Κέικ ελαιολάδου με μπισκότα speculoos

Κέικ για σήμερα! Ένα κέικ διαφορετικό που είναι λίγο διαφορετικό αλλά και πολύ νόστιμο! Είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό σνακ! Για απογευματινό στον κήπο, στην παιδική χαρά ή στην παραλία, για κολατσιό και γλύκισμα στις εκδρομές μικροί και μεγάλοι θα ξετρελλαθούν από τη νοστιμιά του.
Η ιδιαιτερότητά του;;; Τα θρυμματισμένα μπισκότα που έχει μέσα αλλά και οι πολλές παραλλαγές του!! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια ιδέα με πολλές διαφορετικές όψεις που η φαντασία σας αλλά και οι επιθυμίες σας θα επιλέξουν!
Εγώ το έκανα με μπισκότα speculoos ...εσείς φτιάξτε το με ό,τι μπισκότα θέλετε. Δοκιμάστε το με τα γεμιστά σοκολατένια που λατρεύετε, με γεμιστά λεμονιού, φράουλας ή πορτοκαλιού, με digestive ή ακόμα και με petit beurres!!!
Κι αν βάλετε μπισκότα πορτοκαλιού ή λεμονιού και θέλετε οπωσδήποτε και μια ...δόση σοκολάτας... προσθέστε και 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας για να γίνει το τέλειο σνακ!!!
Δοκιμάστε το... θα ανακυκλώνετε τα μπισκότα που ξεμένουν και θα έχετε ένα υπέροχο κέικ με διαφορετική γεύση κάθε φορά!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. ζάχαρη καστανή
30 γρ. μέλι
2 αυγά μεγάλου μεγέθους
100 γρ. γιαούρτι με ανανά
60 γρ. γάλα
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μπισκότα speculoos θρυμματισμένα
Ζάχαρη άχνη ή γλάσο με νερό και άχνη για επικάλυψη
1 φακελάκι βανίλια Vahiné
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Βάζουμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν σαν αφρός.
Ύστερα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (με το μπέικιν και το αλάτι) και το γάλα.
Μόλις το μίγμα μας ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βάζουμε σε 1 κανονική φόρμα ή 2 μικρότερες και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή έως ότου δοκιμάσουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού που πρέπει να είναι καθαρή όταν βγαίνει.
Καλή σας μέρα και καλή σας συνέχεια!

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Αυτό το κέικ μου αρέσει πολύ ως ιδέα και θα το καθιερώσω! Να κάνω μία ερώτηση, αν δεν βάλω γιαούρτι με ανανά (παρεμπιπτόντως, ποιο τύπο εννοείς?), λες να βάλω κανονικό γιαούρτι ή ξυνόγαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το καθιερώσεις Αμελί μου! Μπορείς να βάλεις ό,τι γιαούρτι θέλεις αλλά και ξινόγαλα. Εάν βάλεις ξινόγαλα πρέπει να το βάλεις σταδιακά για να δεις πόσο θα χρειαστεί έτσι ώστε να αντικαταστήσεις το γιαούρτι αλλά και το γάλα.
      Θα το προσθέτεις ελέγχοντας το πόσο παχύρρευστο πρέπει να είναι το μίγμα στο τέλος.
      Καλή επιτυχία! -:))

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κική!..θα μπορούσαμε να βάλουμε και τα κουλουράκια που μας περισσεύουν;..πολύ ωραία ιδέα το κέικ της ανακύκλωσης!
    Να περνάς όμορφα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά Χρυσούλα μου και τα κουλουράκια και ό,τι μπισκοτάκια θέλουμε και μας περισσεύουν!
      Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Τελεια η ιδεα σου Κικη μου!! Τελεια!! Κ δεν το βαριεσαι κ το παρουσιαζεις σαν κατι διαφορετικο! χε χε
    Να εχεις πολυ ομορφη ημερα!!
    Σε φιλω πολυ πολυ!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Εύη μου κι έχει κάθε φορά και διαφορετική γεύση ...άσε που μπορείς να του προσθέσεις και γλάσο σε διάφορες γεύσεις!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τί υπέροχη ιδέα!!!
    Φιλιά!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ιωάννα μου!!
      Φιλάκια και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  5. Πολυ ωραια ιδεα αυτο το κεϊκ! Θα δοκιμαστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρίνα μου! Αξίζει!!!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο ...αν και οι φωτό το αδικούν!

      Διαγραφή
  7. Απίθανη ιδέα Κική μου!!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Έλενά μου!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Γλυκιά μου Κική πολύ πρωτότυπη η ιδέα σου!!αν και έκανα μάλλον χαζό σχόλιο!!!!και ποιά πρότασή σου δεν είναι πρωτότυπη???τι να πω να έχουμε όρεξη να φτιάχνουμε γιατι δεν σε προλαβαίνουμε κιόλας!!πάντα είσαι ένα βήμα μπροστά!!ένα????ε όχι και ένα!!!φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κate μου! Να είσαι καλά!!!
      Φιλια!

      Διαγραφή
  9. Αυτά τα μπισκοτάκια όλο τα ακούω, αλλά δεν τα έχω πετύχει πουθενά!
    Ωραία ιδέα να μπουν μέσα σε κέικ! Πιθανόν να το δοκιμάσω με digestive που αγαπώ πολύ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το με ό,τι μπισκότα θέλεις Ερμιόνη μου! Όσο για τα συγκεκριμένα εγώ τα αγοράζω από το Carrefour.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Mμμμμ κεκάκι μοναδικό!Μ'άρεσε που χρησιμοποίησες ελαιόλαδο[δεν άφησε βαριά μυρωδιά Κική??] και φυσικά το τιπ με τα θρυμματισμένα μπισκότα ευφυέστατο!!Τα μπισκότα Κική μαλακώνουν ή παραμένουν τραγανά?
    Και βέβαια θα προσθέσω σταγόνες σοκολάτας.. γιατί ο λαίμαργος άνθρωπος δεν αρκείται μόνο στα ταπεινά μπισκοτάκια..
    Φιλάκια πολλά,πολλά Κική μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο Κολυμπαρίου ή Λέσβου Φωτεινή μου δεν έχει βαριά μυρωδιά αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλει πολύ καλή επιλογή έτσι ώστε να είναι ελαφρύ αλλιώς βάλε αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο είναι δυο υγιεινές επιλογές.
      Όσο για τα μπισκότα εντελώς αφελώς περίμενα (δεν ξέρω γιατί) να μείνουν τραγανά αλλά φυσικά (όπως το σκέφτηκα αργότερα) δεν γίνεται! Δεν διαλύονται αλλά ενσωματώνονται και μαλακώνουν όπως η υπόλοιπη ζύμη του κέικ!!!
      Φυσικά να προσθέσεις ...θα γίνει ωραίο κι αν βάλεις και γλάσο γίνεται σαν τούρτα.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Καλέ τι πρωτοτυπία είναι αυτή; Καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε...αξίζει να το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!