Παγωτό γιαούρτι με λευκή σοκολάτα

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με μια γλυκιά και δροσερή πρόταση που έχει σαν βασικό συστατικό της τί άλλο παρά το αγαπημένο μας γιαούρτι;;; Οι περισσότεροι από μας, αν το χειμώνα τρώμε κάποια γιαούρτια, το καλοκαίρι τα αποζητάμε μανιωδώς, όχι μόνον για τη νοστιμιά και τη δροσιά τους αλλά και γιατί ταιριάζουν με πολλά άλλα, κάνουν υπέροχα dressings για σαλάτες, αν κι έχουν λίγες θερμίδες, μας χορταίνουν και είναι και απολύτως υγιεινά. Φυσικά, το καλοκαίρι η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη στη συντήρησή τους είτε τα αγοράζουμε από κάποιο μάρκετ (προχθές πήγα να ψωνίσω σε μεγάλο και γνωστό μάρκετ στην Καβάλα και τα ψυγεία τους υπολειτουργούσαν! Το κατάλαβα όταν έπιασα στα χέρια μου μια συσκευασία τυριού αλλά και όταν άκουσα δύο υπαλλήλους που το συζητούσαν ΑΛΛΑ χωρίς να ενημερώσουν το κοινό ώστε να μην ψωνίζει γαλακτοκομικά και τυροκομικά!!!!!!!!). Το ίδιο ισχύει και για τα παγωτά!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους, τελικά, είναι καλύτερο να φτιάχνουμε μόνες μας ό,τι μπορούμε κι έτσι είμαστε πιο ασφαλείς αλλά "παίζουμε" και με τη γεύση, έχοντας το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε, χωρίς συμβιβασμούς. 
Ααααααααα και να μη ξεχάσω ότι το συγκεκριμένο παγωτό δεν χρειάζεται καθόλου ώρα για να γίνει, είναι πανεύκολο και γίνεται μέσα σε δέκα λεπτά!!!! Είναι και πολύ in, εδώ που τα λέμε!!-:))))))
ΥΛΙΚΑ
200 ml γάλα light
200 ml κρέμα γάλακτος light
150-180 λευκή κουβερτούρα
3-4 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. κούσταρ πάουντερ (ή κόρν φλάουρ)
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα 100 γρ. γάλα σε ένα μικρό μπολ και διαλύουμε σ' αυτό το κούσταρ πάουντερ.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το μέλι.
Κομματιάζουμε την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα κρέμας - γάλακτος για να λιώσει.
Αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά, για 5-6 λεπτά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με το κούσταρ (που δεν γίνεται πολύ πηχτή κρέμα αλλά είναι ένα παχύρρευστο μείγμα) και ανακατεύουμε.
Ύστερα, προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα ή, ακόμα καλύτερα, με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα.
Το γιαουρτοπαγωτό μας είναι έτοιμο...
Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.
Μετά το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
Τώρα έχουμε 2 επιλογές:
Α- να το αφήσουμε για 1-2 ώρες ή έως ότου γίνει σαν παγωμένη mousse, οπότε μπορούμε να το προσφέρουμε μ' αυτή τη μορφή (της παγωμένης mousse).
Β- να το αφήσουμε ώστε να γίνει κανονικό παγωτό.
Στην περίπτωση αυτή όμως μόλις αρχίσει να παγώνει το βγάζουμε και το χτυπάμε μέχρις ότου ξαναμαλακώσει.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 50 λεπτά και μετά το ξαναχτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 5 φορές, ώστε να εγκλωβιστεί στο παγωτό αέρας και να μην γίνει πολύ σφιχτό.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός ψυγείο για 20-30 λεπτά ή στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα και μπορούμε να το σερβίρουμε με κάποια μαρμελάδα ή σιρόπι φρούτων, φρέσκα καραμελωμένα ροδάκινα, φρουτοσαλάτα ή ακόμα και με κάποιο κέικ βανίλιας, σιροπιαστό ή όχι.
Προσοχή: Το συγκεκριμένο παγωτό δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό γι αυτό και προτείνω να το σερβίρουμε συνοδευμένο από κάποιο σιροπιασμένο κέικ, καραμελωμένα φρούτα, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ΕΚΤΟΣ κι αν μας αρέσει πολύ η γεύση του γιαουρτιού.
Επίσης, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει υλικά με λίγα λιπαρά, επειδή δεν έχει αβγά  αλλά ούτε και ζελατίνη το παγωτό γίνεται πιο σκληρό από τα άλλα.
Μπορούμε χρησιμοποιώντας γάλα, κρέμα και γιαούρτι με όλα τα λιπαρά τους να έχουμε ένα πιο αφράτο παγωτό.

