Νηστίσιμο παγωτό ινδοκάρυδο και χρόνια πολλά Βασιλικούλα!

Καλή σας μέρα! Εχθές ήταν τα γενέθλια της μικρής Βασιλικούλας μας! Έκλεισε τα τέσσερα το ζουζουνάκι μας και καθώς το βλέπω να γίνεται μια μικρή δεσποινιδούλα αναρωτιέμαι πώς περνάει ο καιρός!!!
Θα ήθελα, λοιπόν, να της ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ!!! Να είναι πάντα γερή, τυχερή, ευτυχισμένη και να την χαίρονται οι γονείς της και η αδελφούλα της, να τους χαίρεται κι εκείνη και να χαιρόμαστε κι εμείς μαζί τους!!! Και του χρόνου ζουζουνάκι γλυκό!!! -:)) (Οκ, είμαι χαζοθεία το ξέρω και το σκέφτεστε δικαιολογημένα!!!).
Πώς είπατε;;; Είναι δυνατόν να μην σας κεράσω;;; Σήμερα θα σας κεράσω παγωτό (έτσι για αρχή γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα κεράσματα!). Θέλετε παγωτό αλλά νηστεύετε ή μήπως αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά;;; Και πού βλέπετε το πρόβλημα;;; Δεν θέλετε παγωτό με φρούτα;;; Εντάξει, εγώ δεν μίλησα για παγωτό με φρούτα αλλά με ινδοκάρυδο!! Τώρα, αν μου πείτε ότι δεν σας αρέσει το ινδοκάρυδο τότε το πράγμα αλλάζει αλλά πρώτα ακούστε ή μάλλον διαβάστε τί έχω να σας πω... κάτι ήξερε ο Σωκράτης όταν έλεγε "πάταξον μεν άκουσον δε"!!
Πάντως ένα τέτοιο παγωτάκι θα έπρεπε να το δοκιμάσετε... άσπρο το χιονιού και όχι αυτό της βανίλιας, με μια γεύση ιδιαιτέρως δροσερή... θαρρείς και είναι πιο κρύο από το παγωτό βανίλια, με μια ιδιαίτερη υφή που παραπαίει ανάμεσα στο σεμιφρέντο και τη γρανίτα ...σαν να μην μπορεί να αποφασίσει πού ανήκει και ...νηστίσιμο!!! Ξέρωωωω, σκέφτεστε "ωχ!! της ξανακόλλησε το μικρόβιο με τα νηστίσιμα!!!" αλλά δεν το κάνω επίτηδες!!! Λόγω τιμής!! Στην αρχή ούτε που το σκέφτηκα κι ύστερα... ξαφνικά ...θαρρείς και η ιδέα άστραψε μπροστά μου!! Και σκέφτηκα... έρχεται η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου... να μια καινούργια ιδέα για όσους γιορτάζουν και θέλουν να κεράσουν κάτι νηστίσιμο αλλά όχι συνηθισμένο!!! 
Ένα παγωτό που όπως όλα τα άλλα μπορεί να γίνει απλό (όπως το έκανα μιας και στο τριώροφο τον τελευταίο καιρό όλοι θέλουν την πιο απλή εκδοχή του) αλλά και να εμπλουτισθεί με σταγόνες σοκολάτας για τους σοκολατομανείς, με καραμελωμένα ξηροκάρπια για τους λάτρεις της κάθε είδους πραλίνας ή ακόμα και με φρούτα.
Διαλέξτε, λοιπόν, την εκδοχή που ξέρετε καλά ότι θα αγαπήσετε και ετοιμάστε το! Η μόνη του ... "δυσκολία", κι αυτή εάν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα!!
 ΥΛΙΚΑ για 1 λίτρο
1 κουτί γάλα καρύδας (400 ml)
2 κουτιά σαντιγύ καρύδας (δείτε ΕΔΩ) (ή μια φυτική σαντιγύ 500ml αν δεν είμαστε απόλυτοι με τη νηστεία)
2 κ.σ. μέλι (ή γλυκόζη)
2 κ.σ. "υποβρύχιο" με γεύση βανίλια 
3 κ.σ. βότκα (ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
Ξύσμα ή σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μπολ, ειδικό για φούρνο μικροκυμμάτων, το μέλι και το "υποβρύχιο". Βάζουμε το μπολ, στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1 λεπτό και γίνονται παχύρρευστα.
Χτυπάμε το γάλα καρύδας για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη σαντιγύ, το μέλι, το υποβρύχιο και τη βότκα.
Χτυπάμε για άλλα 5-6 λεπτά.
Το μίγμα αφρίζει και είναι η στιγμή που, αν θέλουμε, ρίχνουμε και την κουβερτούρα.
Βάζουμε το μίγμα σε μπολ μεταλλικό και βάζουμε για 1 ώρα στη συντήρηση του ψυγείου.
Μετά, βγάζουμε το μίγμα από τη συντήρηση και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1/2 ώρα.
Βγάζουμε το μίγμα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αποφύγουμε να κάνει κρυσταλλάκια.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από μισή ώρα επαναλαμβάνουμε το χτύπημα.
Η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνει για 6 φορές και μετά να μείνει το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Εάν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή τότε μπορούμε να αποφύγουμε τη διαδικασία των πολλών "χτυπημάτων".
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για 5 λεπτά το παγωτό εκτός ψυγείου.
Το συγκεκριμένο παγωτό δεν λιώνει ιδιαίτερα γρήγορα αλλά είναι πεντανόστιμο και έχει καλή υφή.

