Γρήγορη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα



Μπουγάτσα... ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του μπαμπά μου! Δεν θυμάμαι να υπάρχει ούτε μια φορά που να πήγαμε στις Σέρρες και να μην καθήσαμε να φάμε μπουγάτσα!!!
Καβαλιώτικη μπουγάτσα, σεραϊκή μπουγάτσα, θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα... κάθε μια τηνχάρη της και τη δική της, σχεδόν μοναδική, γεύση!! Σε κάθε πόλη της Β. Ελλάδος ένα μπουγατσατζίδικο ικανοποιεί την πείνα όλων όσων την λατρεύουν! Σήμα κατατεθέν ...θα έλεγε κανείς!!! Ροπή προς ένα νοστιμότατο πρωϊνό, θα έλεγα εγώ!!! 
Οι τεχνίτες της μπουγάτσας ...δυσεύρετοι πια αλλά και η τεχνική του φύλλου της...πολύ δύσκολη, θέλει συνδυασμό γνώσης - τεχνικής - εμπειρίας!!! Αυτά, βέβαια, όσον αφορά στην μπουγάτσα που αγοράζουμε... γιατί αν πούμε να φτιάξουμε μπουγάτσα στο σπίτι υπάρχουν δύο τρεις εκδοχές, πολύ πολύ γνωστές. Η μία με φύλλο κρούστας και κρέμα απλή, η άλλη με σφολιάτα και κρέμα σιμιγδαλιού και η τρίτη, αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα, χωρίς κρέμα αλλά με απλό γάλα!!!! Η ευκολία της τελευταίας δεν ... έχει προηγούμενο! Αυτή η μπουγάτσα είναι ...προκλητικά.... εύκολη!!!! Ο βαθμός νοστιμιάς της είναι αντιστρόφως ανάλογος από την παρασκευή της. Οι συνταγές για τη συγκεκριμένη που κυκλοφορούν σε βιβλία και στο δίκτυο είναι άπειρες. Εγώ σήμερα θα σας δείξω τη δική μου εκδοχή!
Θέλετε να έρθετε μαζί μου στην κουζίνα;;;;; Ακολουθείστε με...
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά (χρησιμοποίησα Χρυσή Ζύμη)
200 γρ. βούτυρο (ή ανάμικτο με μαργαρίνη)
1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
800 ml φρέσκο γάλα
50 ml χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά εάν θέλουμε να έχει άρωμα πορτοκαλιού)
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φακελάκια ζαχαροβανίλια ή 2 κάψουλες βανιλίνης
Κανέλα & άχνη για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί.
Απλώνουμε δύο φύλλα σε μακρόστενο ταψί κάθετα το ένα προς το άλλο (σχηματίζοντας δηλ. έναν σταυρό).
Έπειτα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα σουρώνοντάς τα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν τα φύλλα για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν τα φύλλα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν για 5 λεπτά, τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το φρέσκο γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε και το μίγμα αυτό επάνω στα φύλλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί τελείως το υγρό.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!
Να έχετε μια γλυκιά μέρα! -:))

Tante Kiki
28 Comments
No