Μικρά, αφράτα κεφτεδάκια φούρνου... ένας υπέροχος μεζές

Οι κρύες μπύρες και τα ουζάκια κάνουν παρέλαση επάνω στο τραπέζι. Τριγύρω τους τα πιάτα με τα μεζεδάκια στήνουν χορό κι από παντού ακούγεται "στην υγειά μας"!!! Μια ματιά τριγύρω ... μπροστά από τη βεράντα απλώνεται ορθάνοιχτος ο ...δρόμος του φεγγαριού μιας και το ολόγιομο, ασημένιο φεγγάρι του Αυγούστου κάνει αισθητή την παρουσία του στον νυχτερινό ουρανό.
Στην παραλιακή κόσμος πάει κι έρχεται, ντυμένος ανάλαφρα, καλοκαιρινά, απολαμβάνοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής του τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού! Αυτό θα πει ...Μεσογειακό καλοκαίρι ή μάλλον Ελληνικό καλοκαίρι. 
Οι έγνοιες παραμερίζονται κάπου εκεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού, οι απλές, καθημερινές χαρές κατακλύζουν μέρες και νύχτες, η θάλασσα, το κολύμπι, η ηλιοθεραπεία. Κι απ' την άλλη οι μεσογειακές λιχουδιές που χαρίζουν μιαν άλλη διάσταση στα μεσημέρια και τα βράδια μας και που δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πάντα νοστιμιές τηγανιτές που μας γεμίζουν ενοχή... μπορούν να είναι και λίγο πιο υγιεινές χωρίς να χάνουν τίποτε από τη νοστιμιά τους!
Μια απ' αυτές σας κερνάω σήμερα... μικρά, αφράτα, πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου που μοσχοβολούν αρωματικά!!!
Με την πρώτη ευκαιρία ετοιμάστε τα κι αφήστε τα να στολίσουν το τραπέζι σας προσφέροντας σε σας και τους αγαπημένους σας τη νοστιμιά τους με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Αφήνω, λοιπόν, τα λόγια και περνάω στην πράξη... ακολουθείστε με στην κουζίνα...δεν θα αργήσουμε!!!
Μπιφτεκάκια φούρνου
500 γρ κιμάς
6 φρυγανιές μουσκεμένες σε γάλα
2 κ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 πρέζα κύμινο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα κουζίνας και τα ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά για να ομογενοποιηθούν καλά.
Ύστερα, καλύπτουμε τη λεκανίτσα με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να σφίξει το μίγμα.
Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο κι έχουμε βάλει και 1 φλ.τσ. νερό.
Αφού τοποθετήσουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε τα κεφτεδάκια μας για άλλα 10-15 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα 
Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και μόλις τα δούμε ότι ψήθηκαν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Κρύα είναι εξίσου ωραία!!!
Καλό σας Σαββατοκύριακο!!!
Να περνάτε καλά!! -:))

27 σχόλια:

  1. Και έλεγα να φτιάξω κεφτεδάκια με πατάτες για το αυριανό μεσημεριανό μας!!

    Ήρθες τώρα Κική μου και επιβεβαίωσες με την δημιουργία σου την σκέψη μου.

    Καλημέρα και καλό ΣΚ να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φτιάξεις Πηνελόπη μου...γιατί όχι;;;; Είναι νοστιμότατα και υγιεινά!
      Καλά να περνάτε!!!

      Διαγραφή
  2. Και σε ποιόν δεν αρέσουν!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την πρώτη ευκαιρία... θα δοκιμαστεί η συνταγή σου!!!
    ;-)
    Φιλάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη δοκιμάσεις Ιωάννα μου γιατί αξίζουν!

      Διαγραφή
  4. Καλά, σαν τηγανιτά φαίνονται στις φωτογραφίες!!! Δεν αμφιβάλω για τη νοστιμιά τους, ειδικά με το μίγμα τυριών και την καπνιστή πάπρικα που έχεις προσθέσει και λατρεύω.
    Κάνε και μια τηγανιά πατάτες ψητές στο φούρνο και έτοιμο το υγιεινό μας φαγητό!!!

