Ομελέτα - μπαμπανέτσα!!!!

Ξέρω... άρχισαν πάλι τα πειράματα!!! Το ξέρω ότι αυτό σκέφτεστε!!! Το βλέπω, βλέπω τη ..."φούσκα" μεγάλη σαν μπαλόνι πάνω από τα κεφάλια σας που γράφει ..."άντε πάλιιιι, θα μας τρελλάνει στα πειράματαααα"!!!!
Τί να κάνω όμως που μου αρέσει να πειραματίζομαι;;;
Τί να κάνω που δεν μπορώ να τρώω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια;;; Κάποτε (και τώρα ακόμη) το πρόβλημα ξεκίνησε από τα λογοτεχνικά βιβλία!!! Δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω δύο φορές το ίδιο βιβλίο ...ακόμη κι αν το έχω διαβάσει 10 χρόνια πριν... ίσως γιατί το θυμάμαι, δεν ξέρω! Από την άλλη όσο κι αν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι όταν θα διαβάσεις ένα βιβλίο τόσα χρόνια μετά και μόνον η εξελικτική σου πορεία προς την ωρίμανση θα σε κάνει να ανακαλύψεις καινούργιες, κρυφές γωνιές, καινούργια, κρυμμένα νοήματα... μάταιος κόπος. Αδύνατον!!!!! Το πρόβλημα με τα χρόνια, προφανώς, επιδεινώθηκε κι από τότε που έγινα food blogger επεκτάθηκε και στα φαγητά!!! Αν εξαιρέσω τα καθιερωμένα που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά, π.χ. γεμιστά ορφανά ή λαδερά όπως τα λέω εγώ γιατί η λέξη ορφανά με ενοχλεί, όλα τα υπόλοιπα ...θυσιάζονται στο βωμό του καινούργιου. Σσσσσσσσσσ!!! Ευτυχώς αυτό δεν επεκτείνεται στους ανθρώπους γιατί τότε αλίμονο σε μερικούς, μερικούς!!!!!!!!! χαχαχαχα
Πείραμα πρώτο για το καλοκαίρι αυτό: Ομελέτα-μπαμπανέτσα!!!
Θα σας εξηγήσω τί εννοώ... Πέμπτη μεσημέρι, 1:10 κι εγώ χρειάζομαι ένα γρήγορο γεύμα για 3 άτομα. Ανοίγω το ψυγεί κι αντικρύζω μερικά ψητοτηγανιτά (τηγανιτά φούρνου δηλαδή) κολοκυθάκια (που επειδή τα λατρεύω και είναι και του κήπου μας τα έχω ..."ταράξει") να κάθονται στο μπολ τους. Ήταν απλά 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες και τηγανισμένα στο φούρνο (την επόμενη εβδομάδα θα σας δείξω την απλή αυτή τεχνική). Παραδίπλα 4 αυγά, σιωπηλά μέσα στο κουτί τους περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους. Λίγη φέτα, λίγο γιαούρτι... "Σφουγγάτο" σκέφτηκα!!! "Πάλι;;;" επενέβη ο κακός εαυτός μου που βαριέται εύκολα!!! "Εντάξει, θα δεις"... του απάντησα και η φαντασία μου αναζήτησε το δρόμο για το ταψί που περίμενε το σφουγγάτο. Τί ήταν να βγει και να περιπλανηθεί;;; Αυτή η φαντασία ...δεν έχει το ...Θεό της!!!!! Θέλετε να δείτε τί σκαρφίστηκε;;;; Ούτε εγώ δεν το πίστευα αλλά όταν το δοκίμασα... της έβγαλα το καπέλο κι ας με τυραννάει ενίοτε!!!!
Ελάτε να δείτε κι εσείς...
ΥΛΙΚΑ για 3-4 άτομα
4 αυγά
2 κολοκυθάκια σε φέτες, ψημένα στο φούρνο ή τηγανισμένα
130 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 4-5 κ.σ. νερό για να γίνει ένας χυλός μέτρια πηχτός
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το χυλό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα μικρό και ρηχό ταψάκι και στρώνουμε τα κολοκύθια.
Από πάνω ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα.
Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα των αυγών, ανακινούμε ελαφρώς και πολύ προσεκτικά και βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή έως ότου δούμε την επιφάνεια της ομελέτας να γίνεται καστανόξανθη.
Σερβίρουμε με ντοματούλα και μερικά αγγουράκια-πίκλες που θα βρούμε ΕΔΩ και απολαμβάνουμε την  ομελέτα μας ζεστή ή χλιαρή.
Καλή σας μέρα!!! -:))

