Μπισκότα βουτύρου... καρδιές

Καλησπέρα σας! Διακοπές τέλος για μένα κι επιστροφή στη βάση μου! Τώρα πια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού ...μόνον εκδρομούλες στο χωριό αλλά δεν πειράζει, ωραία ήταν και απόλαυσα τις μέρες που πέρασα δίπλα στη θάλασσα.
Για σήμερα, μια γλυκιά ανάρτηση μαζί με τις γλυκές αναμνήσεις που φέρνω από τις διακοπές μου αλλά και μια ευχή για έναν όμορφο Δεκαπενταύγουστο για όλους, αδειούχους και μη.
Γλυκά, αγαπησιάρικα μπισκοτάκια καρδιές!!! Μικρά μπισκοτάκια που μοσχοβολούν βούτυρο και λιώνουν στο στόμα συνοδεύουν τον καφέ μας και μάλιστα τώρα που ακόμη οι διακοπές... καλά κρατούν! Ας τα αφήσουμε να μας κατακτήσουν, δεν είναι δα και μεγάλες θερμιδικές αμαρτίες, ενώ βρίσκονται πολύ ψηλά στο πάνθεον των μπισκοτογεύσεων. Ένα είναι το μειονέκτημά τους... δεν μπορεί κανείς εύκολα να τους αντισταθεί κι όταν αρχίσει κάποιος να τα απολαμβάνει... θέλει κι άλλο...  κι άλλο... κι άλλο!!!
Πάντως, σας υπόσχομαι ότι είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους...οπότε ετοιμάστε τα για τον Δεκαπενταύγουστο που είναι μέρα γιορτής και συγγενείς και φίλοι συναντιούνται.
ΥΛΙΚΑ για 20-25 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος
1 κρόκο μεγάλου αβγού
2-3 κ.σ. γάλα
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα ώσπου το μείγμα να αφρίσει και να γίνει παχύρρευστο.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και κάνουμε στη μέση μια τρύπα.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα κρόκου - γάλακτος.
Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός και μετά ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ μαλακή αλλά ούτε και σφιχτή που δεν κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια σιλικόνης μια λαμαρίνα φούρνου.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών.
Χρησιμοποιώντας ό,τι κουπ πάτ θέλουμε κόβουμε τα μπισκότα και, με μια σπάτουλα, τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα.
Ψήνουμε για 7-8 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Καλό σας βράδυ!!!

35 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα μπισκότα και μου αρέσει συχνά να φτιάχνω αρκετά απο αυτά σαν τέλεια συνοδευτικά με το γάλα των παιδιών ή το καφεδάκι μου..
    η συνταγή σου φαίνεται πολύ εύκολη..
    θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ μπισκότα βουτυρου είναι η αδυναμία μου και έτσι είναι όπως τα λές όταν φας ένα θες κι άλλο και μετά άλλο,εύκολη και νόστιμη φαίνεται η συνταγή σου.καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολη συνταγή και νοστιμιά έχουν τα συγκεκριμένα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μπισκότα βουτύρου. Όμως επειδή φαίνεται εύκολη συνταγή θα την έχω στα υπόψη για παρέα με καφέ! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Είναι εύκολα και πολύ νόστιμα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Βασιλική.

    Να πούμε καλή επιστροφή και καλή ξεκούραση από τις διακοπές? :)

    Τα μπισκότα σου κλέβουν καρδιές από την ομορφιά τους και τη νοστιμιά τους! Και τι γρήγορα και απλά γίνονται, χώρια που θα πηγαίνουν τέλεια με τα homemade παγωτά που φτιάχνουμε.

    Μας χάρισες μια ακόμα όμορφη συνταγή από τις πολύ ενδιαφέρουσες, που αναρτάς!

    Φιλιά σου πολλά
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ζαμπία μου. Τα μπισκοτάκια αυτά είναι σαν χαμαιλέοντες...ταιριάζουν παντού!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Είχα προσπαθήσει να φτιάξω, αλλά τα παράτησα απογοητευμένη γιατί η ζύμη κολλούσε και δεν έπαιρνε το σχήμα των κουπάτ!Τώρα όμως κατάλαβα, και σε ευχαριστώ πολύ, ότι ήθελε να μπει η ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είσαι σίγουρη ότι το σχήμα τους δεν θα αλλάξει είναι καλύτερα να τα αφήνεις για λίγο στο ψυγείο. Το είχα πάθει κι εγώ όταν πρωτοέφτιαξα μπισκότα, μην ανησυχείς είναι συχνό φαινόμενο χαχαχα.
      Καλή επιτυχία και φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κικίτσα,οι καρδούλες σου μου έκλεψαν την καρδιά(και το στομάχι)..χιχι..Καλή εβδομάδα,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω! Θέλω!! Ελαφρές μπισκοτονοστιμιές!! Με κατέκτησε η συνταγή σου, τη στιγμή που ανέφερες πως λιώνουν στο στόμα!! Δεν υπάρχει περίπτωση αν μην τη δοκιμάσω!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έκανα τα μπισκότα!! Έκανα διπλή δόση και αντί για πρέζα αλάτι έβαλα.. χούφτα! χαχα! Βγήκανε περίεργα! Γλυκά κι αλμυρά μαζί! Αρέσανε όμως! χιχι! Πάντως δεν μπορούσες να φας μόνο ένα! Ήθελες και δεύτερο και τρίτο!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που σας άρεσαν παρά το λάθος!!! Άνθρωποι είμαστε ...συμβαίνουν αυτά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Nαι να πάρει η ευχή, όπως τα λες είναι! Ξεκινάς με ένα και μετά δεν λες να σταματήσεις! Πολύ ωραίες οι μπισκοτοκαρδούλες!
    Καλή επάνοδο από τις διακοπές σου και... καλές εκδρομές! Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα!