16 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό!!!!!έγραψες!!!!Εξάλλου δεν είναι μόνο για περιόδους νηστείας αλλά τέλειο και για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά ή έχουν θέμα με την χοληστερίνη τους.
    Μου αρέσουν κάτι τέτοια υγιεινά και πεντανόστιμα,εκεί είναι η "μαγκιά" της καλής συνταγής και του καλού ζαχαροπλάστη ή μάγειρα...

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαίρεστε τη Βασιλικούλα σας!!! Πολύχρονη !!!!
    Ιδιαίτερο το παγωτό που μας κέρασες Kiki, δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο!!!!
    Θα πρέπει να είναι πολύ αρωματικό και φυσικά υγιεινό!!!!!
    Καλή μέρα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To παγωτό σου είναι πολύ πρωτότυπο (για εμένα τουλάχιστον!)
    Μπράβο σου, γλυκιά μου!!
    Όσο για την μικρούλα, τί να γράψω "χαζοθεία"??!!
    Να είναι γερή, χαμογελαστή και περιτριγυρισμένη από πολλή-πολλή αγάπη!!!
    Φιλιά πολλά, κορίτσι μου!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει να είναι θεικό και όχι ιδιαίτερα παχυντικό. Θα το φτιάξω όπωσδήποτε μιας και μου αρέσει πολύ η καρύδα. φιλιά και Χρόνια πολλά στη μικρή Βασιλική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κικη μου να την χαιρεστε την κοπελλα σας! Να ειναι παντοτε γερη και καλοφωτισμενη!
    Πολυ δορσερο το παγωτακι σου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να την χαίρεστε την Βασιλικούλα, να είναι γερή και καλότυχη!
    Το κέρασμά σου όπως πάντα υπέροχο Κική μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυχρονη να ειναι η Βασιλικουλα σας Κικη μου! Με υγεια πανω απ'ολα το κοριτσακι κ εσεις να εισαστε καλα να την καμαρωνετε καθε μερα!!:-)
    Καταπληκτικη ιδεα το συγκεκριμενο παγωτο!! Aκομα μια φορα ελαμψε η ευρηματικοτητα σου!! Κυρια Γραναζη θα σε λεω απο εδω κ περα!:-)))))
    Μου αρεσει το ινδοκαρυδο (απιστευτη η μυρωδια του), που δεν εχει αυγα, που ειναι σχετικα πιο light...λιγο το 6 φορες χτυπημα δεν μου πολυ αρεσει..αλλα στη σκεψη του τι θα βγει, το χτυπαω κ 8 που λεει ο λογος!! :-)
    Σε φιλω πολυ!!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά! Πολύχρονη η Βασιλικούλα σας!
    Να την χαίρεστε και να είναι μεγαλώνοντας ένα πολύ τυχερό παιδί!

