Λουκάνικα χωριάτικα ψημένα σε μπύρα


Καλή σας μέρα! Σήμερα και αύριο οι αναρτήσεις είναι αφιερωμένες στην Τσικνοπέμπτη! Τί σας έχω;;;; Δύο προτάσεις γρήγορες, οικονομικές και πολύ νόστιμες... κατάλληλες για μπυρίτσα (η σημερινή) και κρασάκι (η αυριανή)!
Παρεούλα στο σπίτι, λοιπόν, την Τσικνοπέμπτη με τσίκνισμα! 
Προσωπικά, δεν έχω τίποτε εναντίον αυτής της ημέρας αλλά είμαι από κείνους που αποφεύγω να βγαίνω έξω και κυρίως να τρώω έξω γιατί έχουν συμβεί διάφορα σε γνωστούς μου κι όταν λέω διάφορα καταλαβαίνετε τί εννοώ!! Νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές που ...δεν την πάτησα εγώ!!! Έτσι, προτιμώ να μαζευόμαστε και να διασκεδάζουμε "κατ' οίκον" όπου μπορεί κανείς να φάει και να πιει χωρίς κανέναν φόβο!!! Και όλα αυτά προ κρίσης γιατί τώρα πια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αν και ευτυχώς όχι παντού για να μη γενικεύουμε και ισοπεδώνουμε άδικα τα πάντα.
Εξάλλου, τώρα πια οι μαζώξεις στο σπίτι είναι της μόδας, είναι must που λένε και οι πιο προχωρημένοι...
Το να βρεθείς σε μια ταβέρνα όπου πέντε παρέες θα προσπαθούν να πιάσουν ένα τραπέζι κι εκείνο με δύο καρέκλες, όπου από τον καπνό που θα αιωρείται λίγο πιο πάνω από τα τραπέζια θα νομίζεις και βρίσκεσαι στο Νεπάλ κι έχει ομίχλη ή καλύτερα στο Μαντείο μαζί με την Πυθία, όπου πάνω που θα σκεφτείς να αρχίσεις να το γλεντάς... αντί γι αυτό θα αρχίσεις να βήχεις και να πνίγεσαι... δεν είναι πολύ καλύτερα να "πετάξεις" στα γρήγορα ένα ταψάκι στο φούρνο ...έτσι για το τσίκνισμα;;; Πόσο κουραστικό πια μπορεί να είναι;;;;  Στο άψε σβήσε, κόβεις τα πάντα (εκτός από δάχτυλα και χέρια...σπορ που το έχω ασκήσει επιτυχώς ...ευτυχώς όχι προσφάτως) και τα ρίχνεις στο ταψί. Μετά στα γρήγορα το ταψί στο φούρνο και ...τικ τακ... αναμονή και κουβέντα με την παρέα! Ντριννν! μόλις το ρολογάκι ηχήσει, να το ταψί έξω από το φούρνο και τα πιάτα στη σειρά για σερβίρισμα!!! Είδατε πόσο απλό είναι;;;;
Εξ άλλου, γι αυτό έρχεστε στη  θεία Κική ...για να λύνει τέτοια προβλήματα!!
-:))
Σήμερα, λοιπόν ένα εύκολο πιάτο για να απολαύσει η παρεούλα χωρίς να κουραστεί καθόλου η δημιουργός του αλλά και χωρίς να ξοδέψει "ένα κάρο" χρήματα που έχουν πια γίνει ...ακριβοθώρητα!!! Λουκάνικα χωριάτικα με λαχανικά ψημένα μέσα σε μπύρα... στο φούρνο! Ένα πιάτο ιδανικά εύκολο και με καθημερινά υλικά για την Τσικνοπέμπτη αλλά και για κάθε μέρα και κάθε μάζωξη φιλική ή οικογενειακή. Ένα πιάτο που ετοιμάζεται πανεύκολα αν και θέλει λίγο χρόνο για να ψηθεί...αλλά... το βάζουμε στο φούρνο και μέχρι να γίνει, ασχολούμαστε μαζί του μόνον δύο φορές! -:))) Μοσχοβολάει το σπίτι!!! Κι από νοστιμιά... δεν σας λέω τίποτε...δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!! -:)))
ΥΛΙΚΑ 
340 γρ. (4 κομμάτια) λουκάνικα χωριάτικα ( αυτά με ελαιόλαδο), σε ροδέλες χοντρές (ή ολόκληρα και "σχισμένα" στη μέση)
2-3 μεγάλες πατάτες σε κύβους μεγάλους
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομματάκια
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
330 ml (1 κουτάκι) μπύρα της αρεσκείας μας
3 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Προαιρετικά:200 γρ. τυρί - σαγανάκι σε κύβους
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, τα λουκάνικα, τις πατάτες, τη πιπεριά και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και περιχύνουμε με την μπύρα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο το ταψί σκεπασμένο για 45 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ανοιχτό για άλλα 30-35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν τα υλικά.
Εάν θέλουμε, μόλις δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί σε κυβάκια και αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί και το τυρί (εγώ δεν το έκανα γιατί ξέχασα να βάλω το τυρί!!!!!!!!!!!!!!).
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5-10 λεπτά για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις του και σερβίρουμε σκέτο ή παρέα με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Κρύα μπυρίτσα με τέτοιο μεζεδάκι... μια απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε!!
Και για αύριο που είναι Τσικνοπέμπτη, πάρτε μερικά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα (ανάλογα με το πόσα άτομα θα είστε) και ελάτε στην κουζίνα μου για να σας πω την πιο γρήγορη και νόστιμη τηγανιά κοτόπουλου...
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γλυκιά Νοτούλα από το πολύ ωραίο μπλογκοσπιτάκι "Μαφία" για το βραβείο που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει.
Στις ερωτήσεις δεν θα απαντήσω όμως γιατί απάντησα ήδη πριν δύο μέρες. Πάντως χαρίζω αυτό το βραβείο σε όλες τις μπλογκοφίλες γιατί θεωρώ ότι αυτή η γειτονιά έχει υπέροχα άτομα και υπέροχα μπλογκοσπιτάκια που τα αγαπώ όλα!
Καλή σας συνέχεια!!
-:))))
Tante Kiki
46 Comments
No