Πώς είπατε;; Σας αρέσει το ταχίνι;; Εεεεεεε, τότε γιατί να το απολαμβάνετε μόνον τις ημέρες της νηστείας;;;; Γιατί όχι όλες τις εποχές του χρόνου;;;; Δεν ξέρω πώς καθιερώθηκε το ταχίνι τρόφιμο δύο ή τριών εποχών αλλά προσωπικά επειδή το λατρεύω σαν γεύση το δοκίμασα σε ...παγωτό! Η ιδέα ξεκίνησε από την αγαπημένη μπλογκοφίλη Dark Chef που το έκανε σορμπέ! Γιατί όχι λοιπόν και παγωτό;;;; Πριν μερικές μέρες, λοιπόν , έφτιαξα παγωτό βανίλια που είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων στο τριώροφο και με την ευκαιρία αυτή έκανα μια μικρή παραλλαγή! Παγωτό ταχίνι και ...ναι, είναι ωραιότατο!
Η συνταγή του απλή, απλούστατη λόγω του ότι χρησιμοποίησα σαν βάση το παγωτό βανίλια και τη γνωστή συνταγή της Μόρφατ, τροποποιώντας της ελαφρά ως προς την ποσότητα του εβαπορέ γάλακτος. Να θυμάστε ότι όσο μικρότερη η ποσότητα του εβαπορέ (όχι του ζαχαρούχου) τόσο πιο μαλακό γίνεται το παγωτό εάν αυτό γίνει χωρίς παγωτομηχανή. Σ' αυτήν πρόσθεσα μερικές κουταλιές... αλλά γιατί να μην δούμε τη συνταγή ακριβώς;;;; Ελάτε, είναι ωραίο αν και όχι νηστίσιμο!
Ααααααα!!! Ξέχασα!!! Όταν απολαμβάνουμε το συγκεκριμένο παγωτό ΔΕΝ σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και άλλα συναφή!!! Απαγορεύεται ρητώς!!!! Γιατί, εδώ που τα λέμε, νοστιμιά, νοστιμιά αλλά από και οι θερμίδες καλπάζουν!!!! -:)))
ΥΛΙΚΑ
Για το παγωτό
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ με όλα τα λιπαρά (προαιρετικά)
- 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (500 ml)
- 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
- 7-8 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. μέλι (εάν το ταχίνι δεν έχει ήδη ζάχαρη ή μέλι)
- 120 γρ. χαλβά σε κυβάκια (όποιο είδος χαλβά θέλουμε)
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 5-6 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ.σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο χωρίς λιπαρή ύλη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε το παγωτό
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε έως ότου γίνει παχύρρευστη σαν ελαφριά σαντιγή.
- Ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ γάλα (μπορούμε και να μην το βάλουμε) και μετά το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το ταχίνι.
- Βάζουμε στο ψυγείο (στη συντήρηση) για 2 ώρες και μετά ξαναχτυπάμε το παγωτό.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και χτυπάμε το μίγμα για ακόμη μια φορά (προαιρετικά).
- Προσθέουμε τα κυβάκια του χαλβά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Το βάζουμε (και πάλι) στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει κανονικά.
- Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 5-6 λεπτά για να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αυξάνοντας λίγο το νερό εάν θέλουμε το γλάσο περισσότερο ρευστό.
- Γαρνίρουμε το παγωτό με γλάσο ταχινιού.
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε το παγωτό με το καβουρδισμένο σουσάμι.
Καλή επιτυχία!!
Tante Kiki
![](https://signatures.mylivesignature.com/54489/80/35FC2D8B9F1ED4118230CF499B0784CC.png)
Κική μου, το παγωτό σου είναι....ζημιά, για τους παγωτολάτρεις σαν και εμένα! Πρωτότυπο, ιδιαίτερο και αφράτο αφράτο! Σκέτος πειρασμός δηλαδή!!!! Το γλάσο ταχινιού, θυμίζει σαλτσα ανοιχτόχρωμης καραμέλας. Πολύ ωραίο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Είναι πεντανόστιμο Ειρήνη μου! Πολύ ιδιαίτερο ...σκέτη απόλαυση!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
Τί λες τώώώώώρα????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θυμάμαι αν στο έχω ξαναγράψει, αλλά στο σπίτι πάντα υπάρχει ταχίνι (λατρεία του μπαμπά!), οπότε σίγουρα, αργότερα θα το δοκιμάσω!!!
Φιλάκια πολλά κ' γλυκά!!!
Καλημέρα!!!