    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα Κική μου! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι αλλά είναι νόστιμα ...τί να γίνει;

      Διαγραφή
  9. Και πανεύκολα και πεντανόστιμα και αγαπησιάρικα!!!
    Πολλά μπράβο Κική μου!!
    Καλή επάνοδο, δεν λέω καλό χειμώνα, εξάλλου οι δικές μου διακοπές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, την Παρασκευή φεύγουμε!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού λοιπόν!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, Κική μου και καλή επιστροφή! Καλό και ήρεμο χειμώνα!
    Τα λατρεύω αυτά τα μπισκότα, θυμάμαι που τα αγοράζαμε παλιά στο μεταλλικό και κουτί! Ταιριάζουν με όλα!
    Η συνταγή σου εύκολη και την κρατώ. σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι μαζίμας τόσο νόστιμα γλυκάκια!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ελένη μου και ναι τα μπισκοτάκια αυτά ταιριάζουν παντού!

      Διαγραφή
  11. Κική και για εμάς διακοπές τέλος για φέτος, επιστρέψαμε στην βάση μας. Ευτυχώς μας έφτιαξες τις γλυκές καρδούλες-μπισκοτάκια, να μας γλυκάνεις. Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ μας. Με σοκολάτα λιωμένη επάνω, τι νόστιμα που θα είναι!!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Ειρήνη μου και του χρόνου να είμαστε καλά! Πάρε μπισκοτάκια για τον καφέ... και με σοκολάτα θα είναι υπέροχα!

      Διαγραφή
  12. Παιδια τι σημαινει οταν λεμε 2-3 κ.σ. γάλα?τι εινα το κ.σ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.σ σημαινει κουταλιες της σουπας

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  13. που θα βρω αντικολλητικο χαρτι?δεν μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο σουπερ μαρκετ εχει και ειναι μαζι με το αλουμινοχαρτο.

      Διαγραφή
  14. Επανω απο τα μπισκοτα εβαλα κ ασπραδι κ απο πανω ζαχαρη.Χρειαζεται περισσοτερο ψησιμο ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω, όχι είναι αρκετός ο χρόνος γιατί αν τα ψήσεις περισσότερο μπορεί να γίνουν σκληρά!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  15. τα έφτιαξα...
    έκανα διπλή δόση το πρώτο ταψί βγήκε και εξαφανίστηκε στο λεπτό...
    περιμένουμε το δεύτερο ταψί να βγει πως και πως...
    φανταστικαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!! Μπορεί να συνέβη αυτό και να οφείλεται:
      1- στη διαφορετική ποιότητα άλευρου μια και σε κάθε μάρκα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει άλλη περιεκτικότητα σε γλουτένη κάτι που δεν το ελέγχουμε κάθε φορά και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος από την οποία εξαρτάται το πόσο νερό θα πάρει το αλεύρι.
      2- από το μέγεθος των αυγών που πρέπει να είναι μεγάλα δηλαδή να έχουν τη σήμανση L (και πάλι το βάρος τους αν προσέξεις μπορεί να διαφέρει μερικά γραμμάρια).
      Σε κάθε περίσταση, να ξέρεις ότι το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα προσθέτοντας λίγο γάλα ή λίγο βούτυρο ακόμη ή σε αντίθετη περίσταση λίγο αλεύρι ακόμη.
      Ελπίζω να βοήθησα!

      Διαγραφή
  17. s efxaristw para polu mporei na egine 8ripsala alla ta eftia3a....einai teleia.....na se rwthsw k kati allo?pou ta psineis antistash?sorry gia ts erwthseis alla nea noikokura vlepeis.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χρόνος ψησίματος που δίνω είναι πάντα για αέρα εκτός κι αν γράφω διαφορετικά. Εάν τα ψήσεις στις αντιστάσεις πρέπει να προσέξεις μήπως χρειάζεται περισσότερο χρόνο ...φρόντισε το χρώμα τους να είναι "ξανθό".
      Μην ανησυχείς για τις ερωτήσεις ό,τι θέλεις στη διάθεσή σου και ξέρεις... τα μπισκότα δεν είναι εύκολη ζύμη...οπότε μπράβο σου γιατί προφανώς σου πέτυχαν. Ακολούθησε τις οδηγίες που σου είπα για να διορθώνεις τη ζύμη και είμαι σίγουρη ότι θα έχεις μόνον επιτυχίες!
      Καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!