Τα απόλυτα σοκολατένια cupcakes

Μικρά και σοκολατένια, με καρδιά ακόμη πιο σοκολατένια και με ένα εξίσου σοκολατένιο γλάσο επικάλυψης που λαχταράς να δοκιμάσεις αυτά τα μικρά cupcakes στολισμένα από μικρά ή μεγάλα χεράκια μπορούν να γίνουν η απόλυτα σοκολατένια λιχουδιά για ένα παιδικό πάρτυ, για ένα απλό σνακ μαζί με ένα φλιτζάνι γάλα αλλά και για συντροφιά με έναν λαχταριστό καφέ.
Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να τους αντισταθεί αλλά αν μπορεί τότε σίγουρα δεν ανήκει στο κλαμπ των σοκολατομανών ή απλά των όσων λατρεύουν τη σοκολάτα. Ίσως φαίνονται λίγο πιο χειμωνιάτικα αλλά έχει, άραγε εποχή η σοκολάτα;;; Νομίζω πώς όχι ή μπορεί και ναι... αλλά... η γεύση τους σε κάνει να ξεχνάς την εποχή και σου θυμίζει  μόνον ότι οι αισθήσεις γιορτάζουν με την πρώτη κιόλας μπουκιά! 
Μπείτε, λοιπόν, στην κουζίνα και σκαρώστε μαζί με τα παιδιά σας (ή και μόνοι σας) ένα κουζινοπαιχνίδι που θα καταλήξει σ' αυτήν την υπέροχη λιχουδιά... θα απολαύσετε την προετοιμασία μαζί τους  και μετά όλοι μαζί θα γευθείτε μια μεγάλη δόση σοκολάτας! -:))
Αλλά ας μην καθυστερούμε, πάμε να δούμε τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ (για 12 cupcakes)
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
75 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
40 γρ. κακάο
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα, Νουτέλλα κ.λ.π.)
Για το γλάσο επικάλυψης
150 γρ. κουβερτούρα πραλίνας
3 κ.σ. γάλα
75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα ταψάκι ή μπολ, καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις 12 κ.σ. σοκοπραλίνας φουντουκιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, τη φαρίνα, τον καφέ και το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες και αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα αλεύρου (με το κακάο, το μπέικιν και τον καφέ).
Σταματάμε το χτύπημα μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί καλά.
Καλύπτουμε με χαρτάκια τις 12 θεσούλες ενός ταψιού για cupcakes και βάζουμε μέσα από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μίγμα.
Επάνω, βάζουμε από μια παγωμένη πλακίτσα σοκοπραλίνας και ακόμη μια κουταλιά από το μίγμα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα cupcakes και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο και την κουβερτούρα πραλίνας σε κομμάτια και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρουμε από την εστία και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης για να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Αφήνουμε για 10 λεπτά, να "πέσει" η θερμοκρασία του και μετά, καλύπτουμε τα cupcakes που έχουν, ήδη, κρυώσει, ρίχνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο από το γλάσο ή καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Στολίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα ή με ζαχαρωτά και αφήνουμε να στερεοποιηθεί το γλάσο.
Να έχετε μια καλή μέρα!

23 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι η σοκολάτα δεν έχει εποχή!
    Και για να στο αποδείξω, πήρα κιόλας 2 κεκάκια, μην τα ψάχνεις ;-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συμφωνώ Έλενά μου αλλά η αδερφούλα μου περισσότερο!!! Δεν τα ψάχνω ...μην ανησυχείς... τα αποφεύγω!!!! χαχαχαχα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Όση ώρα διάβασα την ανάρτηση, ένα πράγμα σκεφτόμουν:
    Δεν θέλω να το μάθω-ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ!!!
    Κ.Ο.Λ.Α.Σ.Η.!!!
    ;-)
    Φιλάκια, Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα βάλω στο κουτί να σου τα στείλω Ιωάννα;;;;; Πες μου!!! :))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Σοκολάτα και παγωτό τρώμε όλο το χρόνο, αυτό εννοείται!
    Βλέπω ανακάλυψες κι εσύ (σιγά μη σου γλίτωνε χε χε) την κουβερτούρα με πραλίνα.
    Ήταν που ήταν από πριν νόστιμα τα κεκάκια, με τέτοια επικάλυψη είναι ακαταμάχητα!
    Φιλιά και καλό μεσημέρι προς το παρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ Έφη μου, δυστυχώς την έχω ανακαλύψει εδώ και αρκετό καιρό (έχω κάνει και άλλες αναρτήσεις μ' αυτή) γιατί με ξετρελλαίνει και θέλω να την καταβροχθίσω!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Κική μου φυσικά και η σοκολάτα δεν έχει εποχή!Δε θα μπορούσα με τίποτε να τους αντισταθώ!!!Κόλαση!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ στο κλαμπ Ελένη μου, εεεεεεεε;;;;; Κι εγώ και προσπαθώ απεγνωσμένα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Και που να δεις το βλέμμα του γιού, όταν βρίσκεται μπροστά σε σοκολατένια κεκάκια, Κική μου.

    Αλλά φαντάζομαι ότι έχεις άποψη από πρώτο κιόλας χέρι :-))

    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τις δικές μας είναι ο μικρός σου Πηνελόπη μου εεεε;;;; Βλέπουν σοκολάτα και τρελλαίνονται!!!!! χαχαχαχα
      Επίσης χαιρετισμούς!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να σε κεράσω καλή μου Μαρία!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Αφού έχουν κακάο και πραλίνα δεν γίνεται να μην τα λατρέψω!
    Και επειδή είναι καλοκαίρι, τα συνοδεύουμε με παγωτάκι και είμαστε μέσα στη διάθεση της εποχής :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω, ξέρω ...είσαι κι εσύ στο κλαμπ των σοκολατομανών εεεε;;;; Νομίζω ότι αυξηθήκαμε πολύ χαχαχαχα!!!
      Αλλά, Ερμιόνη μου εσύ θέλεις να το κάνεις ακόμη πιο αμαρτωλό... και παγωτάκι;;;;; Πόσες θερμίδες ακόμη καλοκαιριάτικα;;;;;
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. ΣοκοΚολαση... με 1 μπάλα παγωτό βανίλια έρχεται και δένει με το καλοκαίρι...
    φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, έχεις δίκιο και δένει και απογειώνεται!!!

      Διαγραφή
  9. Φανταστικά και υπέροχα σοκολατένια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαχταριστά cupcakes!!!! Νά'σαι καλά,Κική !!!!
    Καλό καλοκαίρι !! Φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι νόστιμα Marie-Anne μου!!! Επίσης καλό καλοκαίρι!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Τα ωραιότερα cupcakes που έχω φάει! Και τα έφτιαξα και σκέτα, φαντάζομαι πώς θα είναι και με το γλάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!