Μπισκότα σαβαγιάρ με γέμιση κρέμας καφέ και γλάσο σοκολάτας

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!!! 
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ενώ η διάθεσή μου είναι σχεδόν στα ύψη... η έμπνευσή μου είναι στα... βάθη!!! Δεν ...μα δεν... όσες φορές προσπάθησα να γράψω ένα κείμενο της προκοπής μετά από λίγο κατέληξα να πιέζω με ...μανία το delete για να το εξαφανίσω!! Λίγο η περιπέτεια που, πρόσφατα, πέρασα... λίγο η εποχή που ταυτίζεται με την έναρξη των μαθημάτων, λίγο τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας... με έχουν αποσυντονίσει!!! Και δεν είναι μόνον η έμπνευση για το κείμενο αλλά και η μαγειρική έμπνευση ή η επιλογή συνταγών για μαγειρικές δημιουργίες!!! 
Και τώρα που σας εξήγησα το τί συμβαίνει και γιατί όταν μπαίνετε στο μπλογκοσπιτάκι μου δεν ..."σκοντάφτετε" πάνω στη γνωστή φλυαρία μου ...άντε ...ελάτε να σας κεράσω ένα καφεδάκι έστω και διαδικτυακό. Κι επειδή καφεδάκι χωρίς ...μπισκοτάκι ...γίνεται;;; Δεν γίνεται!!! Ελάτε να σας κεράσω κι ένα γεμιστό μπισκοτάκι που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς κόπο και που θα σας βγάλει απροπρόσωπους όταν έχετε ξαφνικές επισκέψεις ή όταν... η μαγειρική και ζαχαροπλαστική σας έμπνευση τολμά να σας... εγκαταλείπει!!! 
Κι εξάλλου, άνθρωποι είμαστε... αποκλείεται να βαριόμαστε και να θέλουμε κάτι εύκολο και γρήγορο αλλά εξίσου νόστιμο ή μήπως αποκλείεται να μην έχουμε χρόνο και να θέλουμε ένα γεμιστό μπισκοτάκι με το καφεδάκι μας ...έτσι για να ξεκουραστούμε το απογευματάκι μετά τη δουλειά!!!
Ελάτε, να πιούμε το καφεδάκι μας και να σας κεράσω αυτό το πανεύκολο γεμιστό σαβαγιάρ που θα σας ...πλανέψει!!! -:))
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο έτοιμα σαβαγιάρ (24 σαβαγιάρ)
Για τη γέμιση
400 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά*
5 κ.σ. κούσταρ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή κορν φλάουρ)**
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
20 γρ. κουβερτούρα 
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το μισό γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε σ' αυτό το κούσταρ πάουντερ (το άνθος αραβοσίτου ή το κόρν φλάουρ).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ, την κουβερτούρα και το αλάτι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε και το γάλα με το λιωμένο κούσταρ πάουντερ ανακατεύοντας καλά.
Μόλις η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε (είτε έξω από το ψυγεία είτε μέσα σ' αυτό) να κρυώσει καλύπτοντάς την με διαφανή μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Όταν η κρέμα κρυώσει καλά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (εάν θέλουμε) και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα ώστε να αφρατέψει.
Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ και με ένα κορνέ ή με ένα μαχαίρι βάζουμε μια ποσότητα κρέμας στην ίσια πλευρά του.
Καλύπτουμε με ένα άλλο σαβαγιάρ και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη
Σε μια μικρή κατσαρόλα που την βάζουμε επάνω σε άλλη που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό για να κάνουμε ένα μπαιν μαρί αυτοσχέδιο, λιώνουμε την κουβερτούρα.
Όταν λιώσει την ανακατεύουμε και περιχύνουμε μ' αυτή τα γεμιστά σαβαγιάρ.
Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε για να τα στολίσουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα και τα αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα εάν τα τυλίξουμε σε σελοφάν σαν καραμέλες είναι ένα ωραίο και φθηνό κέρασμα για τους συμμαθητές των παιδιών όταν έχουν γιορτή ή γενέθλια ή ακόμα και σε μια ωραία πιατέλα ένα υπέροχο δωράκι όταν μας καλούν για φαγητό.
TIPS
*Εάν θέλουμε την κρέμα της γέμισης με λιγότερες θερμίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 200ml γάλα με λίγα λιπαρά και 200ml νερό και να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με 2-3 κ.σ. φρουκτόζη που έχει μεγαλύτερη γλυκαντική ικανότητα.
*Και για ένα ακόμα πιο χειροποίητο αποτέλεσμα μπορούμε να κάνουμε μόνες μας, σπιτικά μπισκότα σαβαγιάρ, με συνταγή που θα βρούμε ΕΔΩ.
Εάν χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ προσθέτουμε και 1 κ.γλ. βανίλια ή 1 καψουλάκι βανιλίνης.

