Cupcakes καρότου με μανταρίνι


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Άλλο ένα Σαββατοκύριακο απίστευτα κουραστικό και γεμάτο πέρασε! Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι οι καθημερινές είναι πιο εύκολες μέρες και με λιγότερο τρέξιμο!!
Δεν ξέρω τί γίνεται με τα τελευταία Σαββατοκύριακα αλλά αρχίζω να μην τα ...ονειρεύομαι!!! Η άνοιξη είναι, οι πλανήτες είναι, κάτι άλλο συμβαίνει... πάντως τρέχω, τρέχω σαν τον Βέγγο που τον θυμάμαι να λέει εκείνο το αμίμητο "ξέρεις από βέσπα;;;;" όταν έτρεχε με τη βέσπα και δεν μπορούσε να σταματήσει!!!!!!!!! "Ξέρετε από χαλάρωση, αλλαγή ρυθμών και απαλλαγή από το στρες;;;;" θα ρωτήσω εγώ κι αν κανείς έχει "ιδίαν πείρα" κάποιας πετυχημένης συνταγής επί του θέματος... ας με πληροφορήσει... θα τον ευγνωμονώ.
Τέλος πάντων, αλλαγή θέματος τώρα κι επιστροφή στην κουζίνα ή μάλλον στο κέικ που είναι και το σημερινό μας θέμα. 
Πώς θα σας φαινόταν, αν 19 λαχταριστά και μοσχοβολιστά κεκάκια ή επί το αγγλικότερον και αμερικανικότερον cupcakes (για να μην παρεξηγηθεί κανένας κι έχουμε θέματα), με πορτοκαλί, αφράτη σάρκα και όσο πιο υγιεινά γίνεται, προσγειώνονταν στην κουζίνα σας;;; Τέλειο εεεε;;;; 
Κι όμως να ...προσγειωθούν είναι αδύνατον κι όχι γιατί δεν υπάρχει στον πάγκο της κουζίνας διάδρομος προσγείωσης αλλά γιατί κι αυτά για να φτάσουν να στέκονται εκεί καμαρωτά πρέπει να περάσουν από τα χέρια μας!!! -:))) Καταλαβαίνετε τί εννοώ κι επειδή γνωρίζω ότι το καταλαβαίνετε θα σας πω μόνον ένα όνομα Jamie Oliver και είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβετε πού το πάω!!!
Επειδή, λοιπόν, την Κυριακή το πρωί θα είχαμε επισκέψεις (πού τελικά δεν ήρθαν!!!) το Σάββατο βράδυ έγιναν κουζινομαχίες. Ανάμεσα σ' αυτές, υπήρξε και η συγκεκριμένη της οποίας ηθικός αυτουργός είναι ο αγαπημένος J. Oliver κι εγώ η αυτουργός της παραλλαγής. Πάντως το αποτέλεσμα αυτής της κουζινομαχίας ήταν 19 εξαίσια, αφράτα και πολύ αρωματικά cupcakes με καρότο και μπαχαρικά!! Δεν χρειάζονται ούτε μίξερ! Τόσο απλά κι εύκολα είναι!!! Ακόμη και τα πιτσιρίκια μπορούν να μας βοηθήσουν και να το απολαύσουν! 
Ακολούθησε ένα μίνι γλυκό καρότο (μίνι σε ποσότητα εννοώ... έχω κάτι εμπνεύσεις μερικές φορές και την Κυριακή πρωί, μια κρέμα τυριού για να στολίσουν τα κεκάκια. Ως εδώ τέλεια, όλα ήταν έτοιμα κατά τις 10.30 και κατά τις 11.00 κατέφθασε η ...ακύρωση των επισκέψεων...(-:(() έτσι τα κεκάκι παρέλασαν στο μεσημεριανό μας τραπέζι κι εμείς άλλο που δεν θέλαμε!!! Πραγματικά έχω την εντύπωση ότι δεν έχω ξαναφάει πιο νόστιμο κέικ καρότου!! Δοκιμάστε τα είναι εύκολα και με θεσπέσια γεύση, χωρίς υπερβολή!
ΥΛΙΚΑ για 14-19 cupcakes
Για τα κεκάκια
125 γρ. καστανή ζάχαρη
125 ml ηλιέλαιο 
2 αυγά
200 γρ. καρότο πολτοποιημένο στο multi
70 γρ. φουντούκια πολτοποιημένα στο multi
Χυμό και ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού 
1 πρέζα αλάτι
225 γρ. αλεύρι για κέικ ή αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
180-200 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1 κ.γλ. κανέλα
Για το στόλισμα
Γλυκό του κουταλιού καρότο ή μανταρίνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε στο multi το καρότο και τα φουντούκια και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο αλάτι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα αρωματικά-μπαχαρικά, δηλαδή την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.
Ύστερα προσθέτουμε το καρότο με τα φουντούκια, το ξύσμα, τον χυμό του μανταρινιού και τη σόδα φαγητού πάντα ανακατεύοντας.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύοντας ομογενοποιούμε το μείγμα.
Ισομοιράζουμε σε φορμάκια για cupcakes και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και ελέγχουμε βυθίζοντας στο κέντρο του ενός ένα μαχαίρι.
Εάν η λάμα του είναι καθαρή όταν το βγάλουμε τότε τα κεκάκια μας είναι έτοιμα διαφορετικά αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Ύστερα, χτυπάμε το τυρί σε κρέμα με το βούτυρο και την άχνη που την προσθέτουμε σταδιακά έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με την κρέμα αυτή τα κεκάκια και στολίζουμε με λίγο γλυκό καρότο ή μανταρίνι.
Πηγή: Jamie Oliver magazine
Tante Kiki
33 Comments
No