28 σχόλια:

  1. Ωραία η ομελέτα-πείραμα!
    Τωρα που το λες, δευτερη φορά δεν πρέπει να έχω διαβάσει βιβλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα μοιάζουμε -:))) Η ομελέτα αυτή γίνεται πολύ ωραία με το χυλό και το αλεύρι!!!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Κική μου, αν δεν πειραματιζόμαστε, πως θα προκύψει κάτι καινούργιο, είτε πρόκειται για συνταγή, όπως εδώ, είτε κάτι άλλο; Ψάχνοντας για το καινούργιο και παρατηρώντας, προόδευσε η ανθρωπότητα. Λαχταριστή ο ομελέτα-μπαμπανέτσα, εύκολη και νόστιμη λύση, για τους...βιαστικούς καλοφαγάδες!! Επιπλέον ανακύκλωσες και τα ήδη ψημένα κολοκυθάκια! Αυτό θα πει πνεύμα οικονομίας!! Σύμφωνο με την εποχή που ζούμε.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Ειρήνη μου!!! Εξ άλλου έτσι διευρύνονται οι ορίζοντές μας και μαθαίνουμε να επιμένουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας! -:))
      Είναι πολύ ωραία η ομελέτα με τον χυλό!!!
      Καλημέρα και σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Εγώ δηλώνω επισήμως συμμετοχή για τη θέση του μόνιμου πειραματόζωου!!! Σιγά μη χάσω την ευκαιρία να δοκιμάζω όλα αυτά τα καλούδια που μαγειρεύεις!
    Η ομελέτα σου εναλλακτική και σίγουρα πεντανόστιμη! Μπράβο!!!
    Πολλά φιλάκια, Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του πειρματόζωου ή του συνεργάτη;;;; Ή μήπως και για τις δύο θέσεις;;;; Περιμένω τα δικαιολογητικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχα
      Καλή μου Αναστασία έγινε πολύ ωραία και σαν γεύση και σαν υφή με τον αλευροχυλό!!
      Είναι κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και σουφλέ με την κάτω κρούστα της να μοιάζει μ' αυτή της μπαμπανέτσας!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Κική εμείς στα μέρη μας μπαμπανέτσα λέμε μια χορτόπιτα χωρίς φύλλο και με βάση από καλαμποκίσιο αλεύρι.
    Πάντως και το δικό σου όπως κι αν το λένε μια χαρά γεύμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς Ξανθή αλλά η κάτω πλευρά της ομελέτας με τον αλευροχυλό γίνεται όπως η μπαμπανέτσα η οποία στην Ήπειρο γίνεται και με άσπρο αλεύρι και όχι μόνον με καλαμποκάλευρο!
      Είναι κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και σουφλέ!

      Διαγραφή
  5. Αχ βρε Κική!!! Μόνο με τα πειράματα κάνεις ανακαλύψεις! Όποιος κάθεται στα αυγά του απλά θα περάσει από τούτον εδώ τον κόσμο και δεν θα πάρει μυρωδιά.

    Ωραίο το πείραμά σου και πραγματικά θα ήθελα να δοκίμαζα την ομελέτα αυτή με όποιο κίνδυνο κι αν κρύβει...χαχαχαα Ελα πλάκα κάνω!!
    Θα πω μόνο ότι είναι τυχεροί οι δικοί σου άνθρωποι... τίποτα άλλο!!!

