Σουβλάκια κοτόπουλου, όταν το γρήγορο φαγητό γίνεται σπιτικό


Σουβλάκια κοτόπουλου, όταν το γρήγορο φαγητό γίνεται σπιτικό

Σουβλάκια ...η αγαπημένη ελληνική λιχουδιά ή μάλλον μια από τις αγαπημένες ελληνικές λιχουδιές! Εύκολο, νόστιμο, με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση γίνεται στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο και μετατρέπεται από φαγητό του δρόμου σε σπιτικό. Όπως και να γίνει, δύσκολα θα του αντισταθούν μικροί και μεγάλοι.
Το συγκεκριμένο είναι πολύ μαλακό γιατί γίνεται από μπουτάκι κοτόπουλου. Είναι όμως και σπιτικό κι αυτό σημαίνει ότι έχει μοναδική νοστιμιά και μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα μέτρα μας... όσο πικάντικο κι όσο ψημένο το θέλουμε! Είναι ψημένο στο φούρνο αν και εδώ που τα λέμε στα κάρβουνα έχει άλλη νοστιμιά.  Όταν ψηθεί στο φούρνο με τις πιπεριές του, τις πατάτες του και μια απλούστατη σάλτσα γιαουρτιού να το απογειώνει δεν πρόκειται να απογοητεύσει ούτε τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τα "βρώμικα" της καντίνας που στέκονταν σε κάποια γωνιά του δρόμου, λοιπόν, αλλάζουν μορφή και γίνονται "σπιτικά και καθαρά". 

Σουβλάκια κοτόπουλου, όταν το γρήγορο φαγητό γίνεται σπιτικό

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες ή λαχανικά, ωμά ή βραστά, με τηγανόπιτα ή ζυμαρόπιτα (που θα βρείτε ΕΔΩ) ή με φρυγανισμένη φέτα ψωμιού αλειμμένη με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλάτι και ρίγανη. Κι αν λατρεύουμε τη ρίγανη... δεν έχουμε παρά να πασπαλίσουμε με αλάτι και ρίγανη τις ζεστές τηγανιτές πατάτες και να συνοδεύσουμε με μια κρύα μπύρα.

Σουβλάκια κοτόπουλου, όταν το γρήγορο φαγητό γίνεται σπιτικό

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 8 καλαμάκια για σουβλάκια κοτόπουλου 
  • 5 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο
  • 2 κόκκινες πιπεριά
  • 2 πράσινες πιπεριά
  • Μερικά νοματίνια (προαιρετικά)
Για το ψήσιμο
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι 
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1/3 κ.γλ σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κ.γλ. κύμινο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 1 ποτήρι νερό για το ταψί
Σάλτσα μουστάρδας
  • 1/2 φλ.τσ. ζωμό από τα σουβλάκια
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 
  • 1 κ.σ. κοφτή κόρν φλάουρ
  • Αλάτι και λίγο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Κόβουμε σε κομμάτια για σουβλάκια τα μπουτάκια (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα κόψει).
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους χυμούς, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το λεμόνι,  το θυμάρι, τη ρίγανη, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε μέσα τα κομμάτια κρέατος.
  3. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  5. Μετά τα περνάμε στα ξυλάκια για σουβλάκια βάζοντας ανάμεσα κομμάτια πιπεριάς.
  6. Καλύπτουμε το ταψί με  αντικολλητικό χαρτί και προσεκτικά ρίχνουμε το νερό κάτω από το χαρτί (ανασηκώνοντάς το στις άκρες).
  7. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί με σχάρα (προαιρετικά) και προσθέτουμε τη μαρινάδα.
  8. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί (2 σε 1) και αφήνουμε τα σουβλάκια για 35-40 λεπτά να ψηθούν κλειστά.
  9. Ύστερα, βγάζουμε το χαρτί και γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά.
  10. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  11. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό που υπάρχει στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ζωμό από τα σουβλάκια, το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί.
  2. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί και κοχλάσει, προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ.
  3. Σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα μας γίνει παχύρρευστη.
  4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες, λαχανικά βραστά ή ωμά και λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού.
Σουβλάκια κοτόπουλου, όταν το γρήγορο φαγητό γίνεται σπιτικό
Tante Kiki
19 Comments

19 σχόλια:

  1. Με κοτοπουλάκι από μπούτι θα γίνονται απίστευτα τρυφερά τα σουβλάκια σου!
    Και η σος μουστάρδας θα τα απογειωνει!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται πράγματι πολύ τρυφερά και η αλήθεια είναι ότι πλέον χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο μπουτάκι παρά στήθος. Με τη σως γίνονται τέλεια!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο φαγάκι και το σπιτικό είναι πάντα προτιμότερο απο τα έτοιμα!!!Είδικά με τη σαλτσούλα σου είναι απίθανο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και είναι πανεύκολο να γίνει... άσε που μπορεί να γίνει και στα κάρβουνα οπότε γίνεται ακόμη πιο τέλειο!

