Γρήγορη μπουγάτσα με γάλα


Μπουγάτσα... ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του μπαμπά μου! Δεν θυμάμαι να υπάρχει ούτε μια φορά που να πήγαμε στις Σέρρες και να μην καθήσαμε να φάμε μπουγάτσα!!!

Καβαλιώτικη μπουγάτσα, σεραϊκή μπουγάτσα, θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα... κάθε μια τηνχάρη της και τη δική της, σχεδόν μοναδική, γεύση!! Σε κάθε πόλη της Β. Ελλάδος ένα μπουγατσατζίδικο ικανοποιεί την πείνα όλων όσων την λατρεύουν! Σήμα κατατεθέν ...θα έλεγε κανείς!!! Ροπή προς ένα νοστιμότατο πρωϊνό, θα έλεγα εγώ!!! 
Οι τεχνίτες της μπουγάτσας ...δυσεύρετοι πια αλλά και η τεχνική του φύλλου της...πολύ δύσκολη, θέλει συνδυασμό γνώσης - τεχνικής - εμπειρίας!!! Αυτά, βέβαια, όσον αφορά στην μπουγάτσα που αγοράζουμε... γιατί αν πούμε να φτιάξουμε μπουγάτσα στο σπίτι υπάρχουν δύο τρεις εκδοχές, πολύ πολύ γνωστές. Η μία με φύλλο κρούστας και κρέμα απλή, η άλλη με σφολιάτα και κρέμα σιμιγδαλιού και η τρίτη, αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα, χωρίς κρέμα αλλά με απλό γάλα!!!! Η ευκολία της τελευταίας δεν ... έχει προηγούμενο! Αυτή η μπουγάτσα είναι ...προκλητικά.... εύκολη!!!! Ο βαθμός νοστιμιάς της είναι αντιστρόφως ανάλογος από την παρασκευή της. Οι συνταγές για τη συγκεκριμένη που κυκλοφορούν σε βιβλία και στο δίκτυο είναι άπειρες. Εγώ σήμερα θα σας δείξω τη δική μου εκδοχή!
Θέλετε να έρθετε μαζί μου στην κουζίνα;;;;; Ακολουθείστε με...
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά (χρησιμοποίησα Χρυσή Ζύμη)
200 γρ. βούτυρο (ή ανάμικτο με μαργαρίνη)
1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
800 ml φρέσκο γάλα
50 ml χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά εάν θέλουμε να έχει άρωμα πορτοκαλιού)
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φακελάκια ζαχαροβανίλια ή 2 κάψουλες βανιλίνης
Κανέλα & άχνη για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί.
Απλώνουμε δύο φύλλα σε μακρόστενο ταψί κάθετα το ένα προς το άλλο (σχηματίζοντας δηλ. έναν σταυρό).
Έπειτα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα σουρώνοντάς τα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν τα φύλλα για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν τα φύλλα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν για 5 λεπτά, τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το φρέσκο γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε και το μίγμα αυτό επάνω στα φύλλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί τελείως το υγρό.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!
Να έχετε μια γλυκιά μέρα! -:))

28 σχόλια:

  1. Πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή !!!! Ευχαριστούμε , Κική μου !!!! Καλή σου μέρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι που σου άρεσε Νίκη μου! Καλή μέρα και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Η μπουγάτσα πράγματι είναι από τα πιο αγαπημένα εδέσματα στη βόρεια Ελλάδα.Παρατηρώ ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε όπου όλα είναι υπό αμφισβήτηση και τα περισσότερα μαγαζιά είτε κλείνουν είτε υπολειτουργούν,οι μπουγατσερίες είναι σε άνθηση ακόμα!Κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί ,ακόμα τουλάχιστον ,την πρωινή μπουγάτσα!!!
    Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι αλμυρές,αλλά φυσικά δεν λέω ποτέ όχι σε μία γλυκιά μπουγάτσα και ειδικά όταν είναι φτιαγμένη με το μεράκι και την σπιτική φροντίδα σου Κική μου!Πραγματικά πολύ εύκολη, με τη σφραγίδα της νοστιμιάς που πάντα μας εγγυάσαι!
    Καλημέρα Κική μου,πολλά πολλά φιλιά σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις πιο γρήγορες και εύκολες μπουγάτσες Φωτεινή μου όπου η ανυπαρξία της κρέμας δεν "ακούγεται" έντονα!!
      Μπορεί να γίνει και αλμυρή με μικρές παραλλαγές ...κάποια στιγμή θα την ανεβάσω!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως έχω τα αρώματά της στη μύτη μου!!!
    Μπράβο, Κική μου!!!
    Φιλάκια πολλά και γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μοσχοβολάει Ιωάννα και η ανυπαρξία της κρέμας δεν είναι ιδιαίτερα έκδηλη!