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Χρυσαυγή μου, έχεις απόλυτο δίκιο και η αλήθεια είναι ότι και τους μαθητές μου και τις ανιψιές μου τους δείχνω τον δρόμο του πειραματισμού, της επιμονής και της δοκιμής για να ανακαλύψουν και τις χαρές της ζωής.
      Είναι πολύ ωραία ομελέτα και ο μόνος κίνδυνος είναι να την επαναλάβεις πολλές φορές!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Δεν γίνεται να μην επισκεφτώ μια μέρα το σπιτάκι σου και να μη κρύβεις μία έκπληξη!!!Γλυκιά ή αλμυρή, είναι πάντα μία πρόκληση για μας να φανταζόμαστε την επόμενη ανάρτησή σου και τις πιθανές εφαρμογές της στη δικιά μας κουζίνα.
    Έτσι και σήμερα με την ωραιότατη ομελέτα σου!!!!Μια υπέροχη, ανάλαφρης γεύσης καλοκαιρινή ομελέτα που στο μεσημεριανό μας γεύμα θα κλέψει τις εντυπώσεις με τις καλά κρυμένες νοστιμιές της!
    Δε νομίζω να θέλεις τίποτε περισσότερο, πέρα από μία φρέσκια δροσερή σαλάτα..
    Τα αλχημικά σου πειράματα ανέδειξαν για ακόμα μια φορά μία απίθανη πρόταση!Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου γλυκιά, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου αρέσουν τα καθημερινά μου κουζινοπειράματα, γλυκά ή αλμυρά, εύκολα ή όχι, πρωτότυπα ή πιο συνηθισμένα.
      Η συγκεκριμένη ομελέτα είναι κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και σουφλέ χάρη στον αλευροχυλό με την από κάτω επιφάνειά της να "έρχεται κοντά" σ΄αυτήν της μπαμπανέτσας.
      Αν σας αρέσουν οι ομελέτες ...αξίζει να τη δοκιμάσεις έτσι.
      Φιλάκια σου!

