Τραγανά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και φράουλες

Φράουλες! Φέτος ήταν οι πρωταγωνιστές της άνοιξης! Πότε με τις ματωμένες ιστορίες τους, πότε με την καλή ή κακή ποιότητά τους και πότε με τις τόσες φραουλολιχουδιές που μπορούμε να φτιάξουμε. Προσωπικά, λατρεύω τις φράουλες, τη Φραουλίτσα που μαζί με την Μπισκοτίτσα και την Τουρτίτσα φτιάχνουν τέτοιες λιχουδιές που θα ήθελα να είμαι μαζί τους και να ζω στη Φραουλοχώρα (ναι, ναι διαβάζω κι απ΄ αυτά διότι εκτός από ενήλικας που διαβάζω λογοτεχνία, είμαι και θεία με δύο μικρές, ροζ ζουζουνίτσες αλλά, που και που, μ' αρέσει και μένα να ταξιδεύω στις παραμυθοχώρες όπου όλα αλλάζουν, γίνονται ειρηνικά και όμορφα και τα προβλήματα της καθημερινότητας περιορίζονται στο ελάχιστο!!!) και όλα τα φραουλογλυκά, το φραουλολικέρ, τη φραουλολεμονάδα! 
Εκείνο που επίσης λατρεύω είναι ο συνδυασμός φράουλας με πικρή σοκολάτα κι αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό χάρισα σ' αυτά τα μπισκότα!
Η συνταγή της βάσης (δηλαδή χωρίς τις φράουλες και τη σοκολάτα) είναι από έναν παλιό "Γαστρονόμο" και μπαμπάς της είναι ο Στ. Παρλιάρος. Τα μπισκότα αυτά είναι μιαν αγαπημένη συνήθεια στο σπίτι μας  γιατί τα έχω φτιάξει πάνω από δέκα φορές μιας και τα μικρά τα απολαμβάνουν (καλά μη φανταστείτε ότι τα καταναλώνουν σε απεριόριστο βαθμό... όταν οι μικρές μας φάνε 2-3 μπισκότα σε μια μέρα ...ρίχνουμε ...πυροτεχνήματα!!!) χαχαχα αυτό θα πει ...εγκράτεια ...μακάρι να την είχε και η θεία τους!!!!  Τα έχω φτιάξει με κανέλα, με τζίντζερ, με πορτοκάλι, με βανίλια ...με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος!!! Είναι πάντα εξίσου νόστιμα, τραγανά και καταπληκτικά.
ΥΛΙΚΑ για 800-900 γραμμάρια μπισκότα
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό μεσαίου μεγέθους
40 γρ. γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια Vahiné
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. φράουλες αποξηραμένες κομμένες σε μικρά κομματάκια
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ύστερα, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Λίγο πριν τελειώσει το αλεύρι και ενώ το μίγμα δεν είναι ακόμη πολύ "σφιχτό", σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και  προσθέτουμε τις φράουλες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μετρίως μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ύστερα, την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε με κουπ πάτ στο σχήμα που θέλουμε ή την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε τα μπισκότα μας σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα και μετά τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 
Καλή εβδομάδα!!

26 σχόλια:

  1. Φραουλα και πικρή σοκολάτα!Ο απολυτος συνδυασμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα μπισκότα! -:)
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Kαλημέρα Κική μου!!
    Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα μπισκότα!!!Το πρωινό μας ρόφημα ή ο απογευματινός μας καφές είναι μάλλον μία δικαιολογία ή μία αφορμή αν θέλεις,για να κατευθυνθούμε στο αγαπημένο μας τενεκεδένιο κουτί μπισκότων-ιδανικό για την συντήρησή τους!-και να κλέψουμε την γλυκιά απόλαυση!
    Και όπως συνηθίζεις, μας προσφέρεις τούτη τη γλυκιά πρόκληση συχνά!Με διαφορετικές και ισοδύναμα νόστιμες παραλλαγές!Όπως σήμερα με την υπέροχη αποξηραμένη φράουλα και την πολυαγαπημένη σοκολάτα!Υπέροχα!!!Στο σπίτι έχω ενυδατωμένη φράουλα..δεν πιστεύω να παίξει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα να την χρησιμοποιήσω..ίσως βγουν λίγο πιο μαστιχωτά,αλλά μ'αρέσει αυτό το αποτέλεσμα!
    Καλή εβδομάδα να έχεις φίλη μου!!!Φιλιά πολλά,πολλά.
    ΥΓ.Το παγωτό άρεσε πού ,αν και βιάστηκα να το σερβίρω μη περιμένοντας να μαλακώσει έξω από την κατάψυξη..βλέπεις είχα κάτι παλληκάρια που δεν ξέρουν τι θα πει υπομονή!Παιδεύτηκα στο σερβίρισμα,αλλά ευτυχώς τα νέα παιδιά δεν δίνουν και τόση σημασία στο τρόπο σερβιρίσματος...αρκεί να φάνε!!Χαχαχα..
    Ααα.... σερβιρίστηκε με σιρόπι σφενδάμου και τριμένη σοκολάτα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Φωτεινή μου γλυκιά!
      Χαίρομαι που σας άρεσε το παγωτό... ναι, αν δεν το αφήσεις λίγο να μαλακώσει είναι δύσκολο στο σερβίρισμα κι αυτό γιατί η θερμοκρασία της κατάψυξης των ψυγείων μας δεν είναι η σωστή για να διατηρεί το παγωτό μαλακό όπως τα άλλα στα ζαχαροπλαστεία. Ωστόσο, είμαι σίγουρη ότι πρόσεξες ότι δεν έχει καθόλου κρυστάλλους! Με το σφενδαμοσίροπο είναι τέλειο γιατί μοιάζει ελαφρώς με καραμέλα και με τη σοκολάτα έγινε φαντάζομαι σκέτη κόλαση!!! χαχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσαν και τα μπισκότα γιατί αξίζουν. Όσο για την ενυδατωμένη φράουλα δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα άλλο πρόβλημα πέρα από την πιθανότητα να χρειαστείς περισσότερο αλεύρι... αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν ξέρω ακριβώς τις φράουλες! Πείραμα κι εσύ λοιπόν! -:))))
      Φιλάκια καλή μου!
      Ελπίζω να τα πούμε σύντομα... εγώ τελειώνω τα απογευματινά μαθήματα στις 20 του μηνός-:))

