Παγωτό κρέμ καραμελέ

Αγαπημένο μου μπλογκοημερολόγιο,
Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2013...
σήμερα πραγματοποίησα το καλοκαιρινό πείραμα Νο 2... παγωτό κρεμ καραμελέ. Ναι, όπως ακριώς το λέω... παγωτό με γεύση κρέμ καραμελέ και μάλιστα πολύ, πολύ γρήγορα! 
Το όλο θέμα ή μάλλον...  το πείραμα ξεκίνησε όταν Παρασκευή πρωί ήθελα να φτιάξω παγωτό και στο χωριατοσπιτάκι μου δεν είχα ακόμη τις σχετικές προμήθειες!! Κατέβηκα, λοιπόν, στο κοντινότερο Μίνι Μάρκετ όπου βρήκα ελάχιστα πράγματα (οι τουρίστες δεν ήρθαν ακόμα και η κρίση δεν αφήνει το μικρό μάρκετ να έχει γεμάτα τα ράφια του!!!) και πάντως όχι όλα όσα χρειαζόμουν για κάποιο γλυκό. Κι έτσι, χαζεύοντας τα ράφια... μου ήρθε η ιδέα!! Παγωτό κρέμ καραμελέ και να δούμε το αποτέλεσμα...
Σαν καλή νοικοκυρά (εγώ  η δούλα και κυρά), το πρώτο που έκανα μόλις επέστρεψα στο σπίτι ήταν να ξεκινήσω τη διαδικασία παρασκευής του!! -:)) Η ώρα ήταν ήδη 11 όταν ξεκίνησα το πρώτο στάδιο της παρασκευής του. Τελειώνοντας, όταν αποφάσισα να το αφήσω... ήσυχο πια... στην κατάψυξη ήταν 3 το μεσημέρι ή μάλλον το απόγευμα!!   
Εν τω μεταξύ, ο καιρός με "εκδικήθηκε" που πήγα τόσο νωρίς στην Πέραμο και, ενώ είχε ήλιο είχε και ψύχρα, μετά από λίγο έπιασε ψιλόβροχο, ύστερα ξαναβγήκε ήλιος και ύστερα πάλι ψιλόβροχο με ήλιο αυτή τη φορά!!!!!!!!!!! Θα τρελλαθώ εντελώς!!! Για μπάνιο ...ούτε συζήτηση!!! Για βόλτα... με το ζόρι!!! Φασίνα και πάλι φασίνα!!! Ωραίο Παρασκευοσαββατοκύριακο, δεν συμφωνείτε;;;
Το απόγευμα, λοιπόν,  ενώ τα καϊκάκια ξεκινούσαν τη νυχτερινή τους ψαρεματοαποστολή, ο ουρανός ήταν γεμάτος απειλητικά, γκρίζα σύννεφα κι ο κόσμος κυκλοφορούσε αρματωμένος με μπουφάν κάθε είδους και χρώματος, έβγαλα το μπολ από την κατάψυξη για να δω τί είχε γίνει με το παγωτό!! Είχε παγώσει μεν αλλά ήθελε κι άλλο. Οκ... το Σάββατο θα είχαμε έτοιμο το πολυπόθητο παγωτό μας!
Σάββατο... επιτέλους, το παγωτό κρεμ καραμελέ, αν και άργησε να παγώσει, έγινε ωραιότατο και, φυσικά, νοστιμότατο. Δεν έχει κρυστάλλους άρα σαν υφή είναι ωραιότατο. Αυτό, πιθανά, οφείλεται στη ζελατίνη που άδικα τόσο καιρό περιφρονούσα και δεν χρησιμοποιούσα για παγωτό! Μεταξύ μας, αγαπημένο μου ημερολόγιο, θα υιοθετήσω κι εγώ το mea culpa όπως λένε και "οι ισχυροί της γης" που ταλαιπωρούν τη χώρα μας!!!!!!!!! (Άσχετο πλην όμως επίκαιρο!!).
Πάντως, καλό μου ημερολόγιο, νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται ότι αξίζει να φτιάξουν αυτό το παγωτό για τους εξής λόγους...
- Είναι νοστιμότατο και θα το λατρέψουν, ειδικά αυτοί που λατρεύουν την κρέμα καραμελέ.
- Είναι γρήγορο κι εύκολο γιατί βασίζεται σε 2 σακουλάκια με σκόνη για έτοιμο μίγμα.
- Μπορούμε να έχουμε τα υλικά του στα ντουλάπια μας (και το γάλα σε μορφή εβαπορέ) κι έτσι είμαστε έτοιμοι να το φτιάξουμε για ξαφνικές επισκέψεις.
- Έχει καταπληκτική υφή, χωρίς κρυστάλλους και είναι και σπιτικό.
ΥΛΙΚΑ
3 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.)
1 φακελάκι κρέμα καραμελέ + 640 ml γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)
2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη + 400 ml γάλα φρέσκο
4 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 640 ml γάλα με τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης (όταν αυτά μπαίνουν σε ζεστό νερό (ή γάλα) λιώνουν χωρίς να χρειάζεται να τα βάλουμε πρώτα σε κρύο νερό) και το αφήνουμε να ζεσταθεί. 
Προσθέτουμε το μίγμα της κρέμας καραμελέ (τη σκόνη), αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά για 1-2 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ τη σαντιγύ σε σκόνη και το φρέσκο γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά ή έως ότου η σαντιγύ γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (αλλά να μην πήξει εντελώς).
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα και χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό, κατά προτίμηση (όχι οπωσδήποτε), μπολ και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο (στη συντήρηση).
Ύστερα, το βγάζουμε από το ψυγείο, το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε για 1 ώρα και το χτυπάμε ακόμη μια φορά.
Ύστερα, το αφήνουμε να παγώσει κανονικά κι επειδή οι καταψύξεις των κανονικών ψυγείων δεν είναι ρυθμισμένες στη θερμοκρασία που χρειάζονται τα παγωτά, όταν πρόκειται να σερβίρουμε το αφήνουμε για 6-7 λεπτά εκτός ψυγείου.
Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας κι αν είμαστε αμετανόητα σοκολατομανείς, με σιρόπι ...σοκολατοκαραμέλας (επόμενη ανάρτηση).
Καλή σας μέρα!!! 
Καλό Σαββατοκύριακο!!! 