    Παγωμένη μπύρα για μένα παρακαλώ πολύ!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιάζουν αλλά δεν είναι Χρυσαυγή μου, χωρίς όμως να υστερούν σε νοστιμιά!! Πράγματι, ταιριάζουν απόλυτα με τις τηγανιτές πατάτες φούρνου και με μπυρίτσα αλλά και ουζάκι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Φαινονται τοσο μα τόσο υπεροχα!Καταπληκτικα ειναι, και όντως θα συμφωνησω πως απο τις φωτογραφιες και μονο φαινονται πολύ αφρατα!
    μεσημεριάζει και με κολαζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα και πολύ αφράτα!!! Αξίζουν τη δοκιμή τους!!!

      Διαγραφή
  6. Πεντανοστιμα, κρινοντας απο τα υλικα, και αφρατα!
    Αχ και να ειχα μερικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία Μαρίνα μου κι αξίζουν!!!

      Διαγραφή
  7. Μπενουν και αυτά σε εφαρμογή απο αυριο .. και ελεγα τι να κανω χωρίς τηγανι μπράβο Κική μου.. και νοστιμα και υγιεινα ειναι ...φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξεις και ...περιμένω εντυπώσεις Ρούλα μου... -:))
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και λαχταριστό αποτέλεσμα!
    Μπράβο, Κική μου!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ωραίο το αποτέλεσμα και μια πολύ εύκολη συνταγή!
      Καλό βράδυ Ελένη μου!

      Διαγραφή
  9. Ποιός δάγκωσε το κεφτεδάκι μου ;;; Γκνιαμ γκνιάμ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, εγώ... λυπήσου με ... τα λαχτάρισα αλλά θα σας φέρω άλλα που δεν είναι δαγκωμένα ...υπόσχομαι!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  10. Μμμμμμμμ νιαμ νιαμ !!!!
    Ενα όνειρο σε σχήμα κεφτεδακίου !!!
    Φιλιά πολλά και γλυκά
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου γλυκό με έκανες και γέλασα με το χαρακτηρισμό τους!!! Σε λίγο σου έρχομαι για επίσκεψη γιατί με τούτα και με κείνα δεν πρόλαβα να διαβάσω καλά το απολαυστικό σου κείμενο!!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Τσιμπάω αφράτο κεφτεδάκι!
    Καλώς σε ξαναβρίσκω Κικίτσα μου, δεν λέω όμως ακόμα καλό Χειμώνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ξαναβρισκόμαστε Έλενά μου και μην λες ακόμα καλό Χειμώνα ...άσε από βδομάδα!!! -:))
      Πάρε κεφτεδάκι για ουζάκι και φιλάκια.
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Διαβάζεις τη σκέψη μου μήπως; Το απόγευμα μου έλεγαν αύριο να τους φτιάξω και φυσικά θα γίνουν έτσι για αλλαγή, έτσι κι αλλιώς σταθερή συνταγή δεν έχω, όλο κάπως τα σκαρώνω...το μικρόβιο των food bloggers βλέπεις...χιχιχιιχ! Φιλιά και καλή εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα Έφη μου κι ελπίζω ότι θα τους αρέσουν -:))!
      Όσο για το μικρόβιο ...αν δεν το είχαμε δεν θα είμασταν εδώ να συζητάμε τώρα... χιχιχιχι!!! Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι και οι γύρω μας το ευχαριστιούνται παρά την γκρίνια τους που και που... χαχαχα
      Καλή εβδομάδα, φιλιά και να περνάτε καλά!

      Διαγραφή
    2. Τα έφτιαξα εχθές και τα τσακίσανε, ούτε φωτογραφία δεν πρόλαβα να βγάλω, το πιστεύεις;;; χαχαχαχαχα!
      Πραγματικά αφράτα και νόστιμα! Ευχαριστώ Κική μου! :)

      Διαγραφή
  13. γεια σας! μια χαζη ερωτηση: βαζω στο ταψι 1 φλ νερο και μετα τα κεφτεδακια μεσα στο νερο? λεω να τα κανω για το παρτυ της κυριακης οποτε μια απαντηση σας γρήγορα θα την εκτιμούσα! ευχαριστώ Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Μαρία...μόλις τώρα είδα το μήνυμά σου. Μπορείς να βάλεις τα κεφτεδάκια στο ταψί και μετά να ρίξεις το νερό προσεκτικά τριγύρω... είναι πιο εύκολο ή να τα βάλεις στο νερό.
    Ναι, τα κεφτεδάκια ψήνονται μέσα στο νερό με το λίγο λάδι και γίνονται πολύ αφράτα!
    Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!