Προτάσεις για την 25η Μαρτίου


Υπέροχος ήλιος!!! 'Ανοιξα τα μάτια μου, ένας ολόλαμπρος ήλιος εισέβαλε στο δωμάτιο ξεπερνώντας τις κουρτίνες που τον εμπόδιζαν με τον πιο αυθάδικο και κυριαρχικό τρόπο. Γέμιζε κάθε σπιθαμή του δωματίου ενώ απ' έξω ο δυνατός αέρας λυσομανούσε γιατί δεν μπορούσε κι αυτός να μπει κι ας ήταν τόσο δυνατός! Σηκώθηκα και στάθηκα μπροστά στο παράθυρο... τα δέντρα λυγίζουν στο πέρασμά του, όχι άδικα... είναι τόσο δυνατός!!!! Λυγίζουν για να μην σπάσουν... κι από την τηλεόραση του σαλονιού ακούγονται αναλύσεις για το περήφανο ΟΧΙ της Κύπρου και την ...πονεμένη συνέχεια. Ξαφνικά το μυαλό μου ταξιδεύει... σε δύο μέρες! Σε δύο μόνον μέρες έχουμε 25η Μαρτίου, μέρα εθνικής επετείου. Αναρωτιέμαι... τί μαθαίνουμε τώρα πια από την Ιστορία;;; τί μας διδάσκει;;; Ό,τι και πριν μερικά χρόνια ή μήπως κάτι άλλαξε;;;; Φοβάμαι πώς ναι... δεν είμαστε οι ίδιοι ή μάλλον οι συνθήκες πια δεν είναι οι ίδιες. Και τί μένει ίδιο;;; Δεν ξέρω πια... ίσως μόνον η επιθυμία μας να μείνουμε κοντά στις παραδόσεις, σε κάποιες παραδόσεις, τέλος πάντων! Το φαγητό είναι παράδοση...μια από κείνες τις παραδόσεις που μπορείς εύκολα κι ανώδυνα να ακολουθήσεις... 
Σήμερα, λοιπόν, οι δικές μου προτάσεις για μια παραδοσιακή 25η Μαρτίου, παραδοσιακή όσον αφορά στο φαγητό και στο μεσημεριανό τραπέζι, γιατί κατά τα άλλα είναι μια ...σχετικά καινούργια 25η Μαρτίου!
Την τιμητική του έχει ο μπακαλιάρος...
Για αρχή πώς ξαλμυρίζουμε τον υγράλατο ή παστό μπακαλιάρο... μια τεχνική απαραίτητη για να έχουμε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα...
Ακολουθούν τα κλασσικά πιάτα...
Αλλά και πιο σύγχρονες εκδοχές με κατεψυγμένο μπακαλιάρο...
Και για όσους δεν τηρούν αυστηρά τη νηστεία...
Και όλα αυτά συνοδέψτε τα με ένα αφράτο κι εύκολο...
Καλά να περάσετε! Και του χρόνου με υγεία και χαρά!  -:)))
Tante Kiki
37 Comments
No