      Διαγραφή
  3. Άκου τώρα εγώ τί σκέφτηκα... Αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια ανά δύο και στη μέση παγωτάκι! Μιαααααααμ! Αχ είμαι κοιλιόδουλη... Σνιφ!
    Όμως πώς να αντισταθώ στο συνδυασμό σοκολάτας - φράουλας; Με τα μπισκότα αυτά το μυαλό κάνει κολασμένες σκέψεις!
    Να είσαι καλά Κικίτσα μου και να έχεις μια πολύ όμορφη εβδομάδα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααααα εσύ την θέλεις βαριά την αμαρτία!!!!!!!!! Ααααααα Πηνελόπη θα σε μαλώσω!!! Δε σου φτάνουν το κάθε μπισκότο μόνο του, θέλεις και γέμιση και μάλιστα παγωτένια!!! Δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα....μας κατάλαβαν όλοι τί λιχούδες είμαστε!!!!! -:))))
      Φιλάκια γλυκιά μου και καλή σου μέρα!!!! Καλά να περνάς!!!!

      Διαγραφή
  4. Τις είδα κι' εγώ τις αποξηραμένες φράουλες πριν καιρό σε ξηροκαρπάδικο, Κική μου, κι' σκεφτόμουνα να αξίζουν άραγες;
    Τώρα μου έδωσες μια πολύ καλή πρόταση για δοκιμή, όταν ξαναβρεθώ εμπρός τους ;-)
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζουν Πηνελόπη μου... βέβαια εγώ τις είχα αγοράσει το χειμώνα που δεν είχε φρέσκιες και τις είχα και κάθονταν στο μπολ, μέσα στο ψυγείο, αλλά έδωσαν άλλη νοστιμιά στα μπισκότα!!! Αξίζουν!!! (Όπως κατάλαβες έχω κάνει επιδρομή στο ψυγείο και ξεκαθαρίζω... χαχαχαχα)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Οτι πρεπει για να αρχίσει γλυκα η βδομάδα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μια γλυκομπουκιά για καλή εβδομάδα! -:))

      Διαγραφή
  6. Λατρεύω κι εγώ τις φράουλες και πράγματι ταιριάζουν απόλυτα με σκούρα σοκολάτα. Πολύ όμορφα φαίνονται τα μπισκότα. Θα τα δοκιμάσω!!
    Τί ωραίο κουπ-πατ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις Μάγδα μου... το κουπ πάτ είναι φράουλα και τα μπισκότα νοστιμότατα!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα δείχνουν Κική μου, έτσι για να μας ξεκινήσεις γλυκά και νόστιμα την εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελενάκι μου για να είναι γλυκιά η εβδομάδα!!! Είναι πεντανόστιμα! -:)))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Πολύ μου αρέσει που έχεις δώσει και ανάλογο σχήμα στα μπισκότα σου Κική μου!
    Φράουλα και σοκολάτα δένουν πολύ αρμονικά, οπότε δεν χωρά αμφιβολία ότι τα μπισκότα σου θα είναι πεντανόστιμα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ερμιόνη μου γιατί είναι πράγματι νοστιμότατα!

      Διαγραφή
  9. Καλά, βρήκα κάτι αποξηραμένες φράουλες κι εγώ, τέλειες. Τώρα μου'δωσες ιδέα Κικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Κική!!!!Μμμ νοστιμιές!!!Πολύ ωραία συνταγή!!!Μού άρεσαν καί πολύ οι φωτογραφίες από τήν βόλτα σου!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Δήμητρα και καλή εβδομάδα!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Κική μου πεντανόστιμα τα μπισκοτάκια σου, υπέροχα και σίγουρα γευστικότατα!!!Ωραία ιδέα μας έδωσες!!!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραία μπισκότα Ελένη μου!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Τι όμορφα μπισκότα είναι αυτά...Μμμμ!!! Μυρίζουν υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σοφία... έλα κερνάω καφεδάκι και μπισκοτάκια!

      Διαγραφή
  13. μμμ ναι με παγωτάκι βανίλια!!!!Κόλαση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με παγωτάκι αλλά κι ένα απλό καφεδάκι είναι τέλεια μπισκοτάκια!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!