      Διαγραφή
  7. Συγνώμη κιόλας... αλλά πολύ χαίρομαι που βαριέσαι εύκολα! Αφενός γιατί το 'χω και 'γω αυτό το "κουσουράκι" κι αφετέρου γιατί βαριέσαι εσύ, αλλά τρώμε καλά κι εμείς! Χα,χα,χα!
    Ωραία η ομελέτα φούρνου! Εύκολη και νόστιμη! Ξέρει τι κάνει η φαντασία σου! ;)
    Φιλάκια πολλά Κικίτσα μου! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρεσαι εεεεεε Πηνελόπη;; Εγώ ξέρεις πόσες φορές άκουσα τον εξάψαλμο γιατί δεν ήθελα κάποιο γνωστό φαγητό την Κυριακή;;;;; χαχαχαχα Ευτυχώς την γλυτώνω γιατί τους αρέσουν αυτά που φτιάχνω (όχι ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά εκείνες δεν βλέπουν ποτέ το φως του ήλιου!!! χαχαχαχα)!!!
      Είναι ομελέτα-σουφλέ με την κάτω επιφάνεια να μοιάζει με την πίτα μπαμπανέτσα λόγω του αλευροχυλού.
      Φιλάκια γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  8. Μ'αρέσει και σίγουρα θα τη δοκιμάσω. ¨Οσο για τα βιβλία το μόνο που έχω διαβάσει 5-6 φορές είναι... Ο Μικρός Πρίγκηπας και το ¨Οσα Παίρνει ο Ανεμος. ΚΑΝΕΝΑ άλλο δεύτερη φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη δοκιμάσεις Δέσποινα ...αξίζει και η ομελέτα με τον αλευροχυλό γιατί γίνεται αφράτη σαν σουφλέ αλλά και η γέμιση!
      ΄Εχεις κι εσύ το ίδιο μικρόβιο έτσι;;;; Όσο για τον Μικρό Πρίγκηπα είναι από τα λίγα βιβλία που αποζητά τη δεύτερη φορά!!! -:))
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  9. Κι εγώ αυτό που λέει η Ξανθή ήξερα για την ονομασία αλλά υποθέτω πως στην υφή σου θύμισε ομελέτα και πίτα μαζί, οπότε γι' αυτό η "βάφτιση"! :)
    Κι εγώ που δεν πολυτρώω ομελέτες αυτό θα το δοκίμαζα ευχαρίστως!
    Περιμένω με χαρά και τον εναλλακτικό τρόπο για τηγάνισμα κολοκυθιών στον φούρνο και όσο για τα πειράματα στην κουζίνα το ξέρεις πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μόνο στα βιβλία (αλήθεια, ίσως μόνο εκεί!) μπορώ αν έχω αγαπήσει κάτι να το διαβάσω ξανά και ξανά!
    Φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Έφη μου η "βάφτιση" έγινε γιατί η κάτω επιφάνεια μοιάζει μ' αυτή της μπαμπανέτσας που στην Ήπειρο γίνεται με διάφορες γεμίσεις και με διάφορα είδη άλευρου όχι μόνον με καλαμποκάλευρο.
      Η όλη ομελέτα είναι πολύ αφράτη και θυμίζει σουφλέ!!!
      Το ξέρω ότι συμφωνείς με τα κουζινικά πειράματα γιατί είσαι εξπέρ του είδους!!!! -:))
      Αφού μπορείς να το κάνεις με τα βιβλία ...μπράβο!! Εγώ δεν μπορώ!! -:))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Χρόνια τώρα δηλώνω ερευνήτρια και κανείς δεν με πιστεύει! Δεν το λέω βέβαια, ερευνήτρια μαγειρικής, γιατί κανείς δεν θα έρθει ξανά σε τραπέζι μου!
    Η συνηθισμένη επιστημονική μου μέθοδος για το πρόβλημα "τι θα φάμε σήμερα" είναι Trial and error! Βέβαια, αντίθετα με σένα, πιστεύω ότι η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως! Ιδιαίτερα αν βαριέμαι ακόμα και να σκεφτώ!
    Λοιπόν Κική μου σε βλέπω σταθερά να επιδίδεσαι σε ερευνητικό έργο με εξαιρετικά αποτελέσματα!! Έτσι προωθείται η επιστήμη!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Αγγελική κι εγώ πιστεύω ότι η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως αλλά όχι στην κουζίνα και όχι στη γεύση!!!! χαχαχαχα
      Εντάξει, όταν βαριέμαι (κι αυτό το κάνω και μη γελάς) να μαγειρέψω ή να ψάξω ή να σκεφτώ τότε καταφεύγω στα γνωστά "λημέρια" που είναι και σίγουρα ή αφήνω να μαγειρέψει η μαμά μου ή η αδερφή μου!!! χαχαχα
      Ναι, ναι με τέτοιο ερευνητικό έργο προόδευσε η επιστήμη!!! χαχαχαχαχα... τύφλα να έχει ο Αϊνστάιν!!!! χαχαχαχα
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  11. Χα χα Κική, μια από τα ίδια κι εγώ!
    Αν εξαιρέσεις μερικά φαγάκια που είναι κλασικές αξίες, από εκεί και πέρα είμαι υπέρμαχος του πειραματισμού!
    Ωραίο πάντρεμα πιάτων η ομελέτα σου, πολύ χορταστική και καλοκαιρινή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να κάνουμε παρέα Ερμιόνη μου... αυτό θα πει δημιουργική κουζίνα!!! -:))
      Ναι έγινε πολύ αφράτη λόγω του αλευροχυλού και η κάτω πλευρά της μοιάζει με την πίτα μπαμπανέτσα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Μπαμπανέτσα θέλω κι εγώ, και πειράματα θέλω κι εγώ, και πάμε για τα καινούρια κι ας κάνουμε και λάθη, ε και; Μπράβο Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λάθη είναι μέρος της ζωής και της διαδικασίας μάθησης Μάρθα... αρκεί να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος πολλές φορές!!! Αυτό είναι γενικά το πιστεύω μου!!!

      Διαγραφή
  13. Κική μου καλά κάνεις και πειραματίζεσαι, μου αρέσει και μένα να δοκιμάζω διάφορα στη κουζίνα, έτσι είναι η μαγειρική θέλει φαντασία!!!!
    Υπέροχη η ομελέτα σου, πεντανόστιμη και χορταστική!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγειρική δημιουργική σημαίνει φαντασία Ελένη μου κι εγώ το πιστεύω!!! Εξ άλλου έτσι εξελισσόμαστε!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η ομελέτα αυτή!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Από τις πιο νόστιμες ομελέτες!!!
    Αχ και τώρα μαζεύτηκα στο σπίτι και πεινάω!!
    Φιλιά Κικίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και υγιεινή μιας και όλα είναι στο φούρνο Έλενάκι μου!!
      Έλα να σε φιλέψω... τί κρίμα να μην είμαστε κοντά!!! Η ομελέτα, πάντως, ακόμη και στο φούρνο είναι μια γρήγορη, νόστιμη κι εύκολη λύση!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!