Η πιο γρήγορη παιδική γλυκολιχουδιά...

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό, απλό και οικονομικό!!! Μια γλυκιά ανταμοιβή που θα τους ξεκουράσει αλλά και μια καλή πηγή ενέργειας για τους μαθητές, μικρούς και μεγαλύτερους. Με το γλυκάκι αυτό αλλά και την αυριανή πρόταση για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό θα κλείσει το αφιέρωμα στους μικρούς μας φίλους που μόλις ξεκίνησαν τον ετήσιο αγώνα για γνώση και όχι μόνον.
Θα μου πείτε... δεν κάνει για τους μεγάλους; Απαγορεύεται;;;; Φυσικά και όχι, μια και αποτελεί ένα γνωστό comfort food εδώ και πολλά χρόνια με διάφορες παραλλαγές που δύσκολα μπορεί κάποιος να απαρνηθεί.
Στο δικό μας οικογενειακό τραπέζι το ρυζόγαλο, είχε πάντα μια τιμητική θέση αν και με διαφορετικούς ρόλους. Πότε σαν αγαπημένο βραδινό, ιδιαίτερα για τον μπαμπάκα μου, πότε σαν επιδόρπιο ή απογευματινό σνακ για μας τα παιδιά και πότε σαν γλύκισμα μετά από ένα οικογενειακό Κυριακάτικο γεύμα σε μια εκδοχή που θα σας δείξω κάποια άλλη στιγμή. 
Το ρυζόγαλο, λοιπόν, με συντρόφευε από τα μικράτα μου! Ένα μπολ με ρυζόγαλο με ζεστό ή κρύο με ...ταξιδεύει στο χρόνο! Η γευστική μνήμη το έχει συνδέσει με την οικειότητα του πατρικού σπιτιού, την Καβάλα που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το σπίτι της γιαγιάς αλλά και στιγμές γευστικής απόλαυσης όπου η πολυπλοκότητα του γλυκού είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη νοστιμιά του.
Μια τέτοια νοστιμιά, ετοίμασα για να υποδεχθώ τις δυο μικρές μας μαθήτριες την πρώτη μέρα του σχολείου! Μετά το φαγητό, οι αγαπημένες λιχουδιές του σούπερ μάρκετ "παντρεύτηκαν" με το υγιεινό, σπιτικό ρυζόγαλο για να δημιουργήσουν λιλιπούτειους ευτυχισμένους ουρανίσκους! Και το πέτυχαν!!!! Τα γλυκάκια εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και το απόγευμα είχαμε και ...επαναληπτικό αγώνα!!!! χαχαχα
Αξίζει να φτιάξουμε αυτό το ρυζόγαλο (με το ρύζι μπασμάτι και το εβαπορέ έχει άλλη γεύση, πιο μεστή) και να το συνδυάσουμε με την αγαπημένη λιχουδιά από το σούπερ μάρκετ αλλά και με γλυκό του κουταλιού ή με μαρμελάδα, με σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Και για τους λάτρεις του ινδοκάρυδου, προσθέστε του σταγόνες  ή τρούφα κουβερτούρας και πασπαλίστε το με αποξηραμένη καρύδα. Αν δε, του προσθέσετε και σταφίδες ...τότε ξεπερνάει κάθε προσδοκία!! 
Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή;;;;
ΥΛΙΚΑ για 3-4 μερίδες
400 γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες ή όχι
4 κ.σ. ρύζι μπασμάτι που βράζει σε 10 λεπτά
4 κ.σ. κούσταρ πάουντερ με γεύση βανίλια
2-3 κ.σ. ζάχαρη
μερικά μπισκότα Οreo (μίνι ή κανονικά)
μερικές γκοφρέτες με γέμιση σοκολάτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε το μπασμάτι με νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
'Υστερα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2/3 από το γάλα και τη ζάχαρη.
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κούσταρ πάουντερ και μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το διαλυμένο κούσταρ.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλό μας.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε 2 από τα μπολάκια (ή ποτηράκια) σπάζουμε και ρίχνουμε μερικές γκοφρέτες και στα άλλα δύο μερικά μπισκότα.
Αφού έχει κρυώσει καλά το ρυζόγαλο, γεμίζουμε τα ποτηράκια με κρέμα και γαρνίρουμε από πάνω πάλι με θρυμματισμένες γκοφρέτες ή θρυμματισμένα μπισκότα αντίστοιχα.