25 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και πιο υγειινό από το κανονικό παγωτό!Συμφωνώ ότι κάθε τρόφιμο που είναι σπιτικό είναι χίλιες φορές καλύτερο από τα έτοιμα και σε γεύση και σε ποιότητα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Πινελιά μου και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις συνθήκες συντήρησης!!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Πω πωωωωω... Τι γιαουρτοπαγωτογλυκισματάκι είναι αυτό;!;!

    Να οι πειρασμοί... Τους βλέπω μπροστά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα περίεργο πράγμα... Δεν μου πολυαρέσει ούτε το παγωτό, ούτε το γιαούρτι. Ο συνδυασμός των 2 όμως είναι από τους αγαπημένους μου! Η γλύκα του παγωτού σπάει την ξινίλα του γιαουρτιού και το ανάποδο κι αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.
    Πολύ ωραία συνταγή Κική μου! Να έχεις έναν υπέροχο Αύγουστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς γίνεται τώρα αυτό;;;;;;;;;;; Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε!

      Διαγραφή
  4. Ενα παγωτο του απολυτου γουστου μου,αφου λατρευω το γιαουρτι και ..φυσικα την λευκη σοκολατα!!Ο συνδυασμος δε της αναμειξης τους με αποτελεσμα αυτο το θεικο παγωτο,αποτελει μια ακομη αποδειξη των δεξιοτητων σου Κικη μου.Θα το δοκιμαζα και σαν μους,-οπως μας προτεινεις-ισως γιατι η αναμονη θα μου ηταν ιδιαιτερα δυσκολη-αλλα βεβαιως και σαν παγωτο,αφου αυτο ειναι το ζητουμενο.Σε ποια φαση της παρασκευης του παγωτου χρησιμοποιουμε το μειγμα γαλακτος-κουσταρ παουντερ?Καλες και ξεκουραστες διακοπες Κικη μου και σ'ευχαριστουμε που δεν μας ξεχνας!Φιλια πολλα,πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Φωτεινή μου για τα καλά σου λόγια και θα σου πω ότι κι εγώ το προτιμώ σαν παγωμένη μους περισσότερο.
      Αχχχ, Φωτεινούλα μου, μου ξέφυγε και δεν το διευκρίνησα... το βάζουμε στο μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα... θα το διορθώσω αμέσως και συγγνώμην για το λάθος!!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Αυτό το πολύ in παγωτάκι, με δρόσισε και μόνο που το είδα!
    Και σαν μους όπως προείνεις θα είναι τέλειο Κικίτσα μου!
    Φιλάκια, καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Έλενά μου. Κι εγώ νομίζω ότι σαν μους είναι πιο ωραίο! Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Κική με πέθανες!! Το παγωτό σου είναι μούρλια. Και έτσι όπως το έχεις φωτογραφίσει, λίγο αναλιγωμένο και μαλακό, θέλω να μπω στην οθόνη να το φάω!!!

    Η προσθήκη γιαουρτιού το κάνει σίγουρα ποιο ανάλαφρο και δροσερό.

