Υγρό κέικ σοκολάτας σε μερίδες


Ξεφυλλίζω στα περιοδικά, αναζητώ στο δίκτυο, αναρωτιέμαι πού... και τελικά επτά στις δέκα φορές καταλήγω στις "Γλυκές Ιστορίες" του αγαπημένου Στ. Παρλιάρου... αυτό γίνεται συνήθως όταν ψάχνω για Κυριακάτικο γλυκό. Κι επειδή στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής υπερισχύουν οι οπαδοί της σοκολάτας... επτά στις δέκα φορές έχουμε γλυκό με σοκολάτα ή ένα με σοκολάτα και κάτι άλλο!!! -:)) 
Αυτή τη φορά, οι ανασκαφές μου με οδήγησαν στο τελευταίο τεύχος των "Γλυκών Ιστοριών" και σ' ένα πολύ, μα πολύ αμαρτωλό αλλά εύκολο και γρήγορο, υγρό κέικ σοκολάτας. Βέβαια, το συγκεκριμένο ήταν καλυμένο με μια σαγηνευτική, θα έλεγα, κατακίτρινη μαρμελάδα μπανάνας που εγώ δεν είχα κι έτσι περιορίστηκα σ' αυτά που είχα... παγωτό βανίλιας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο που, αν και πιο κλασσικός συνδυασμός, του ταίριαζε περίφημα και δεν άφησε κανένα απογοητευμένο... το αντίθετο θα έλεγα, κρίνοντας από την ταχύτητα με την οποία εξαφανίστηκαν τα μικρά μπολάκια (ευτυχώς μόνον το εσωτερικό τους χαχαχα). 
Η ετυμηγορία εύκολη... ένα γλυκό για τους απόλυτα σοκολατομανείς...για κάθε εποχή και με δυνατότητα πολλών διαφορετικών συνοδευτικών!
Κι επειδή, γνωρίζω από πρώτο χέρι τί θα πει "δεν αντέχω να περιμένω και θέλω τώρα τη συνταγή" σας τη δίνω αμέσως! Δοκιμάστε την και ...περιμένω νέα σας!!:))
ΥΛΙΚΑ για 6-8 μπολάκια
4 αυγά
250 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Παγωτό βανίλια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνοντας μια κατσαρόλα επάνω σε μια άλλη με νερό που βράζει).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. 
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε τα φορμάκια (ή μια μαρκόστενη φόρμα 11x20x7εκ.).
Χτυπάμε τα αυγά με το "σύρμα" ή το μίξερ χειρός και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Αδειάζουμε στα φορμάκια ή τη φόρμα και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βυθίζουμε στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο το γλυκό.
Όταν βγάλουμε το μαχαίρι, πρέπει να είναι υγρό αλλά χωρίς ίχνη άψητης ζύμης.
Βγάζουμε τα κεκάκια και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην χάσουν την υγρασία τους μέχρι να τα σερβίρουμε.
Στην επιφάνειά τους έχει δημιουργηθεί μια κοιλότητα κι εκεί μέσα βάζουμε παγωτό βανίλια και λίγο γλυκό βύσσινο ή κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας μας. 
Μιαν άλλη ιδιαίτερη πρόταση είναι να τα σερβίρουμε με κρέμα λεμονιού και καραμελωμένες φέτες λεμονιού.
Πηγή: "Γλυκές Ιστορίες", τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου, δια χειρός Στ. Παρλιάρου.
Tante Kiki
16 Comments
No