39 σχόλια:

  1. Μια γλυκιά και... σκανδαλιάρικη καλημέρα, κούκλα μου!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου, μην αγχώνεσαι. Είναι λογικό κάποιες στιγμές να μην έχουμε διάθεση ή έμπνευση για πολλά πολλά. Όμως, με λίγη υπομονή να δεις που θα επανέλθεις δυναμικά. Άλλωστε, απ' ό,τι βλέπω, η διάθεση για εξαιρετικές δημιουργίες δεν έχει μειωθεί καθόλου...
    Πολύ μου αρέσουν αυτά τα σαβαγιάρ! Όχι μόνο γιατί φτιάχνονται εύκολα αλλά γιατί είναι και πολύ ευπαρουσίαστα! Μου θυμίζουν εκλεράκια (στα οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να αντισταθώ)! Μπράβο!
    Πολλά φιλάκια και υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω Αναστασία μου γιατί ...με τσατίζει αυτό!!! Πράγματι θυμίζουν ψευτοεκλεράκια αλλά είναι μπισκοτένια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Κική μου, εγώ το παίρνω το κερασματάκι μου και θα το χαρώ μαζί με το καφεδάκι μου και χωρίς πολλούς προλόγους! Η διάθεσή μας, δεν μπορεί να είναι πάντοτε η ίδια! Τόσα συμβαίνουν γύρω μας. Θα το βρεις το κέφι σου και πιστεύω, πολύ σύντομα μάλιστα.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το πάρεις Ειρήνη μου και να το απολαύσεις!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τυπώνω την συνταγή και έφυγα για super market!
    Τι ωραία ιδέα είναι αυτή!!!!!! Σκέψου να είχες έμπνευση τι θα έκανες.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Σ' ευχαριστώ Νοτούλα μου, να είσαι καλά!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Προσωπικά δεν βρίσκω να στερείσαι έμπνευσης ούτε πνευματικής,αλλά κυρίως ούτε μαγειρικής!Τα εισαγωγικά σου κείμενα τα απολαμβάνω πάντα ,να μη πω για τις πρωτότυπες και εγγυημένες συνταγές!!Άρα μάλλον η ανυπαρξία έμπνευσης είναι στο μυαλό,γιατί συνηθίσαμε να απαιτούμε από αυτό όλο και πιο πολλά!
    Σήμερα μας προσφέρεις μία γλυκιά πρόταση με λίγα και απλά υλικά,που συνθέτουν όμως ένα πολύ ευπαρουσίαστο και νόστιμο κέρασμα.Γλυκό στο άψε σβήσε με σπιτική φροντίδα και παιγνιδιάρικη διάθεση στη διακόσμηση.Υπέροχο !!!Τα παιδιά θα το λατρέψουν!!!!
    Καλή σου μέρα Κική μου!!!Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου!!!
    Στέλνω πολλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ, εγώ έτσι νιώθω και με ...τσατίζει Φωτεινή μου!!! Είναι νόστιμα αυτά τα ψευτοεκλαιράκια...
      Προσπαθώ να μην είμαι αυστηρή Φωτεινή μου αλλά είναι το χαρακτηριστικό που με αγχώνει εδώ και πολλά χρόνια!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Έσκισαν τα lady's fingers σου!
    Ε! με ένα τέτοιο εμπνευμένο κέρασμα σού συγχωρούνται όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις! :)

    Φιλάκια Βασιλική μου και να σε βρουν γερή και δυνατή ψυχή και σώμα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το πανεύκολο κερασματάκι Ζαμπία μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Ελπίζω όλα να πάνε κατ' ευχήν και να μην έχεις άλλες περιπέτειες. Άλλωστε η φλυαρία σου μου κάνει παρέα την ώρα που χαλβαδιάζω τις νοστιμιές σου! Ορίστε τώρα... Δεν πολυμιλάς και ξερογλείφομαι στην οθόνη σαν κακομοίρικο! :))
    Καφέ έχω πιει ήδη 3, καιρός για γλυκάκι! Πολύ ωραίο, πολύ εύκολο, πολύ σοκολατένιο και πολύ λαχταριστό! Αχ Κική μου με κόλασες πάλι!
    Πολλά φιλάκια! Καλή και χαρούμενη εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο ελπίζω Πηνελόπη μου!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Α μου αρέσει το σημερινό κερασματάκι σου, άψογο για καφεδάκι, πανεύκολο και τέλειο για όποιον τρελαίνεται με τη γεύση της μόκας (όπως εγώ!)
    Είτε είσαι φλύαρη είτε όχι, εγώ προσωπικά σε διαβάζω πάντα με ευχαρίστηση. Φρόντισε τον εαυτό σου, πάρε δυνάμεις κι εμείς οι αναγνώστες εδώ θα είμαστε για να "ξεσπάς" πάνω μας! :)
    Φιλιά πολλά, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανεύκολο και νοστιμότατο Σκοτεινούλα μου!!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
      Φιλιά! -:))

