Καλημέρα σας!!! Σήμερα θα σας φιλέψω ένα πιάτο καθόλου περίεργο αλλά πολύ καλοκαιρινό! Κεφτεδάκια με λαχανικά! Κάποτε και μόνον που θα άκουγα τον συνδυασμό αυτό, θα είχα κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα εναντίον του πιάτου!!!
Συνδυασμός πλήρης για φαγητό καλοκαιρινό, τόσο υγιεινό τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Κι αυτή η φέτα από πάνω που μισολιώνει... το κάνει εντυπωσιακά ελληνικό, αυθεντικά μεσογειακό και σίγουρα... αγαπημένο της οικογένειας ολόκληρης. Ένα πιάτο που μιλάει μόνο του κι εγώ δεν θα σας πω τίποτε άλλο πέρα από το ότι πρέπει να το δοκιμάσετε! Θα με θυμηθείτε σας λέω και σας διαβεβαιώνω ότι εκτός από πολύ νόστιμο είναι και εύκολο αλλά και οικονομικό.
ΥΛΙΚΑ (6-8 μερίδες)Συνδυασμός πλήρης για φαγητό καλοκαιρινό, τόσο υγιεινό τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Κι αυτή η φέτα από πάνω που μισολιώνει... το κάνει εντυπωσιακά ελληνικό, αυθεντικά μεσογειακό και σίγουρα... αγαπημένο της οικογένειας ολόκληρης. Ένα πιάτο που μιλάει μόνο του κι εγώ δεν θα σας πω τίποτε άλλο πέρα από το ότι πρέπει να το δοκιμάσετε! Θα με θυμηθείτε σας λέω και σας διαβεβαιώνω ότι εκτός από πολύ νόστιμο είναι και εύκολο αλλά και οικονομικό.
2 μεγάλες πατάτες, σε φέτες
3-4 μεγάλα κολοκύθια, σε κύβους
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα θυμάρι
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τη μελιτζάνα και την βάζουμε μέσα σε νερό με λίγο αλάτι για 30 λεπτά ώστε αν είναι πικρή, να ξεπικρίσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά.
Ύστερα, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να σφίξει το μίγμα.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι μέρι να γίνει διαφανές.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί (35X25) και βάζουμε μέσα τα λαχανικά.
Ρίχνουμε από πάνω το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο και το νερό.
Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα κεφτεδάκια.
Τα τοποθετούμε ανάμεσα στα λαχανικά.
Από πάνω περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Βάζουμε στο φούρνο, για 40 λεπτά.
Μετά, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε τη φέτα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και μόλις το φαγητό μας ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή: Περιοδικό "Νόστιμες συνταγές", Ιούλιος-Αύγουστος 2013, Συνταγή της Μ.ΛαμπράκηΜετά, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε τη φέτα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και μόλις το φαγητό μας ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.