Ανακύκλωση... η κυρία Ανακύκλωση, της κουζίνας αυτή τη φορά, χτύπησε και πάλι ευγενικά την πόρτα μου κι εγώ την καλωσόρισα!!!
'Ενα κομμάτι από το σοκολατένιο κέικ μπανάνας (θα το βρείτε ΕΔΩ) είχε περισσέψει και με αντιμετώπιζε θλιμμένα κάθε φορά που άνοιγα το μπολ. Την πρώτη φορά το ...αγνόησα! Τη δεύτερη φορά ... το αγνόησα! Εεεεε, πόσο ακόμη;;; Κάποια στιγμή το μάτι μου έπεσε σε μερικά petit beurres και δύο κουβερτούρες που ήταν παραδίπλα και τότε... ένα σοκολατένιο συννεφάκι σχηματίσθηκε στον αέρα της κουζίνας! -:)) Ε, ναι λοιπόν!!! Μικρές ή μεγαλύτερες σοκολατένιες μπαλίτσες, σκεπασμένες με κείνα τα σοκολατένια "σκουληκάκια" και ίσως, ίσως λίγη άχνη πριν το σερβίρισμα!
Αξιοποίηση, λοιπόν, των υλικών με αποτέλεσμα την υπέρτατη γευστική απόλαυση κρυμμένη σε μικρές μπουκιές.
ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου τρούφες (ανάλογα με το μέγεθος)125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 ml νερό
100 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σοκολατένιο κέικ μπανάνας (ΕΔΩ), θρυμματισμένο
250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
120 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια
4-5 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
12 μπισκότα petit beurres ή digestive, θρυμματισμένα
160 γρ. τρούφα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το νερό, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και την κουβερτούρα σε κομμάτια και μόλις λιώσει, ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά.
Θρυμματίζουμε το κέικ (όποιο είδος κέικ έχουμε) και το ανακατεύουμε με τα καρύδια και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Αφού κρυώσει το σοκολατένιο μίγμα προσθέτουμε το μίγμα του κέικ με τα καρύδια και τα μπισκότα.
Αφήνουμε το μίγμα μέσα ή έξω από το ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί τόσο όσο να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε μπάλες ή μπαστουνάκια.
Τυλίγουμε με τη σοκολατένια τρούφα, βάζουμε σε χάρτινες θηκούλες και μετά αφήνουμε να σφίξουν εντελώς οι τρούφες.
Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια!!!!