Καλή σας μέρα!!! Comfort food!!! Φαγητό ή γλυκό απλό, κατά προτίμηση σπιτικό, απλό αλλά και νόστιμο, που σε κάνει να νιώθεις χαλαρός, δεν σου δυσκολεύει τη ζωή με την παρασκευή του, που το τρως και νιώθεις μια μοναδική ζεστασιά στη ψυχή! Πολύ περισσότερο όταν αυτό το γλυκό σε βοηθάει να μην πετάξεις το σοκολατένιο κέικ αλλά και μια σοκολάτα που περίσσεψαν και κάθονται ξεχασμένα σε μια γωνιά του ψυγείου!
Όταν ο χρόνος μας κυνηγά αλλά δεν θέλουμε να πετάξουμε τα απομεινάρια ενός κέικ, θέλουμε όμως κι ένα γλυκάκι με ήπια νοστιμιά τότε η πουτίγκα αυτή είναι ιδανική! Κι αν την καταναλώσουμε χλιαρή εεεεε, τότε μας αποζημιώνει ακόμη και για τον ελάχιστο χρόνο που της αφιερώσαμε για να βρεθεί στο φούρνο!
Κι αν πάλι θέλουμε μια σοκολατένια πουτίγκα αλλά το κέικ που έχουμε δεν είναι σοκολατένιο ...πάλι υπάρχει λύση και τη βρίσκουμε ακριβώς μετά τη συνταγή! Πάντα υπάρχει λύση σε κάθε πρόβλημα ή μάλλον σε κάθε πρόβλημα τόσο απλό! -:))
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 22x22Όταν ο χρόνος μας κυνηγά αλλά δεν θέλουμε να πετάξουμε τα απομεινάρια ενός κέικ, θέλουμε όμως κι ένα γλυκάκι με ήπια νοστιμιά τότε η πουτίγκα αυτή είναι ιδανική! Κι αν την καταναλώσουμε χλιαρή εεεεε, τότε μας αποζημιώνει ακόμη και για τον ελάχιστο χρόνο που της αφιερώσαμε για να βρεθεί στο φούρνο!
Κι αν πάλι θέλουμε μια σοκολατένια πουτίγκα αλλά το κέικ που έχουμε δεν είναι σοκολατένιο ...πάλι υπάρχει λύση και τη βρίσκουμε ακριβώς μετά τη συνταγή! Πάντα υπάρχει λύση σε κάθε πρόβλημα ή μάλλον σε κάθε πρόβλημα τόσο απλό! -:))
8-10 φέτες κέικ σοκολάτας
1 λευκή σοκολάτα στρατσιατέλα (με τα κομματάκια μπισκότου), σε κομματάκια
2-3 κ.σ. καστανή ή άσπρη ζάχαρη
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
Καραμέλα γάλακτος ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε το μισό βούτυρο στον πάτο του ταψιού.
Κόβουμε το κέικ σε κομμάτι και το βάζουμε στο ταψί μας.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αυγά.
Χτυπάμε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε μ' αυτό το κέικ.
Αφήνουμε για 10-15 λεπτά έτσι ώστε το κέικ να απορροφήσει το γάλα.
Ρίχνουμε σε όλο το ταψί τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας μπηγοντάς τα στο μίγμα.
Βάζουμε την πουτίγκα να ψηθεί για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το μίγμα έχει στερεοποιηθεί.
Βγάζουμε την πουτίγκα και την περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή με μια μαρμελάδα που μας αρέσει (κατά προτίμηση πορτοκάλι, κόκκινων φρούτων ή βερίκοκο).
Παραλλαγή: Εάν το κέικ μας δεν είναι σοκολατένιο αλλά εμείς θέλουμε την πουτίγκα σοκολατένια... δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε στο μίγμα του γάλακτος και των αυγών 2-3 κ.σ. κακάο και να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές ζάχαρη, εάν θέλουμε να είναι γλυκιά!
Παραλλαγή: Εάν το κέικ μας δεν είναι σοκολατένιο αλλά εμείς θέλουμε την πουτίγκα σοκολατένια... δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε στο μίγμα του γάλακτος και των αυγών 2-3 κ.σ. κακάο και να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές ζάχαρη, εάν θέλουμε να είναι γλυκιά!
Σας φιλώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια!!