Τηγανιτά κολοκυθάκια φούρνου!!!!

Καλή σας μέρα!!! Είναι καλή;;; Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν ξέρω αν σήμερα είναι μια καλή μέρα!! Θα δούμε...κι ελπίζω για το καλύτερο για τη χώρα μας και για όλους μας!!! 
Ας μπούμε στην κουζίνα μας τώρα!
Σήμερα, δεν θα σας δείξω κάποια συνταγή... απλή ή σύνθετη, εύκολη ή δύσκολη. Θα σας δείξω μια πολύ απλή τεχνική ή μάλλον ένα tip για να έχετε κολοκυθάκια ψημένα που αντικαθιστούν επάξια τα τηγανιτά... τόσο επάξια που μπορεί οι συνδαιτημόνες σας να μην καταλάβουν ότι είναι ψητά κι όχι τηγανιτά.
Ουσιαστικά, είναι μια πολύ απλή τεχνική που θα λατρέψουν όλοι όσοι δεν αγαπούν τα τηγανιτά. Μετά, λοιπόν, τις τηγανιτές πατάτες φούρνου που θα βρείτε ΕΔΩ, ήρθαν τα τηγανιτά κολοκυθάκια φούρνου !! Είναι, σίγουρα, πιο υγιεινά αλλά είναι εξίσου νόστιμα με τα τηγανιτά!!! Είναι απολύτως όμοια... το λέω και το επιβεβαιώνω. Όταν έφαγα από τα χέρια της μαμάκας μου την πρώτη φορά τέτοια κολοκυθάκια ... νόμισα ότι ήταν τηγανιτά γιατί είχαν και την ίδια εμφάνιση αλλά και γεύση!! Η μόνη τους διαφορά ότι δεν είχαν απορροφήσει πολύ λάδι!!!
Μέχρι τώρα, λοιπόν, όταν έκανα κολοκυθάκια ψητά, τα έψηνα με τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς να τα αλευρώσω. Γινόταν υπέροχα αλλά φαίνονταν διαφορετικά...ακόμα και στον μουσακά όσοι έτρωγαν το καταλάβαιναν ότι κάτι διαφορετικό υπήρχε!! Αυτά όμως, προσθέτοντας το στάδιο του αλευρώματος... έγιναν απολύτως όμοια!!!!!!! Κι όχι απλώς όμοια αλλά ίσως και λίγο πιο νόστιμα μιας και δεν είχαν υπερβολικό λάδι!!!!
Την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να απολαύσουμε τηγανιτά κολοκύθια, αυτόν τον απίθανο και ελληνικότατο ουζομεζέ... παίρνουμε κολοκύθια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε  λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε προσεκτικά, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε μια λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω στο κολοκύθια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε μέσα τα ταψιά.
Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν τα κολοκύθια μας (ανάλογα πάντα με το πάχος που έχουν) και μετά τα βγάζουμε από το φούρνο.
Ταιριάζουν απίστευτα με λίγο γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο ή άνηθο!
Από την ημέρα που τα πρωτοδοκίμασα τα έχω ήδη φτιάξει τουλάχιστον 4 φορές (οι φωτό της διαδικασίας δεν είναι από την ίδια φορά γι αυτό και είναι τα μεν στρογγυλά... τα δε μακρόστενα). Όπως και να κοπούν, πάντως, είναι το ίδιο νόστιμα!
Καλή σας μέρα κι αύριο με κανονική συνταγούλα!!!
-:)))

36 σχόλια:

  1. Απίθανο, θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
    Ευχαριστούμε, καλή μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολη τεχνική με πολύ ωραία αποτελέσματα Μαντρίνα... το μόνο της ελάττωμα ότι καις λίγο περισσότερο ρεύμα απ΄ ότι με το τηγάνι!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Κολασμένα τηγανιτά κολοκυθάκια φούρνο έπρεπε να γράψεις Κική!!!!
    Καλημέρα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα χαίρομαι που σου άρεσαν Χρυσαυγή μου ...αξίζει να τα δοκιμάσεις!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Θα γίνει από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνταγές!!
    Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτό το φοβερό μυστικό μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη θέση έχει και στην κουζίνα μου Ντόρα γιατί τρως τα κολοκυθάκια χωρίς το άγχος ότι έχουν πολύ λάδι και είναι τηγανιτά!!! Γίνονται καταπληκτικά!!

      Διαγραφή
  4. πολυ ωραία συνταγή!!Θα τη φτιάξω σήμερα!!Μπράβο Κική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την και περιμένω εντυπώσεις Νίκη μου!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα, Κική μου! Καλοκαιράκι πια, ας προσέχουμε και την γραμμή μας, απέχοντας λίγο από τα τηγανητά. Και δεν θα στερηθούμε την νοστιμιά!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι, όπου μπορούμε να αποφεύγουμε τα τηγανιτά Ειρήνη μου...κυρίως όταν η νοστιμιά είναι ίδια!!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κική!!!Ελπίζω κι εγώ να είναι μια καλή μέρα για όλους μας!!! Τα κολοκυθάκια σου φαίνονται απίστευτα και σίγουρα θα τα δοκιμάσω, γιατί εκτός του ότι το τηγάνισμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, αφήνει και μια κουζίνα σκέτο χάλι!!! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα γίνονται εύκολα και είναι πολύ νόστιμα!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Ωχ-ωχ-ωχ...
    Εγώ θέλω και λίγη πικάντικη φέτα από δίπλα φιλενάδα, για να ολοκληρωθεί το πιάτο μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι με λίγη φέτα γίνεται κανονικό πιάτο και όχι απλό μεζεδάκι Πηνελόπη μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Νόστιμο μεζεδάκι, πρακτικότατο tip!