Όχι Ιωάννα μου δεν μου το έχεις ξαναγράψει αλλά καταλαβαίνω γιατί και του δικού μου μπαμπά είναι λατρεία! -:))
ΔιαγραφήΟπότε δοκίμασέ το ...θα του αρέσει... ο δικός μου ξετρελλάθηκε!!!
Καλημέρα και φιλάκια!
Στην τελευταία φωτογραφία στέκομαι σχεδόν ευλαβικά.Παρατηρώντας με ένταση και προσμονή την αργή και βασανιστική ροή της λεπτόρευστης σάλτσας και την αφράτη και κρεμώδη υφή της μπάλας του παγωτού.Είναι από τις στιγμές που τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν την δύναμη της εικόνας!Χρώμα υπόλευκο και σάλτσα που η ροή της υπνωτίζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα μπορούσα να φανταστώ πως ένα νηστίσιμο υλικό ,αρκετά παρεξηγημένο για την γεύση του ,δίνει απλόχερα τέτοιο αποτέλεσμα!Η καθυστερημένη αντίληψη της πραγματικότητας με κάνει ανυπόμονη.Καλωσορίζω μια νέα γεύση παγωτού που θα μας αιχμαλωτίσει!
Φιλιά πολλά,πολλά.!
Αχ Φωτεινή μου, είναι υπέροχο το ταχινοπαγωτό... αν σου αρέσει το ταχίνι,είναι σκέτη νοστιμιά!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Ο αντρας μου το παιρνει το ταχινι με το κιλο!!! Με τις φωτογραφιες σου και τις γευσεις των υλικων σου στανταρ ειναι εγγυηση η συνταγη σου! Οποτε λιαν συντομως θα την δοκιμασω!! Γλυκια καλημερα!! φιλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοίμασέ του αυτό το παγωτό και θα ξετρελλαθεί!!! Γίνεται πεντανόστιμο!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Γεια σου Κική! Πρέπει να σου πω ότι δεν είμαι λάτρης του παγωτού, αλλά για κάποιο λόγο νομίζω ότι αυτό το μαγωτό θα μου αρέσει. Πολύ πιο πρωτότυπο σε σχέση με ό,τι έχω δει έως τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν είναι πρωτότυπο αλλά είναι πολύ νόστιμο Αθηνά μου... αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις...ειδικά αν λατρεύεις το ταχίνι.
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο το παγωτάκι, αν και όχι νηστίσιμο (όχι ότι εχω θέμα βεβαία) και είναι και ωραίο τρόπς να αξιοποίησεις ταχίνι και χαλβά. Έίχα φτιάξει αντίστοιχο σορμπέ μονο με χαλβά όμως και φανταζομαι ότι αυτό θα ειναι πλούσιο και χορταστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια νηστίσιμο σορμπέ ταχίνι ...διάβασε την Dark Chef... είναι κι εκείνο τέλειο. Αφού δεν έχεις θέμα δοκίμασέ το και σε κανονικό παγωτό και θα ενθουσιαστείς... αν μάλιστα το εμπλουτίσεις με κομμάτια χαλβά, μέλι και σουσάμι γίνεται τέλειο αν και εμπλουτισμένο σε θερμίδες!-:)))
ΔιαγραφήΚαλά η Dark δεν παίζεται σ'αυτά! Αλλά κι εσύ απ΄ό,τι βλέπω Κική μου, ζωγράφισες με τις ιδέες σου!!! Είμαι πάρα πολύ περίεργη για τη γεύση του κι αφού δεν φαίνεται καθόλου δύσκολο, θα μπορέσω να έχω άποψη από πρώτο χέρι! Πολύ πετυχημένες οι φωτογραφίες! Ανοίγουν την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Κικίτσα μου! Καλό μεσημέρι!
Πράγματι οι συνταγές της Dark είναι πολύ πρωτότυπες και πολύ νόστιμες.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε κι αυτό Πηνελόπη μου... είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο. Χωρίς το ταχινένιο γλάσο είναι ήπια η γεύση του αλλά με το γλάσο γίνεται πιο έντονη! Ό,τι σου αρέσει!
Φιλάκια και καλή σου μέρα!
OYAOY !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει να το δοκιμάσεις!!! -:))
ΔιαγραφήΓια τον χαλβα τρελλαινομαι, το ταχινι το ερωτευτηκα προσφατα, και σιγουρα πρεπει να δοκιμασω την προταση σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλια!
