Τα απόλυτα σοκολατένια cupcakes


Μικρά και σοκολατένια, με καρδιά ακόμη πιο σοκολατένια και με ένα εξίσου σοκολατένιο γλάσο επικάλυψης που λαχταράς να δοκιμάσεις αυτά τα μικρά cupcakes στολισμένα από μικρά ή μεγάλα χεράκια μπορούν να γίνουν η απόλυτα σοκολατένια λιχουδιά για ένα παιδικό πάρτυ, για ένα απλό σνακ μαζί με ένα φλιτζάνι γάλα αλλά και για συντροφιά με έναν λαχταριστό καφέ.
Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να τους αντισταθεί αλλά αν μπορεί τότε σίγουρα δεν ανήκει στο κλαμπ των σοκολατομανών ή απλά των όσων λατρεύουν τη σοκολάτα. Ίσως φαίνονται λίγο πιο χειμωνιάτικα αλλά έχει, άραγε εποχή η σοκολάτα;;; Νομίζω πώς όχι ή μπορεί και ναι... αλλά... η γεύση τους σε κάνει να ξεχνάς την εποχή και σου θυμίζει  μόνον ότι οι αισθήσεις γιορτάζουν με την πρώτη κιόλας μπουκιά! 
Μπείτε, λοιπόν, στην κουζίνα και σκαρώστε μαζί με τα παιδιά σας (ή και μόνοι σας) ένα κουζινοπαιχνίδι που θα καταλήξει σ' αυτήν την υπέροχη λιχουδιά... θα απολαύσετε την προετοιμασία μαζί τους  και μετά όλοι μαζί θα γευθείτε μια μεγάλη δόση σοκολάτας! -:))
Αλλά ας μην καθυστερούμε, πάμε να δούμε τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ (για 12 cupcakes)
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
75 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
40 γρ. κακάο
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα, Νουτέλλα κ.λ.π.)
Για το γλάσο επικάλυψης
150 γρ. κουβερτούρα πραλίνας
3 κ.σ. γάλα
75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα ταψάκι ή μπολ, καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις 12 κ.σ. σοκοπραλίνας φουντουκιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, τη φαρίνα, τον καφέ και το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες και αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα αλεύρου (με το κακάο, το μπέικιν και τον καφέ).
Σταματάμε το χτύπημα μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί καλά.
Καλύπτουμε με χαρτάκια τις 12 θεσούλες ενός ταψιού για cupcakes και βάζουμε μέσα από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μίγμα.
Επάνω, βάζουμε από μια παγωμένη πλακίτσα σοκοπραλίνας και ακόμη μια κουταλιά από το μίγμα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα cupcakes και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο και την κουβερτούρα πραλίνας σε κομμάτια και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρουμε από την εστία και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης για να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Αφήνουμε για 10 λεπτά, να "πέσει" η θερμοκρασία του και μετά, καλύπτουμε τα cupcakes που έχουν, ήδη, κρυώσει, ρίχνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο από το γλάσο ή καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Στολίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα ή με ζαχαρωτά και αφήνουμε να στερεοποιηθεί το γλάσο.
Να έχετε μια καλή μέρα!
Tante Kiki
23 Comments
No