      Διαγραφή
  3. Η σάλτσα ειναι πολύ ωραια...ωραια ιδεα να χρησιμοποιεις το ζωμο απο τα σουβλακια!Θα το κάνω και εγω αυτο!
    Τηγανόπιτα??Τι ειναι αυτο το ωραίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται πολύ ωραία η σάλτσα κι αν δεν την θέλεις παχύρρευστη μείωσε το κορν φλάουρ στο 1 κ.γλ.. Η τηγανόπιτα ή ζυμαρόπιτα (όπως την γράφω στη σχετική ανάρτηση) είναι η πίτα που συνοδεύει το σουβλάκι και τον γύρο που παίρνουμε απ΄' έξω και θα την βρείς εδώ :http://tantekiki.blogspot.gr/2012/01/blog-post_06.html. Είναι νόστιμη και πανεύκολη!! Ρίξε μια ματιά! -:))

      Διαγραφή
  4. Εντάξει μου την άνοιξες την όρεξη!Τι θέλω και γυρνάω στις συνταγές, αφού νηστεύω σήμερα?Αύριο όμως θα φτιάξω ολόκληρο κοτόπουλο, να φάω.Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο μια χαρά μου φαίνεται... εξ άλλου δεν έχει και πολλές θερμίδες, είναι εύκολο και πεντανόστιμο!

      Διαγραφή
  5. Μας αποτελείωσες!!!
    (Τη σάλτσα -χωρίς το ζωμό και το κόρν φλάουρ- τη χρησιμοποιώ σε πάρα πολλά φαγητά... Την έχω συνδυάσει και με μπιφτέκι, την έχω βάλει και σε σαλάτα, ακόμα και σαν ντιπ την έχω χρησιμοποιήσει... Απίθανη!)
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνείς ότι είναι νοστιμότατη Ιωάννα μου;;; Με το κόρν φλάουρ απλά είναι πιο παχύρρευστη αλλά είναι εξίσου νόστιμη!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Πράγματι Ιωάννα μου η σάλτσα αυτή είναι καταπληκτική απλά προσθέτοντας λίγο κορν φλάουρ (μπορείς να βάλεις και λιγότερο απ' αυτό που γράφω) γίνεται πιο παχύρρευστη.
    Πάντως καλοκαίρι είναι το σπιτικό σουβλάκι (ή γύρος) ενδείκνυται!!! Δεν συμφωνείς;;;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν το σπιτικό σουβλάκι τίποτα στον κόσμο!
    Ειδικά το συγκεκριμένο που γίνεται με κοτόπουλο και μάλιστα με μπουτάκι, θα είναι φανταστικό!
    Πολύ γευστικό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Ερμιόνη μου και με το μπουτάκι γίνονται μαλακά και ζουμερά
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Το αγαπημένο μου σουβλάκι Κική μου!
    Εξαιρετικός συνδιασμός μπαχαρικών και η σάλτσα πολύ γευστική!
    Καλή απόλαυση να σου ευχηθώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αξίζει να το δοκιμάσεις Σοφία μου γιατί είναι νοστιμότατο!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα! Και τι όμορφα που ψήθηκαν!
    Η σάλτσα προσθέτει την υγρασία και τη δροσιά που χρειάζονται.

    Πολύ με δελεάζει η πρότασή σου Βασιλική μου.
    Καλό Σ/Κ εύχομαι.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Ζαμπία μου... και γίνονται λουκούμια και μάλιστα καλοκαιρινά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Ωραια που ειναι τα καθαρα! Πεθαινω για σουβλακι. Η επιλογη να τα φτιαξεις με μπουτι δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερη Κικη. Η δε σαλτσα ταιριαζει ιδανικα.

    Καλη σου μερα. Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Χρυσαυγή μου έγινε πολύ ωραίο το σουβλάκι και με τη σαλτσούλα δεν είναι και στεγνό.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No