Σουβλάκια κοτόπουλου

Σουβλάκια ...η αγαπημένη ελληνική λιχουδιά ή μάλλον μια από τις αγαπημένες ελληνικές λιχουδιές! Εύκολο, νόστιμο, με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση γίνεται στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο. Όπως και να γίνει, δύσκολα θα του αντισταθούν μικροί και μεγάλοι.
Το συγκεκριμένο είναι πολύ μαλακό γιατί γίνεται από μπουτάκι κοτόπουλου. Είναι όμως και σπιτικό κι αυτό σημαίνει ότι έχει μοναδική νοστιμιά και μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα μέτρα μας... όσο πικάντικο κι όσο ψημένο το θέλουμε! Είναι ψημένο στο φούρνο αν και εδώ που τα λέμε στα κάρβουνα έχει άλλη νοστιμιά αλλά και στο φούρνο με τις πιπεριές του και τη σάλτσα γιαουρτιού που το απογειώνει δεν πρόκειται να απογοητεύσει ούτε τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τα "βρώμικα" της καντίνας που στέκονταν σε κάποια γωνιά του δρόμου, λοιπόν, αλλάζουν μορφή και γίνονται "σπιτικά και καθαρά". Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες ή λαχανικά, ωμά ή βραστά, με τηγανόπιτα ή ζυμαρόπιτα (που θα βρείτε ΕΔΩ), με φρυγανισμένη φέτα ψωμιού αλειμμένη με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλάτι και ρίγανη και δίπλα σε μια μικρή χρυσοκίτρινη λιμνούλα να περιμένει η σάλτσα να ολοκληρώσει τη γευστική απόλαυση. 
Μια ακόμα λιχουδιά που έφτασε στο σπίτι μας και δεν πρέπει να την παραμελούμε καθόλου γιατί αξίζει! -:))
ΥΛΙΚΑ για 2-3 άτομα
4-6 σουβλάκια κοτόπουλου από 3 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Μερικά νοματίνια (προαιρετικά)
Για το ψήσιμο
1 ποτήρι νερό
χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα ρίγανη
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γλ. μουστάρδα
Σάλτσα μουστάρδας
1 φλ.τσ. ζωμό από τα σουβλάκια
4 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή (έτοιμη)
1 κ.σ. κοφτή κόρν φλάουρ
Αλάτι και λίγο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κομμάτια για σουβλάκια.
Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια βάζοντας ανάμεσα 2-3 κομμάτια πιπεριάς.
Ρίχνουμε στο ταψί το νερό.
Ύστερα, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα,την πάπρικα, το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε τα σουβλάκια σε μικρό σχετικά ταψί για να τα στηρίζουμε στα τοιχώματά του ή σε σχάρα μέσα σε ταψί και τα αλείφουμε (χρησιμοποιώντας ένα πινέλο) με το μίγμα των αρωματικών, της μουστάρδας και της κέτσαπ.
Ό,τι περισσέψει από το μίγμα αυτό, το ρίχνουμε στο ταψί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε τα σουβλάκια για 20-25 λεπτά.
Ύστερα, βγάζουμε το ταψί και γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά.
Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Τα σουβλάκια πρέπει να είναι καλά ψημένα αλλά ταυτόχρονα να είναι μαλακά.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό που υπάρχει στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ζωμό από τα σουβλάκια, το κόρν φλάουρ, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ, το τυρί και το γιαούρτι ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα μας γίνει παχύρρευστη.
Τις περισσότερες φορές η σάλτσα μας δεν είναι τέλεια ομογενοποιημένη γιατί έχει το γιαούρτι αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες, λαχανικά βραστά ή ωμά και λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού.

19 σχόλια:

  1. Με κοτοπουλάκι από μπούτι θα γίνονται απίστευτα τρυφερά τα σουβλάκια σου!
    Και η σος μουστάρδας θα τα απογειωνει!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται πράγματι πολύ τρυφερά και η αλήθεια είναι ότι πλέον χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο μπουτάκι παρά στήθος. Με τη σως γίνονται τέλεια!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο φαγάκι και το σπιτικό είναι πάντα προτιμότερο απο τα έτοιμα!!!Είδικά με τη σαλτσούλα σου είναι απίθανο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και είναι πανεύκολο να γίνει... άσε που μπορεί να γίνει και στα κάρβουνα οπότε γίνεται ακόμη πιο τέλειο!