      Διαγραφή
  4. Κική τα παιδιά μου χτες με ρωτούσαν για συνταγή, όμως δεν νομίζω να έχουν εκεί ζαχαρούχο τι προτείνεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν υπάρχει ζαχαρούχο Ξανθή, μπορούν άνετα να βάλουν φρέσκο γάλα προσθέτοντας όσες κουταλιές ζάχαρη θέλουν για να έχουν την γλύκα που τους αρέσει σε γάλα εβαπορέ και 1-2 κ.σ. κόρν φλάουρ για να είναι μια ιδέα πηχτό.
      Θα είναι το ίδιο!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ θα προωθήσω τη συνταγή σου.
      Καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  5. Όντως είναι εύκολη Κικίτσα μου! Θα μπει στη σειρά, γιατί πρώτα θέλω να φτιάξω μια άλλη συνταγή σου που την έχω βάλει στο μάτι! (θέλω να τη βάλω και στο στομάχι μου βλέπεις!)
    Πάντως φαίνεται νοστιμότατη μπουγάτσα!
    Πολλά φιλάκια! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρωτήσω ποια συνταγή έχεις βάλει στο μάτι;;;; :)))
      Είναι νοστιμότατη, γρήγορη και εύκολη!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Eύκολη καί πολύ νόστιμή η μπουγάτσα σου Κική!!!
    Αρέση στόν άντρα μου!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!
    Καλό μεσημέρι!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Δήμητρά μου!!! Αξίζει να τη δοκιμάσεις και περιμένω εντυπώσεις!!
      Καλή σου μέρα και φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Ζεστή, ζεστή, πασπαλισμένη με άχνη και μπόλικη κανελίτσα είναι απλά θεϊκή!
    Ωραία και εύκολη η γρήγορη βερσιόν της!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι η μπουγάτσα γενικά είναι εξαίσια αλλά κι αυτή η τόσο εύκολη εκδοχή της δεν στερείται μοσχοβολιάς και νοστιμάδα παρά το γεγονός ότι δεν έχει κρέμα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Η συνταγή αυτή είναι απλά πανεύκολη και πολύ τέλεια για την ευκολία της! Κανένας δεν πιστεύει ότι εκεί μέσα δεν υπάρχει κάπου κρέμα! Την έκανα παλιά (δε θυμόμουν ότι βάζουμε και γάλα εκτός από το ζαχαρούχο) οπότε τώρα που μου τη θύμησες... την πάτησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ νοστιμη μου φαινεται και πολύ ευκολη μας λύνει τα χερια για κατι γρήγορο και νοστιμο.. φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι εύκολη και νόστιμη και για το απογευματινό καφεδάκι ιδανική, Ρούλα μου!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Πεντανόστιμη και πανεύκολη μπουγάτσα και είχα ξεχάσει τις αναλογίες σ' ευχαριστώ που μου την θύμισες!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αναλογίες που έχουν οι πάρα πολλές εκδοχές της συγκεκριμένης είναι παρόμοιες ...εγώ πρόσθεσα τον χυμό για λίγο πορτοκαλένιο άρωμα που είναι όμως προαιρετικό και λίγο περισσότερο γάλα αντί για νερό.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Αααχ, την έχω δοκιμάσει και δεν έχω λόγια.
    Η ψευτομπουγάτσα αυτή είναι σίγουρα μια καλή λύση να φάμε κάτι που της μοιάζει στα γρήγορα και να καταπραύνουμε την επιθυμία μας!! Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατη και τέλεια με καφεδάκι!

      Διαγραφή
  12. Ωραιαααα!!!! Και γινεται και στο πιτς φυτιλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λαχταριστή, πανεύκολη και λατρεμένη. Με κανελοζάχαρη πασπαλισμένη, μμμμμ!
    Βασιλική μου, φαντάζομαι, θα την απολαύσατε με μεγάλο κέφι!

    Καλό, χαλαρό Σ/Κ!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ζαμπία μου και ο χυμός της χάρισε και ελαφρό άρωμα πορτοκαλιού ...οπότε την έκανε απίστευτη με τον καφέ!!!
      Επίσης!!

      Διαγραφή
  14. ΠΑΡΑ πολυ ωραια μολις την εκανα!!!!!!οποια συνταγη και να εχω κανει απο εσας ειναι τελεια ευχαριστουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!