Για σήμερα ένα μεζεδάκι που κοστίζει ελάχιστα. Ένα μεζεδάκι που συνοδεύει τέλεια το ούζο, την κρύα μπύρα αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σαν συνοδευτικό. Είναι ευκολότατο, νοστιμότατο, απλούστατο και οικονομικό. Με δύο μόνον υλικά και λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Προετοιμάστε το από την προηγούμενη μέρα, διατηρήστε το σε μπολ στο ψυγείο και την μέρα που θέλετε το μεζεδάκι απλά... τηγανίστε το.
Φυσικά, μπορείτε να το ψήσετε και στο φούρνο αλλά μόνον εάν έχετε κι άλλα να ψήσετε ταυτόχρονα γιατί αλλιώς η οικονομία πάει... περίπατο! Εξ άλλου με τη ζέστη που έχει αυτές τις μέρες, το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο είναι απείρως προτιμότερο για ένα τόσο απλό μεζεδάκι!
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία τυρί σαγανάκι
2 φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η κάθε συσκευασία σαγανάκι έχει 2 φέτες που τις κόβουμε σε 6 κομμάτια την κάθε μια.
Διπλώνουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε σε 6 κομμάτια το κάθε φύλλο.
Έτσι έχουμε 12 κομμάτια τυριού και 12 κομμάτια φύλλου κρούστας.
Βάζουμε το κομμάτι τυριού στη μια άκρη του φύλλου και με ένα πινέλο βρέχουμε γύρω γύρω το φύλλο με λίγο νερό.
Τυλίγουμε το τυρί και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα δεματάκια τυριού.
Τηγανίζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά έως ότου δούμε φουσκάλες στην επιφάνειά του και πάρει ένα όμορφο, καστανό χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "φύγει" το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας συνέχεια!! Να περνάτε καλά!!!