Κρύος ο καιρός, ο χειμώνας καλά κρατεί ακόμα και μια σουπίτσα πάντα φτιάχνει το κέφι αλλά και μας ζεσταίνει!!!
Μια σουπίτσα δυναμωτική που μας εφοδιάζει με ενέργεια. Μια σούπα δύο όψεις... μια σούπα κανονική αλλά και βελουτέ που η νοστιμιά τους είναι ίδια. Πριν περάσουμε στη γιορτή των Θεοφανείων, λοιπόν, ας φάμε μια σουπίτσα που είναι ό,τι καλύτερο για μικρούς και μεγάλους!
Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν πάμε να δούμε τη συνταγή;;;
ΥΛΙΚΑΜια σουπίτσα δυναμωτική που μας εφοδιάζει με ενέργεια. Μια σούπα δύο όψεις... μια σούπα κανονική αλλά και βελουτέ που η νοστιμιά τους είναι ίδια. Πριν περάσουμε στη γιορτή των Θεοφανείων, λοιπόν, ας φάμε μια σουπίτσα που είναι ό,τι καλύτερο για μικρούς και μεγάλους!
Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν πάμε να δούμε τη συνταγή;;;
Για τα μπαλάκια κιμά
500 γρ. κιμά
5-6 κ.σ. ξινό τραχανά
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Για τη σούπα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φετούλες
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα κάρυ
4 κ.σ. αστράκι (ζυμαρικό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τα μπαλάκια κιμά
Αναμιγνύουμε τον κιμά, με τον τραχανά, το αυγό και το αλατοπίπερο καλά.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά.
Για τη σούπα
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, πιπεριά, καρότο και πατάτα).
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο και αφού ανοίξουμε χώρο με μια κουτάλα, βάζουμε και τα μπαλάκια από κιμά να σοταριστούν κι αυτά για λίγο (για να μην διαλύονται).
Μόλις σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζονται τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κάρυ και αφήνουμε τη σούπα μας, σε μέτρια φωτιά να βράσει, με μισόκλειστο καπάκι, για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δούμε ότι έβρασαν τα μπαλάκια του κιμά.
Ύστερα, προσθέτουμε το αστράκι μας και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για 5-6 λεπτά και σερβίρουμε με κρουτόν σκόρδου ή διπλοφουρνιστά bake rolls σκόρδου.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα μπαλάκια του κιμά και τα λαχανικά και να έχουμε μια βελουτέ σούπα που θα τη γαρνίρουμε με τον ίδιο τρόπο!
Καλό σας βράδυ!!