    Καλό μεσημέρι Βασιλική μου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ζαμπία μου, και πολύ υγιεινά!!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  9. Αυτή σου η πρόταση αξίζει πολλά περισσότερα από μία συνταγή!!!
    Ξέρεις πόσες φορές απαρνήθηκα αυτόν το πεντανόστιμο καλοκαιρινό μεζέ,εξαιτίας των τύψεων μου σχετικά με τα τηγανητά???
    Πόσες φορές ζήλεψα στα τραπέζια άλλων τα τραγανά κολοκυθάκια να εμβαπτίζονται στο δροσερό τζατζίκι??
    Πολλές φορές τα έκανα και εγώ με τον τρόπο που προανέφερες,δηλ.χωρίς να τα αλευρώσω και φυσικά η γεύση απείχε πολύ από την πρωτότυπη!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα..να μου φύγει και το απωθημένο!!!!!
    Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η πρόταση Φωτεινή μου... δοκίμασέ τα και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν. Εάν τα κόψεις αρκετά λεπτά γίνονται και πολύ κρατσανιστά ...απλά μείωσε την ώρα ψησίματος για να μην καούν. Γενικά, προσάρμοσε το πάχος της φέτας στα δικά σου δεδομένα και την ώρα ψησίματος στο πάχος της φέτας και την κουζίνα σου!! -:))
      Περιμένω εντυπώσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Σίγουρα θα τη δοκιμάσω την πρόταση σου Κική γιατί ναι μεν τρελαίνομαι για τηγανητό κολοκυθάκι, αλλά αποφεύγω τα τηγανητά!
    Πάντως πραγματικά εμφανισιακά μοιάζουν πολύ με τα κλασικά τηγανητά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ είμαι ερωτευμένη με τα κολοκυθάκια και αυτά αντικαθιστούν επάξια τα τηγανιτά... ακόμη και στην όψη!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Τα λατρεύω! Και εννοείται ότι αυτή η εκδοχή είναι χίλιες φορές καλύτερη από τη συνηθισμένη στο τηγάνι! Ευχαριστούμε για την υπέροχη πρόταση!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται πολύ ωραία και αντικαθιστούν επάξια τα τηγανιτά Αναστασία μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Η πρότασή σου Κικίτσα δίνει κολοκυθάκια πεντανόστιμα και τραγανά!
    Στον φούρνο τα κάνω κι εγηώ, αλλά τα πανάρω σε γαλέτα και παρμεζάνα, όμως θα δοκιμάσω κι αυτόν τον τρόπο που προτείνεις!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενά μου ... εγώ παναρισμένα δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά τις επόμενες μέρες θα τα δοκιμάσω. Τα πανάρεις κανονικά σε αυγό και μετά σε γαλέτα και παρμεζάνα ή απλά επειδή έχουν αρκετά υγρά μόνον σε γαλέτα και παρμεζάνα;

      Διαγραφή
  13. πολύ πιο καλά τα κολοκύθια σου από ότι γίνεται γύρω μας.....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία ιδέα! Αυτή τη λαδίλα στα τηγανιτά κολοκύθια δεν την αντέχω καθόλου, γι' αυτό και τα αποφεύγω. Θα δοκιμάσω μ' αυτόν τον τρόπο!
    Να είσαι καλά Κική μου! Πολλά φιλάκια! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα Πηνελόπη μου και θα καταλάβεις τί εννοώ!!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  15. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα Κική μου γιατί είναι εύκολα και δεν έχουν τη λαδίλα του τηγανιού! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κική μου,την έφτιαξα τη συνταγή!!Είναι υπέροχη και πανευκολη!Τα κολοκυθάκια πεντανόστιμα,σαν τηγανητά!!¨Εκανα και μια μικρή παρέμβαση.Μόλις έκλεισα το διακόπτη του φουρνου πρόσθεσα σε μερικά ένα μικρό κομματι τυρί του τοστ και τα άφησα άλλα 5 λεπτα ώσπου να λυώσει το τυρί.Αλλά και αυτά που δεν είχαν τυρί ήταν υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τα έχω φτιάξει πέρισι και γίνονται καταπληκτικά...αλλα μου παίρνουν περισσότερο
    από 35 λεπτά. Τα ψήνω στο φούρνο πάνω κάτω...Μήπως θέλουν γκριλ?

    πόσα ταψιά βάζεις στο φούρνο ταυτόχρονα?

    ευχαριστώ πολύ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χρόνος που χρειάζονται Μαρίνα είναι καθαρά θέμα φούρνου και του πόσο ψημένα τα θέλεις... αυτό το ελέγχεις εσύ στο δικό σου φούρνο και το σταντάρεις. Στη δική μου την κουζίνα του εξοχικού χρειάζονται 40 λεπτά ακριβώς για να γίνουν όσο ξεροψημένα τα θέλω. Στην κουζίνα του κανονικού μου σπιτιού δεν παίρνει πάνω από 30-35 λεπτά.
      Εγώ δεν τα βάζω στο γκριλ για να μην καούν... αν, φυσικά, θέλεις δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις!
      Επειδή τα ψήνω στον αέρα ψήνω ταυτόχρονα 2 ή 3 ταψιά αλλά πάντα το επάνω ταψί ετοιμάζεται πιο γρήγορα... οπότε ένα ταψί είναι πιο εύκολο.
      Εάν βάλεις 2 ή 3 απλά βγάζεις πρώτο το επάνω ταψί που ετοιμάστηκαν και τα άλλα σταδιακά!!

      Διαγραφή
  18. τα έκανα τελικά στον αέρα με 2 ταψιά...και κάθε 10-15 λεπτά τα άλλαζα.
    γίναν πάλι πεντανόστιμα...σε ευχαριστούμε εγώ και πολλοί ακόμη για αυτή τη συνταγή
    μιαμ μιαμ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!