    Το παγωτό είναι του απολύτου γούστου μου. Σίγουρα δεν νηστεύω αλλά η καρύδα είναι αδυναμία μου. Προφανώς λοιπόν το χιονάτο παγωτό σου Κική μίλησε στην καρδιά μου!!!

    Τη δροσιά του να έχεις !
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Βασιλικούλα!!!!
    Να είναι καλότυχη και υγιής με πρόοδο και τύχη στη ζωή της!!!!Να την χαίρεστε Κική μου όπως και την Ιωάννα σας!!!!
    Το χιονάτο παγωτό φαίνεται με πολλές υποσχέσεις!!Η γεύση του ινδοκάρυδου μου είναι συμπαθής..στο παγωτό θα με ξετρελάνει!!!Το μοναδικό μειονέκτημα για μένα που δεν διαθέτω παγωτομηχανή,είναι φυσικά η αναμονή των απανωτών κτυπημάτων για το αφράτο αποτέλεσμα.Νομίζω όμως, ότι θα έχω την υπομονή και την επιμονή για την ακαταμάχητη γεύση που μας υπόσχεσαι!
    Ελπίζω να περάσατε όμορφα!Και του χρόνου με υγεία εύχομαι!!!
    Να δώσεις πολλά πολλά φιλάκια στις πριγκίπισσές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύχρονη, τυχερή και πολυτάλαντη σαν την αγαπημένη της θεία!
    Να τη χαίρεστε Βασιλική μου και να τη βλέπετε κάθε μέρα και πιο αστραφτερή!

    Όσο για το ινδοκαρυδοπαγωτό σου, για φτιάξε μεγαλύτερες ποσότητες γιατί αυτή δεν βλέπω να φτάνει...εγώ θα κεραστώ πολλά μπωλάκια!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας Κική!
    Να είναι χαρούμενο, ευτυχισμένο, γερό και δυνατό!
    Το σίγουρο είναι ότι με μια θεία σαν εσένα θα έχει πολλά πολλά θεσπέσια γεύματα στη ζωή του! Και απολαυστικά γλυκά φυσικά!
    Το παγωτό σου πολύ του γούστου μου, με την καρύδα έχουμε άριστες σχέσεις άλλωστε!
    Με σιρόπι σοκολάτας θα ταιριάζει υπέροχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά για την Βασιλική σας! Όσο για το παγωτό . . . τι λες τώρα! Και νηστίσιμο και καταπληκτικό! Λατρεύω το ινδοκάρυδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κική μου, να τη χαίρεστε τη Βασιλικούλα σας και να είναι πάντα ευτυχισμένη και χαμογελαστή!!! Να την αγαπάτε και να σας αγαπά! Να είναι η ζωή της γλυκιά σαν το κέρασμα που μας προσφέρεις!
    Πολύ με δελέασε αυτό το παγωτό! Έχει πολύ ιδιαίτερα υλικά και πρέπει να είναι νοστιμότατος ο συνδυασμός τους! Όπως καταλαβαίνεις η συνταγή σου καταγράφεται και θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία!
    Σε φιλώ γλυκά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιδιαίτερος και γευστικός τρόπος να γιορτάσετε τη Βασιλικούλα σας!Να σας ζήσει!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύχρονη! Να την καμαρώνετε! Το παγωτό υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!