Μπισκοτάκια με λιαστές ντομάτες και βασιλικό

Καλή σας μέρα! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!
Μια ηλιόλουστη μέρα ξημέρωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στη σειρά χωρίς μουντάδα και υγρασία. Νομίζω ότι επιτέλους έφτασε η άνοιξη!! Από μόνο του αυτό το γεγονός μας χαρίζει έστω και λίγη καλή διάθεση και αισιοδοξία. Αν το συνδυάσουμε και με το ότι έχουμε μπροστά μας Σαββατοκύριακο, νομίζω ότι αξίζει να το ...γιορτάσουμε! 
Γι αυτό σήμερα έχω να σας προτείνω ένα διαφορετικό μπισκοτάκι, αυτοσχέδιο μεν, νοστιμότατο και μεσογειακότατο δε!!! Ένα μπισκοτάκι που του ταιριάζει απίστευτα λίγη κρύα μπυρίτσα (ακούς Σκοτεινούλα;;;;) τώρα πια μπύρα ακριβώς δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι η Dark Chef είναι πιο ειδική να  μας ενημερώσει επί του θέματος γιατί είναι εξπέρ!!! -:)))
Πάντως, ένα θα σας πω... αυτά τα μπισκοτάκια με το λίγο αλεύρι ολικής άλεσης, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό αλλά και τους κόκκους ροζ πιπεριού να ...σκάνε απρόσμενα στο στόμα και να μας χαρίζουν ένα πολύ πικάντικο άρωμα είναι ό,τι πρέπει για βραδιές με φίλους ή για βραδιές μπροστά στην τηλεόραση με ένα καλό φιλμ που θα μας προτείνει η Cine Marion.-:)))
Είδατε;;;; Σας έχω έτοιμο το πρόγραμμα για το Σαββατόβραδο!!!
Μια σημείωση μόνον... εάν δεν σας αρέσει το ροζ πιπέρι απλά παραλείψτε το και απολαύστε το μεσογειακό αλμυρό μπισκοτάκι!!
Επίσης, προσοχή στο πόσο αλμυρό θα είναι το κεφαλοτύρι σας! Ανάλογα μ' αυτό το δεδομένο θα προσθέσετε και το αντίστοιχο πιπέρι!!!
ΥΛΙΚΑ
100 ml ελαιόλαδο ελαφρύ
50 ml ελαιόλαδο από λιαστές ντομάτες
50 ml νερό (ή γάλα), σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. φουντούκια, αλεσμένο σε σκόνη
60 γρ. κεφαλοτύρι, ψιλοτριμμένο
80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 
4-5 φέτες λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. βασιλικό ξερό
1 πρέζα πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 κ.γλ. ροζ πιπέρι, σε κόκκους (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο λάδια, το νερό (ή γάλα) τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι, το κεφαλοτύρι και τα φουντούκια.
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε στην αρχή που το μίγμα είναι αραιό με ένα κουτάλι και μόλις πηχτώσει αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αν θέλουμε, αν δηλαδή μας αρέσει, βάζουμε και το ροζ πιπέρι.
Ζυμώνουμε τα μπισκότα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα μπισκοτάκια είναι ακόμα μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Απολαμβάνουμε με κρύα μπυρίτσα ή σκέτα!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! 

21 σχόλια:

  1. Καλημερούδια!!! Τέλεια φαίνονται!!! Θα πηγαίνουν πολύ με την μπυρίτσα!!! Πολλά φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα και ταιριάζουν με μπυρίτσα!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Αντε να αντισταθούμε σε αυτόν τον αλμυρό πειρασμό, τον γεμάτο μεσογειακά αρώματα και γεύσεις!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην αντισταθείτε Ελενάκι μου γιατί είναι υπέροχα!!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Κική μου με μπυρίτσα ταιριάζουνε σούπερ!!!Φαντάζομαι τη νοστιμιά τους!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα και ταιριάζουν απίστευτα με μπύρα!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. παρα πολύ όμορφα....και διαφορετικά για μένα....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο σνακ με ενδιαφέροντα υλικά και περίσσιο άρωμα!Μ'αρέσει που πρόσθεσες το λάδι από τις λιαστές τομάτες,αλλά και τις πιτσιλιές του ροζ πιπεριού!Έξτρα γεύση και καταπληκτικό χρώμα!
    Λάτρεψα τις φωτοσκιάσεις της πρώτης εικόνας και την διαυγή φωτεινότητά της!
    Καλή Κυριακή Κική μου!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχα Φωτεινή μου και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τη φωτό!
      Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ Κική για τον χαρακτηρισμό εξπέρ, άκουσα Σκοτεινούλα κι έτρεξα λοιπόν! Τα λιμπιστικά μεσογειακά μπισκοτάκια που ετοίμασες νομίζω πως ταιριάζουν γάντι με μια Ζέος Pilsner που είναι κι ελληνική! Κι αν δεν την βρείτε, στα σ/μ υπάρχει και η Pilsner της Septem (να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα!)
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτεινούλα μου αν δεν είσαι εσύ εξπέρ της μπύρας τότε ποιός είναι;;;; Όσο για τη μπύρα που προτείνεις θα τη δοκιμάσω!!!
      Φιλιά!!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Κική μου, εκτός από μπυρίτσα, νομίζω ότι μια χαρά ταιριάζουν με κρύο λευκό κρασάκι, παγωμένο ουζάκι ή τσίπουρο. Γιατί όχι;; Τέτοιες λιχουδιές, δεν τις περιορίζουμε σε λίγες επιλογές.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Ειρήνη μου απλά εγώ εκείνη την ώρα που τα έφτιαχνα με μπυρίτσα τα φαντάστηκα... Είναι νοστιμότατα πάντως ακόμα και μόνα τους!!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Κική!Νόστιμα φαίνονται!!Πολύ ωραία συνταγή!!Καί μέ μπυρίτσα σίγουρα θά ταίριαζαν!Καλή Κυριακή!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραιότατα και πολύ εύκολα!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. κάτι έλεγες χθες ότι δεν έχει υγρασία και μουντάδα...?? αυτός ο καιρός θα μας τρελάνει!! τεσπα.....
    πολύ πρωτότυπα τα μπισκοτάκια φιλενάδα, θα τα δοκιμάσω!
    φιλούμπες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες;;; Με έχει τσακίσει αυτός ο καιρός!!!! Αμάν!!!! Θέλω άνοιξηηηηηη!!!!!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν Πέλα μου ...δοκίμασέ τα αξίζουν!!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Αχουουουου...... πεντανόστιμα θα είναι!!!! Να είχα επιτόπου καμιά δεκαπενταριά να τα τσακίσω... μ' αρέσει και η μπύρα................ααααααχ!!!
    Καλό βράδυ Κικί μου και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι, είναι ...δοκίμασέ τα!!! Να σου στείλω!!
      Καλή εβδομάδα Φιλία μου!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!