Οπωσδήποτε πρέπει να τη δοκιμάσεις Μαρίνα μου ...θα σου αρέσει!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Α πολύ ωραία η ιδέα σου! Είμαι σίγουρη πως η γεύση του θα είναι πλούσια και γενικά υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κομματάκια του χαλβά στην "κλασική" αυτή συνταγή παγωτού μαζί με την ταχινο-σος θα κάνουν κάθε παγωτο-μπάλα μια αμαρτία σκέτη (τέτοιες αμαρτίες κάνουμε συνεχώς χωρίς να λογαριάζουμε φυσικά! :)
Φιλιά πολλά και χαίρομαι που από το δικό μου ταπεινό, σκοτεινό σορμπέ κατέληξες σε κάτι τόσο μούρλια! :)
Είναι πράγματι πλούσια Έφη μου! Σκέτη κόλαση! Εντάξει για μια μικρή αμαρτία δεν πειράζει μπορούμε να την εξισορροπήσουμε με μια καλή σαλάτα για δείπνο.
ΔιαγραφήΦιλάκια κι ευχαριστώ για την αρχική ιδέα!!! -:))))
Από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνω πόσο λαχταριστό θα είναι! Έβαλες και αυτό το ωραίο γλάσο από πάνω και το έκανες ακόμα πιο σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα έβαζα και λίγα κομματάκια σοκολάτας μέσα, έτσι για το καλό!
Φιλιά πολλά!
Είναι νοστιμότατο αλλά τα κομματάκια σοκολάτας πιστεύω ότι δεν θα του ταίριαζαν ιδιαίτερα γιατί θα υποβάθμιζαν τη γεύση του ταχινιού και θα ερχόταν πολύ μαζί με τα κομματάκια του χαλβά με σοκολάτα. -:))
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Απίστευτο!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ παγωτό ταχίνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστεί, φιλάκια.
Δοκίμασέ το ...αξίζει!
ΔιαγραφήΚοίτα τι έκανε η Κικίτσα σήμερις, κοίτα ομορφιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΥπέροχο Κική μου και το γλάσο που έβαλες θα απογείωσε την γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα αν απογείωσε και τις θερμίδες, χαλάλι του!!
Ποιος θα του αντισταθεί??
Φιλάκια!
Χαίρομαι που σου άρεσε Έλενά μου! Εντάξει οι θερμίδες μπορούν να εξισορροπηθούν με μια σαλάτα σε κάποιο άλλο γεύμα! -:)))
ΔιαγραφήΦιλάκια!
πολύ ωραίο το παγωτό σου και για μενα πρωτόγνωρο .....να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε και πού να το δοκιμάσεις να δεις τί υπέροχη γεύση έχει!
ΔιαγραφήΠω, πωωωωω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται ότι αυτό το παγωτό πρέπει να σερβίρουμε την Κυριακή του Πάσχα!! Θα κάνει θραύση!!!!
Πράγματι Χρυσαυγή μου χαχαχα!!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!
Souper!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νοστιμότατο! -:)))
ΔιαγραφήΜα τι θαύματα κάνουν τα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα...
Θα δοκιμαστεί στα σίγουρα...
Καλή συνέχεια!!
Χαίρομαι που σου άρεσε! Δοκίμασέ το ...αξίζει!
ΔιαγραφήΠολύ ζηλευτό καί λαχταριστό τό παγωτό σου Κική!!Καί γλάσο καί καβουρντισμένο σουσάμι!!Λατρεύω τά παγωτά καί θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε Δήμητρά μου... αξίζει να το δοκιμάσεις γιατί είναι υπέροχο σε γεύση!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Ααααα, με εντυπωσίασαν και η ιδέα και οι φωτό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι Ευγενία μου!
ΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το έκανες το παγωτό σου Κική μου! Και η παρουσίαση πανέμορφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμο σαν παγωτό. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μαρία μου και χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΠωπω Κική μου τέλειο!!!!!!Φαντάζομαι γεύση....!!!Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, θα το φτιάξω σίγουρα με ξεσήκωσες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Να το φτιάξεις Ελένη μου είναι νοστιμότατο!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
τρελη ιδεα!με τοσες συνταγες ταχινιου που ανακαλυπτω τελευταια θα γινω....tahinoholic!!!!καλημερα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ είμαι tahinoholic χαχαχα!! Αξίζει πάντως κι εξάλλου το ταχίνι είναι ένα superfood!!
ΔιαγραφήΑγαπάμε το ταχίνι στο σπιτάκι μας και το παγωτό ακόμα περισσότερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει περίπτωση να μου ξεφύγει Κική!!!!
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ; 500 ML ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ;
Εκ παραδρομής δεν την έγραψα και ζητώ συγγνώμην! Ναι 500ml είναι εντάξει!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟς ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ. ΑΠΛΩΣ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΓΩΤΟ!!! ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΩ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!
Διαγραφή