      Διαγραφή
  3. Η σάλτσα ειναι πολύ ωραια...ωραια ιδεα να χρησιμοποιεις το ζωμο απο τα σουβλακια!Θα το κάνω και εγω αυτο!
    Τηγανόπιτα??Τι ειναι αυτο το ωραίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται πολύ ωραία η σάλτσα κι αν δεν την θέλεις παχύρρευστη μείωσε το κορν φλάουρ στο 1 κ.γλ.. Η τηγανόπιτα ή ζυμαρόπιτα (όπως την γράφω στη σχετική ανάρτηση) είναι η πίτα που συνοδεύει το σουβλάκι και τον γύρο που παίρνουμε απ΄' έξω και θα την βρείς εδώ :http://tantekiki.blogspot.gr/2012/01/blog-post_06.html. Είναι νόστιμη και πανεύκολη!! Ρίξε μια ματιά! -:))

      Διαγραφή
  4. Εντάξει μου την άνοιξες την όρεξη!Τι θέλω και γυρνάω στις συνταγές, αφού νηστεύω σήμερα?Αύριο όμως θα φτιάξω ολόκληρο κοτόπουλο, να φάω.Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο μια χαρά μου φαίνεται... εξ άλλου δεν έχει και πολλές θερμίδες, είναι εύκολο και πεντανόστιμο!

      Διαγραφή
  5. Μας αποτελείωσες!!!
    (Τη σάλτσα -χωρίς το ζωμό και το κόρν φλάουρ- τη χρησιμοποιώ σε πάρα πολλά φαγητά... Την έχω συνδυάσει και με μπιφτέκι, την έχω βάλει και σε σαλάτα, ακόμα και σαν ντιπ την έχω χρησιμοποιήσει... Απίθανη!)
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνείς ότι είναι νοστιμότατη Ιωάννα μου;;; Με το κόρν φλάουρ απλά είναι πιο παχύρρευστη αλλά είναι εξίσου νόστιμη!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Πράγματι Ιωάννα μου η σάλτσα αυτή είναι καταπληκτική απλά προσθέτοντας λίγο κορν φλάουρ (μπορείς να βάλεις και λιγότερο απ' αυτό που γράφω) γίνεται πιο παχύρρευστη.
    Πάντως καλοκαίρι είναι το σπιτικό σουβλάκι (ή γύρος) ενδείκνυται!!! Δεν συμφωνείς;;;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν το σπιτικό σουβλάκι τίποτα στον κόσμο!
    Ειδικά το συγκεκριμένο που γίνεται με κοτόπουλο και μάλιστα με μπουτάκι, θα είναι φανταστικό!
    Πολύ γευστικό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Ερμιόνη μου και με το μπουτάκι γίνονται μαλακά και ζουμερά
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Το αγαπημένο μου σουβλάκι Κική μου!
    Εξαιρετικός συνδιασμός μπαχαρικών και η σάλτσα πολύ γευστική!
    Καλή απόλαυση να σου ευχηθώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αξίζει να το δοκιμάσεις Σοφία μου γιατί είναι νοστιμότατο!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα! Και τι όμορφα που ψήθηκαν!
    Η σάλτσα προσθέτει την υγρασία και τη δροσιά που χρειάζονται.

    Πολύ με δελεάζει η πρότασή σου Βασιλική μου.
    Καλό Σ/Κ εύχομαι.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Ζαμπία μου... και γίνονται λουκούμια και μάλιστα καλοκαιρινά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Ωραια που ειναι τα καθαρα! Πεθαινω για σουβλακι. Η επιλογη να τα φτιαξεις με μπουτι δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερη Κικη. Η δε σαλτσα ταιριαζει ιδανικα.

    Καλη σου μερα. Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Χρυσαυγή μου έγινε πολύ ωραίο το σουβλάκι και με τη σαλτσούλα δεν είναι και στεγνό.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!