20 σχόλια:

  1. Κική μου, πρώτα η Ελένη μας, που μας κερνά την κλασσική κρέμα καραμελέ σήμερα, τώρα εσύ με το παγωτό κρέμα καραμελέ, με αποτελείωσες!!! Κι όπως δεν αντιστέκομαι στα ωραία παγωτάκια, ενέδωσα στο δικό σου, χωρίς αναστολές!!! Τι άλλο μπορούσα να κάνω, άλλωστε;;
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί ήταν αυτό σήμερα με τις καραμελένιες κρέμες;;;; χαχαχαχα Η Ελένη κέρασε την υπέροχη σπιτική κρέμα καραμελέ κι εγώ παγωτό κρέμα καραμελέ ...έτσι για να μην έχετε να παραπονιέστε... χαχαχαχα Όσοι λάτρεις της καραμελέ...προσέλθετε!!!
      Επίσης καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  2. Πενία τέχνας κατεργάζεται!!!!
    Κική μου ,όταν η πείρα συναντά την φαντασία,όταν η τόλμη χαρακτηρίζει την προσωπικότητα και η υπομονή-τι σπουδαίο προσόν αλήθεια!-συναντά την επιμονή ,τότε έχουμε αυτά τα αποτελέσματα!
    Τι ωραίο παγωτό!!!Και πόσο εύκολο στην παρασκευή του!!!Για τους λάτρεις της κρεμ-καραμελέ-και όχι μόνο-,ένα παγωτό έκπληξη!Δεν υπάρχει περίπτωση να μη το κάνω!!!Αν θελήσω να χρησιμοποιήσω κρέμα γάλακτος,αντικαθιστώντας τα φακελάκια με την σκόνη σαντιγύ,τι ποσότητα νομίζεις θα χρειαστώ?
    Εύγε Κική μου για την ωραία συνταγή!!!!
    Σου στέλνω πολλά πολλά φιλάκια και σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο,ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο,έτσι όπως το επιθυμείς!Και αν βοηθήσει ο καιρός κάνε και μια βουτιά για μας που είμαστε μακριά από τη θάλασσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου αν βάλεις 2 φυτικές κρέμες των 500 ml είναι το ίδιο... απλά η σαντιγύ σε σκόνη βοηθάει και στην υφή του παγωτού...
      Χαίρομαι που σου άρεσε! Αξίζει να το δοκιμάσεις!
      Όσο για το μπάνιο... το ξέχασα ήδη!!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Α, η κρέμα καραμελέ έχει την τιμητική της σήμερα, ε?
    Άλλη εκτέλεση από το Ελενάκι μας, τελείως άλλη εδώ!!!
    Είμαι απόλυτα σίγουρη για το πόσο κολασμένη γεύση θα έχει το παγωτό!!!
    Αχ, πρωί-πρωί τί μου κάνεις!!!
    ;-)
    Μάκια-μάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχα! Κική μου σε φαντάζομαι στο άδειο μαγαζάκι να σαρώνεις τα ελάχιστα εμπορεύματα και να υπολογίζεις υλικά και δυνατότητες αξιοποίησης! Και το αποτέλεσμα υπέροχο!
    Εύχομαι να φτιάξει ο καιρός και να περάσεις υπέροχα το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι Αγγελική μου... χαχαχαχα γι αυτό μετά με κατηγορούν ότι αργώ όταν πάω στο μάρκετ!!! -:)))
      Πάντως έγινε νόστιμο το παγωτό και, κυρίως, χωρίς κρυστάλλους!!!
      Ο καιρός χειροτερεύει... έχει κάτι μπόρες ...εντάξει έφτασε το φθινόπωρο!!!! χαχαχα
      Να είσαι καλά Αγγελική μου!!

