ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013!!!


Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα!!!! Να έχετε μιαν υπέροχη Κυριακή και αρχή της νέας εποχής!!! Ακόμη ένα φθινόπωρο είναι εδώ και όχι προ των πυλών!!! Πιστό στο ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, χτύπησε σήμερα την πόρτα μας... και του άνοιξα!!!
Όχι, ευτυχώς όχι!!! Δεν έφερε μαζί του κρύο και μουντό καιρό, παρά μόνον μιαν ευχάριστη δροσούλα, καλοδεχούμενη μετά την αποπνικτική ζέστη και υγρασία των τελευταίων ημερών και μερικά γκρίζα συννεφάκια που, σήμερα τουλάχιστον, εδώ στα "γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης" όπως μας αποκαλούν οι μετεωρολόγοι, πηγαινοέρχονταν δίνοντας τα πρώτα μηνύματα για τον ερχομό της νέας εποχής.
Χρειάζεται η εναλλαγή των εποχών... είναι ένα είδος αλατοπίπερου που μας κάνει να ...ανανεωνόμαστε, να εκτιμούμε πράγματα και συνθήκες που αλλιώς θα προσπερνούσαν απαρατήρητα, να συνειδητοποιούμε πιο εύκολα τον χρόνο που κυλά και να θέλουμε να τον προλάβουμε αλλά και να κάνουμε νέα αρχή σε πολλά θέματα!!Πώς θα ζούσαμε σ' ένα αιώνιο καλοκαίρι ή αλλιώς ...συνέχεια στην ίδια εποχή;;;; Προσωπικά θα ...βαριόμουν!!!! Όσο καλό κι αν είναι κάτι, όταν είναι το ίδιο συνεχώς... είναι βαρετό!!!! Περίπου, όπως και το φαγητό... μπορούμε να τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό μόνον και για πόσο μεγάλο διάστημα χωρίς να βαρεθούμε;;;;;
Έπειτα, τώρα που τα πιτσιρίκια αλλά κι εμείς οι εκπαιδευτικοί ξεκουραστήκαμε από την προηγούμενη χρονιά ...είναι καιρός να ξαναμπούμε στις τάξεις!!!!
Είναι καιρός να μαζευτούμε και λίγο στο σπίτι μας, στην κουζίνα μας και να ετοιμάσουμε για μας και τους αγαπημένους μας λιχουδιές πιο φθινοπωριάτικες με σταφύλια, μήλα, κυδώνια, κίτρινες κολοκύθες (λατρεμένες), πορτοκάλια αλλά και καρότα, κουνουπίδια, μπρόκολο, παντζάρια και τόσα άλλα!!
Κάθε εποχή έχει την ομορφιά της κι αν αφήσουμε λίγο όλα όσα μας αγχώνουν, μας εκνευρίζουν και μας στενοχωρούν θα ...ανακαλύψουμε την ομορφιά του φθινοπώρου αν και στα μέρη μας η φύση δεν πρόλαβε να ντυθεί ακόμα με τη φθινοπωρινή της φορεσιά.
Φυσικά, το φθινόπωρο όπως κάθε νέα εποχή στην αρχή της φέρνει ένα ...μπέρδεμα να το πω, ψιλοάγχος να το πώ ...ένα θέμα τέλος πάντων!!! Η ξεγνοιασιά μένει πίσω, τα πρωινά ξυπνήματα για μικρούς και μεγάλους χτυπούν την πόρτα, η ντουλάπα θέλει αλλαγή ρούχων, οι μπότες επανεμφανίζονται ενώ πρέπει να ...εξαφανίσουμε τα σανδάλια κι όσο για τη θάλασσα... αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο μιας και αρχίζει ν' ανταριάζεται και να μας ...αποδιώχνει με το χρώμα και τα κύματά της!!!
Όμως, και μόνον η χαρά και η αίσθηση της προσμονής στην αρχή κάθε νέας εποχής κάνει το φθινόπωρο να φαντάζει ...δελεαστικό!!!
Ας υποδεχθούμε, λοιπόν, τη νέα εποχή που μόλις "ξεμύτισε" από τη γωνιά της με χαμόγελο κι ας ευχηθούμε να περάσουμε όμορφα, με υγεία, εργασία, αγάπη και ζεστασιά!!! Ας ευχηθούμε να ζήσουμε με καλύτερες συνθήκες αυτό το φθινόπωρο (έστω κι αν μέσα μας καταλαβαίνουμε ότι παραείμαστε αισιόδοξοι) και τα μικρούλια όλου του κόσμου να αρχίσουν το σχολείο με τις καλύτερες προοπτικές!!!!!






Καλή Κυριακή και καλό φθινόπωρο να έχουμε!!! Κι αν θέλετε, αφήστε μου τις σκέψεις σας για το ξεκίνημα της καινούργιας εποχής...  -:))


Tante Kiki
36 Comments
No