Τουρτίτσα τυριών με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης


Τυρένια νοστιμιά και εμφάνιση! Ένα ορεκτικό που μπορούμε να το παρουσιάσουμε σαν ορεκτικό αλλά και σε μια πιατέλα τυριών με κρασάκι ή μπυρίτσα. Μπορούμε να το βάλουμε να γίνει σαν τουρτίτσα ή να κάνουμε μικρά μπαλάκια τυριού. Ο συνδυασμός των τυριών με το φιστίκι Αιγίνης και το ροκφόρ που "τρύπωσε" για να δώσει τη δική του γευστική πινελιά το κάνουν υπέροχο ακόμη και για κολατσιό. Ποιός είπε ότι χρειάζεται να έχουμε φίλους για να το φτιάξουμε; Αρκεί να θέλουμε να γευόμαστε σαν σνακ την υπέροχη γεύση του με μερικά κράκερ, κριτσίνια ή απλά μια φετούλα ψωμί. 
Φτιάξτε το και σας υπόσχομαι ότι η γεύση του θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο δύσκολο ουρανίσκο!
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 gouda τριμμένo
2 κεσεδάκια τυρί κρέμα με γιαούρτι 
70 γρ. ροκφόρ (προαιρετικά)
1 φλ.τσ. φιστίκι Αιγίνης χοντροθρυμματισμένο για την επικάλυψη
Πιπέρι τετράχρωμο φρεσκοτριμμένο
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα τυριά και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα σχεδόν ομοιογενές μίγμα.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβάνη ένα μπολ και βάζουμε μέσα το μίγμα των τυριών.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε την τούρτα την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Κυλούμε την τούρτα στα θρυμματισμένα φιστίκια έτσι ώστε αυτά να κολλήσουν γύρω γύρω.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με κρακεράκια ή κριτσίνια και συνοδεύουμε με ένα ωραίο κρασί.
Tante Kiki
36 Comments
No