      Διαγραφή
  5. Κικίτσα όπως κατάλαβες, κερνάμε κρέμα καραμελέ σήμερα στο blog μας.
    Οπότε τι λες για μια ανταλλαγή???
    Ενα μπολάκι από το υπέροχο παγωτάκι σου, ανταλάσσουμε με 3 κομμάτια (μπαμπάτσικα) κρεμ καραμελέ;-)
    Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήρθα ακόμη Έλενάκι μου αλλά θα έρθω συντόμως για να κεραστώ!! Συμφωνώ με την αναταλλαγή!!! Έτσι κι αλλιώς είμαι λάτρης της κρέμας καραμελέ οπότε μην περιμένεις να αρνηθώ!!!
      Φιλάκια και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έκανες πάλι!!!! Υπέροχο φαίνεται το παγωτάκι σου!
    Να περνάς καλά ακόμα και με άσχημο καιρό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραίο Μαρία μου κι αξίζει να δοκιμαστεί!!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Κι εσύ να περνάς καλά!

      Διαγραφή
  8. Κική μου τι τέλειο παγωτάκι έφτιαξες πάλι?Είναι η μέρα του καραμελέ σήμερα χαχα!!!Φυσικά και θα κεραστώ απο αυτο το καταπληκτικό παγωτό, μου αρέσει πάρα πολύ η καραμέλα!!!Η συνταγή σου καταγράφηκε!!!Να περνάς όμορφα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου ...είσαι για ανταλλαγή;;; Είναι πολύ ωραίο το παγωτό όπως είμαι σίγουρη ότι είναι και η κρέμα καραμελέ σου!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Άκρως εθιστικό το παγωτό σου! Υπέροχη υφή και υπέροχη γεύση. πολύ καλή η ιδέα σου με την κρέμα καραμελέ.
    Ανυπομονώ για το σιρόπι.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το όμορφο μέρος που βρίσκεσαι βλέπω σου έβγαλε δημιουργικότητα και έμπνευση! Ωραιότατο φαίνεται το παγωτάκι που σκαρφίστηκες, ειδικά έτσι λουσμένο στο σιρόπι όπως είναι!
    Η λίγη ζελατίνα όντως κάτι καλό κάνει στην υφή παγωτών και σορμπέ, το έχω διαβάσει αλλά ακόμα δεν έχω φτιάξει κάποιο παγωτό με αυτήν.
    Καλή Κυριακή, καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι έφτιαξες πάλι :) Να είσαι σίγουρη πως θα το τιμήσουμε!!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί να μην έκανες τα μακροβούτια σου λόγω καιρού τρελού αλλά απόλαυσες ένα παγωτό με σούπερ γεύση!!!! Τρελαίνομαι για κρεμ καραμελέ!!!!!
    Καλή καλή εβδομάδα και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αύριο κιόλας θα αγοράσω τα υλικά και θα το κάνω!!!
    Μας αρέσει πολύ η κρέμα καραμελέ, θα το λατρέψουμε σίγουρα Κική μου.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άκρως πρωτότυπη γεύση για παγωτό!
    Μου αρέσει που ετοιμάζεται τόσο γρήγορα και που έχει τόσο ωραία υφή!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!