Λικέρ κανέλας ...το αρωματικό


Θέλετε ένα γρήγορο λικέρ;;; Πιο γρήγορο δεν νομίζω ότι γίνεται!!! Λικέρ κανέλας!!! Μέσα σε 4-5 μέρες είναι έτοιμο!!! Αρωματικό και πολύ εύγευστο!!
Θα μου πείτε εδώ ήρθε η άνοιξη κι εσύ φτιάχνεις λικέρ που θυμίζουν χειμώνα;;; Εντάξει προλαβαίνουμε ακόμη κι εξάλλου δεν έπιασαν και οι ζέστες... Αυτό το λικέρ, στο χρώμα του κεχριμπαριού είναι ένας θησαυρός... πολύ αρωματικός κι εύγευστος, που ξυπνά τις αισθήσεις και γλυκαίνει απίστευτα τον ουρανίσκο!!! Κανέλα, μοσχοκάρφια, πορτοκαλόφλουδα, κονιάκ και μέλι συνομωτούν για να αποπλανήσουν τις αισθήσεις μας.
Κι όταν κάνουν παρέα και με λίγη σοκολάτα πραλίνα ή ακόμα καλύτερα με ένα ολοστρόγγυλο τρουφάκι πραλίνας, μικρό σαν πολύτιμο κόσμημα γίνονται ένα υπέροχο δίδυμο για κέρασμα ή γιατί όχι, για προσωπική χαλάρωση!!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε... αξίζει!!!
ΥΛΙΚΑ για 1 1/2 - 2 λίτρα, περίπου
1 lt νερό
900 γρ. ζάχαρη
6 ξυλάκια κανέλας
8-10 καρφάκια γαρίφαλο
2 κ.σ. μέλι
Φλούδα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
250 γρ. κονιάκ
450 γρ τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (ή βότκα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, τα γαριφαλάκια, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ή μέχρι να δούμε ότι το σιρόπι έχει γίνει ελαφρώς παχύρρευστο.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και μετά το σουρώνουμε απλά με ένα πυκνό σουρωτήρι (απ' αυτό που χρησιμοποιούμε και για τσάι) σκέτο γιατί δεν έχει υπολείμματα για να χρειάζεται φίλτρο καφέ ή τουλπάνι και προσθέτουμε το κονιάκ και το τσίπουρο.
Βάζουμε σε μπουκάλια, κλείνουμε καλά και αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 6-7 μέρες.
Το λικέρ μας είναι έτοιμο!!!
Εάν όταν το δοκιμάσουμε μας φανεί:
1- αδύνατο όσον αφορά στο αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο ακόμη κονιάκ
2- δυνατό όσον αφορά στο αλκοόλ, φτιάχνουμε λίγο ακόμα σιρόπι και το προσθέτουμε.
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια!!!
Tante Kiki
32 Comments
No