    Φιλάκια δροσερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Χρυσαυγή μου, δεν το φωτογράφησα έτσι επίτηδες...αλλά γιατί το ξέχασα στο μπολ και πιάστηκα με κάτι άλλο... μετά είπα να ξαναβγάλω άλλο για φωτογράφηση αλλά ήρθε κόσμος και το... έφαγαν!!!!! Τους άρεσε μεν αλλά εγώ έμεινα χωρίς ...παγωτό για φωτό...γκρρρρρρρ
      Είναι ωραίο και ελαφρύ αν εξαιρέσεις τη λευκή σοκολάτα.
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή παγωτού που μας παρουσίασες, γρήγορη, θρεπτική και με λίγες θερμίδες … Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άκρως δροσιστικό και ελαφρύ!Το μέλι πότε το προσθέτεις όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς, τα έχω κάνει όλα σ' αυτή την ανάρτηση (είναι η πρώτη των διακοπών)... το συμπλήρωσα ήδη, το βάζουμε μαζί με την κουβερτούρα στο γάλα.
      Χαίρομαι που σου άρεσε!

      Διαγραφή
  10. Μπήκε ο μήνας με δροσερό και άκρως λαχταριστό παγωτάκι!! Μμμ! Ωραία μπήκε ο μήνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μήνα!!! Πω πω πω μας τρέλανες με το γιαουρτοπαγωτό σου! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κική μου, μόλις είχα διαβάσειτην ανάρτησή σου, και ο άνρας μου, χωρίς να το ξέρει, μου ζήτησε παγωτό! Αδύνατον να φτιάξω την λαχταριστή συνταγή σου για άμεση κατανάλωση (τό ήθελε εδώ και τώρα !).
    Ανακάτεψα κι εγώ το στραγγιsτό γιαούρτι που είχα μαζί με έτοιμο παγωτό κρέμα και από πάνω πρόσθεσα μιά μπούλ σοκολάτας με τριμμένη λευκή σοκολάτα και langues de chat !!! Μιά απ'αυτές τις ημέρες όμως, θα φτιάξω το δικό σου σπιτικό παγωτό γιαούρτι !
    Φιλάκια πολλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο και δροσιστικό!!!Σ'ευχαριστώ Κική μου!!!Καλό σου μήνα γλυκούλα μου!!φιλάκια και να περνάς καλά στην όμορφη Καβάλα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παγωτό γιαούρτι... το αγαπημένο μου παγωτό!!!!!!!!!
    Κική μου, μπορώ να μην βάλω μέσα σοκολάτα; Θέλω να πω, άμα θέλω να έχει γεύση γιαούρτι να ακολουθήσω την ίδια συνταγή χωρίς την σοκολάτα ή έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη;
    Καλημερούδια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεύτερη φορά διάβάζω για προσθήση κούσταρ πάουντερ (ή κόρν φλάουρ) σε γιαουρτό-παγωτό, μέσα σε λίγες μέρες!
    Θα με κάνετε να το φτιάξω τελικά Κική μου και το κρίμα στο λαιμό σας μιας και θα το φάω όλη μόνη μου!!!

    Χαιρετισμούς πολλούς στην όμορφη Καβάλα. Μας έχει μείνει αξέχαστη από τις περσινές μας διακοπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το παγωτό είναι πολύ επικίνδυνο Κική μου!
    Με light υλικά και μέλι φαίνεται πολύ αθώο και δελεαστικό!
    Έχει όμως και λευκή σοκολάτα με την υπέροχη και γλυκιά γεύση οπότε γίνεται πιο ακαταμάχητο!
    Εξαιρετική πρόταση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ το έκανα μους και ήταν πολύ ωράιο. Το φοβήθηκα να το παγώσω περισσότερο γιατί υπέθεσα ότι θέλει πολλές φορές χτύπημα. Αρκετά καλή μου φάνηκε και η συνταγή ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ στο www.yumyum.gr για τους λάτρεις του γιαουρτιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!