      Διαγραφή
  9. Έτσι όπως τα πρωτο-αντίκρισα Κική μου, μου θύμισαν εκλεράκια, και ειδικά αν έχουν και γέμιση με άρωμα μόκας με κάνεις να θέλω κιόλας τώρα να πάω να τα φτιάξω :-))
    Καλό απόγευμα και σύντομα να "ξανα-ανέβεις"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι ψευτοεκλεράκια Πηνελόπη μου... αλλά είναι και νόστιμα γεμιστά μπισκοτάκια που γίνονται με το τίποτα στην κυριολεξία!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Καλή εβδομάδα Κική μου!
    Όπως λέει και η Πηνελόπη και σε μένα θυμίζουν εκλαιράκια!
    Με σαβαγιάρ φτιάχνω κάτι παρόμοιο και τα λέω εύκολα εκλαίρ!
    Είναι μια γρήγορη και πολύ νόστιμη λιχουδιά!
    Είναι και πάρα πολύ εμφανίσιμα έτσι όπως τα στόλισες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα θυμίζουν Ερμιόνη μου. Είναι πράγματι πολύ νόστιμα και όμορφα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Με μια τέτοια λιχουδιά παρέα, μπορώ να πίνω καφέδες όλη την μέρα!
    Φιλιά Κικίτσα μου, εύχομαι σύντομα η διάθεσή σου να ανεβεί στα ύψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Έλενά μου!!! Είναι νόστιμα και ταιριάζουν με τον καφέ!
      Φιλάκια κι ευχαριστώ για την ευχή!

      Διαγραφή
  12. Πολύ μού αρέσουν Κική!!!!Θυμίζουν εκλεράκια!!!Σίγουρα θά ενθουσίασουν μικρούς καί μεγάλους!!!Ηδη η εγγονή μου τώρα,πού τά βλέπη θέλη νά τίς τά φτιάξω!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Δήμητρά μου... είναι νόστιμα κι εύκολα!! Ελπίζω να αρέσουν στην εγγονούλα σου!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Τι εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι μας έφτιαξες Κική μου!
    Εύχομαι όλα να σου πηγαίνουν καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρία μου!! Ευχαριστώ για την ευχή! :)

      Διαγραφή
  14. Καλή βδομάδα Κική! Αν άκεφη κάνεις τέτοιο κέρασμα, σκέψου τι θα γινόταν αν είχες κέφια! Φαίνεται υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, επίσης Αγγελική μου!!! Είναι ωραίο και πολύ εύκολο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Μου θυμίζουν σου! Και η πολύχρωμη τρούφα τα κάνει ακόμη πιο ονειρεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγιναν εύκολα και είναι νόστιμα... φυσικά τα σου, ειδικά τα χειροποίητα, που καταλήγουν σε εκλαίρ είναι ακόμη πιο νόστιμα!

      Διαγραφή
  16. Yummy!!!
    Τέλεια ιδέα Κικίτσα μου.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο διαδυκτιακός καφές που μας κερνάς Κικίτσα μου είναι σούπερ ευτυπωσιακός με τα γεμιστά σαβαγιάρ!και η κρέμα της γέμισης εκπληκτική αλλά και η επικάλυψη με την ιδέα της χρωματιστής τρούφας για ντεκόρ υπέροχη..νομίζω ότι θα τρελάνουν κόσμο και κοσμάκη!!φιλάκια κοριτσάκι μου κι ευχαριστούμε για όσα μας μαθαίνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η παρουσίαση και το food styling απίστευτα ξέχασα να πω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Καίτη μου. Έγιναν εύκολα και είναι νόστιμα και παιχνιδιάρικα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Μπήκα να δω τα φασολάκια και με τράβηξαν τα μπισκοτάκια σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πω τι μου θύμησες!! αυτό ηταν το γλυκό που έκαναν παλιά η μαμα μου οταν ηταν μικρή {οχι τόσο υπερπαραγωγη βέβαια, γτ άλλες εποχές τότε}!!! εφυγα για σούπερ !! υπεροχο, πανεύκολο και ιδανικό και για κεράσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!