17 σχόλια:

  1. θα το δοκιμασω...ελπιζω να το φαει η μικρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Tante Kiki! :-)
    Σου γράφω αυτό το σχόλιο όχι για τη σημερινή ανάρτηση, αλλά για το κέικ που δημοσίευσες χθες τη συνταγή του (δε σε προλαβαίνω!!!) - συγνώμη που θα σε πάω λίγο πίσω, αλλά δημοσιεύω εδώ το σχόλιο για να είμαι σίγουρη ότι θα το δεις. Επειδή λοιπόν πολύ μου άρεσε η συνταγή και θέλω να φτιάξω το κέικ, ήθελα να σε ρωτήσω, όταν γράφεις στα υλικά "φρέσκο γιαούρτι", εννοείς στραγγιστό ή αυτό στις πήλινες συσκευασίες;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά! Καλημέρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε σένα! Φρέσκο εννοώ οποιοδήποτε που δεν είναι στραγγιστό έτσι ώστε να εχει και λίγη υγρασία.
      Καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή
  3. Πόσο θα ήθελα να ήμουν μικρό παιδί ,να με κανάκευαν και να με παρακαλούσαν να ΄΄ενέδιδα΄΄σε αυτή την γλυκιά,γεμάτη θαλπωρή τροφή!!!Να βουτούσα το μικρό μου κουταλάκι στην απαλή κρέμα και να βυθιζόμουν στην αέρινη υφή της,να αισθανόμουν το δυναμικό άρωμα του ασιατικού ρυζιού και να τελείωνα με τις αγαπημένες λιχουδιές που έντεχνα θα έκρυβε το βανιλένιο ρυζόγαλο!!!
    Πόσο διαφορετικές είναι οι γεύσεις Κική μου όταν είσαι μικρό παιδί!!!Πόσο μεγιστοποιούνται και δυναμώνουν ,έτσι ώστε να χαράσσονται για πάντα στη μνήμη μας!!!
    Και πάλι θα το πω ..υπέροχο το αφιέρωμά σου στις μικρές ,καθημερινές χαρές που δίνει η λιχουδιά για τα μικρά αγγελούδια!!
    Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Φωτεινή μου ...οι γεύσεις στην παιδική ηλικία είναι πολύ διαφορετικές και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και καλό και κακό γιατί αργότερα εκτιμάς πολλές γεύσεις που σαν παιδί απέρριπτες (το λέω κρίνοντας από μένα που σαν παιδί ήμουν αυτό που λέμε "άφαγη" ούτε καν "ολιγόφαγη")!!!!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! -:)))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Σκέτη γλύκα η εκδοχή σου!
    Λατρεμένο ρυζογαλάκι!
    ;-)
    Φιλάκια!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται πολύ ωραίο Ιωάννα μου και το εβαπορέ γάλα του χαρίζει άλλη γεύση!
      Φιλάκια και να περάσεις ένα υπέροχο ΣΚ!
      -:))

      Διαγραφή
  5. Eυτυχώς που διευκρίνησες ότι επιτρέπεται να δοκιμάσουν και λίιιιγο μεγαλύτερα παιδάκια!! χα χα χαα!
    Σούπερ λιχουδιά Κική μου, για μικρούς και μεγάλους!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διευκρίνησα για να το ...σώσω!!!! Γιατί έτσι που το ξεκίνησα θα είχαμε παρεξηγήσεις... χαχαχαχα!!!!
      Πάντως αν βγάλουμε τα μπισκότα και τις γκοφρέτες, αντικαταστήσουμε το πλήρες εβαπορέ με ελαφρύ, τη ζάχαρη με φρουκτόζη για να βάλουμε λιγότερη και μειώσουμε λίγο το ρύζι μια χαρά είναι ακόμη και για δίαιτα!!! χαχαχαχα
      Comfort food!! -Q))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με την Ελενα! χααααχαχαχαχ!!! Και εμείς "παιδιά" είμαστε (κατά μία ευρύτερη έννοια.... !!!!). Εμείς ψυχηηηηηηηή δεν έχουμε;
    Καλό ΣΚ Κικίτσα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Εχουμε πώς δεν έχουμε γιατί είπα εγώ ότι εμείς δεν το τρώμε;;;; Αν κάνουμε και τις αλλαγές που έγραψα στην Έλενα ...τότε το τρώμε και χωρίς τύψεις. Έτσι κι αλλιώς όμως Εφούλα μου εσύ με τον λόχο επιβάλλεται να πάρεις ένα μπολάκι για να έχεις ενέργεια...ειδικά τώρα που αρχίζει το σχολείο!!!
      Καλό μας κουράγιο στη νέα σχολική χρονιά!!!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Γιατί παιδικό αυτό το ρυζόγαλο βρε Κική;
    Εγώ μια χαρά ενήλικο το βλέπω!
    Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω με εβαπορέ, ενδιαφέρον θα είναι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδικό γιατί κατά λάθος το έγραψα με ι αντί για υ Ερμιόνη μου χαχαχαχα...
      Πάντως είναι και για μεγάλους... δοκίμασέ το με εβαπορέ και θα δεις μια διαφορετική γεύση!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. το κουσταρ παουντερ τι ειναι;σαν το κορν φλαουρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά με άρωμα και γεύση βανίλιας! Το κορν φλάουρ είναι για μαγειρική και το κούσταρ πάουντερ αλλά και άνθος αραβοσίτου για κρέμες ζαχαροπλαστικής και παιδικές.

      Διαγραφή
    2. α οκ!!ευχαριστω για την διευκρίνηση!!θα ψαξω να το βρω!!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!