί όσο περισσότερο τηγανίζονται τόσο πιο σκληρά γίνονται.
Έτσι, μόλις πάρουν ωραίο καστανόξανθο χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Εάν έχει μείνει λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, όσο ακόμα είναι ζεστό ρίχνουμε και σ' αυτό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα καλαμαράκια μας. 
Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ελαιόλαδο, περιχύνουμε απλά τα καλαμαράκια με το χυμό από 1 μικρό λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και απολαμβάνουμε με το ουζάκι μας όσο ακόμα είναι ζεστά.
Tante Kiki
31 Comments
No