Μπισκότα βουτύρου με μέλι και γάλα


Shortbread σχεδόν κλασσικά που μεταμφιέστηκαν σε ...μελένια μισοφέγγαρα!!! Μέλι αντί για ζάχαρη και λίγο διαφορετική διαδικασία έδωσαν ένα άλλο μπισκοτένιο αποτέλεσμα! Δεν είναι πολύ γλυκά... αντιθέτως, θα έλεγα, τρώγονται πολύ άνετα, το ένα μετά το άλλο κι αν κάνουμε τη παραλλαγή να τα καλύψουμε εξωτερικά με κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα ψήσουμε (όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί τα θέλουμε πιο γλυκά) ...τότε γίνονται ακαταμάχητα!!
Καφές, γάλα, σοκολάτα αλλά και παγωτό τους ταιριάζουν απίστευτα και τα κάνουν ...σκέτη απόλαυση αλλά και με μαρμελάδα για το πρωινό είναι σκέτη νοστιμιά!!! Τραγανά και βουτυράτα!!!
Γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα με τα απλά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας... αλεύρι και βούτυρο!
ΥΛΙΚΑ για 20-24 κομμάτια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια από το ψυγείο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
3-4 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. μέλι
Λίγη ζάχαρη καστανή ή λευκή για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  150 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι. και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα ακροδάχτυλά μας μέχρι η ζύμη να γίνει "ψιχουλιαστή".
Προσθέτουμε το γάλα και το μέλι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε για 20 λεπτά τη ζύμη στο ψυγείο και μετά ανοίγουμε σε φύλο με πάχος 3 χιλιοστά. 
Κόβουμε με κουπ πατ και τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητική μεμβράνη σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε για 15-17 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
TIPS
Εάν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά να προσθέσουμε το μέλι, το αλάτι, το γάλα και το αλεύρι για να γίνουν όχι σαν shortbread αλλά πολύ πιο αφράτα.
Πηγή: "Κουλουράκια και μπισκότα, Το χρυσό βιβλίο", Εκδ. Μοντέρνοι Καιροί
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα!!!!
-:)))
Tante Kiki
28 Comments
No