Παγωτό ταχίνι


Παγωτό ταχίνι

Πώς είπατε;; Σας αρέσει το ταχίνι;; Εεεεεεε, τότε γιατί να το απολαμβάνετε μόνον τις ημέρες της νηστείας;;;; Γιατί όχι όλες τις εποχές του χρόνου;;;; Δεν ξέρω πώς καθιερώθηκε το ταχίνι τρόφιμο δύο ή τριών εποχών αλλά προσωπικά επειδή το λατρεύω σαν γεύση το δοκίμασα σε ...παγωτό! Η ιδέα ξεκίνησε από την αγαπημένη μπλογκοφίλη Dark Chef που το έκανε σορμπέ! Γιατί όχι λοιπόν και παγωτό;;;; Πριν μερικές μέρες, λοιπόν , έφτιαξα παγωτό βανίλια που είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων στο τριώροφο και με την ευκαιρία αυτή έκανα μια μικρή παραλλαγή! Παγωτό ταχίνι και ...ναι, είναι ωραιότατο! 
Η συνταγή του απλή, απλούστατη λόγω του ότι χρησιμοποίησα σαν βάση το παγωτό βανίλια και τη γνωστή συνταγή της Μόρφατ, τροποποιώντας της ελαφρά ως προς την ποσότητα του εβαπορέ γάλακτος. Να θυμάστε ότι όσο μικρότερη η ποσότητα του εβαπορέ (όχι του ζαχαρούχου) τόσο πιο μαλακό γίνεται το παγωτό εάν αυτό γίνει χωρίς παγωτομηχανή. Σ' αυτήν πρόσθεσα μερικές κουταλιές... αλλά γιατί να μην δούμε τη συνταγή ακριβώς;;;; Ελάτε, είναι ωραίο αν και όχι νηστίσιμο! 
Ααααααα!!! Ξέχασα!!! Όταν απολαμβάνουμε το συγκεκριμένο παγωτό ΔΕΝ σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και άλλα συναφή!!! Απαγορεύεται ρητώς!!!! Γιατί, εδώ που τα λέμε, νοστιμιά, νοστιμιά αλλά από και οι θερμίδες καλπάζουν!!!! -:)))


Παγωτό ταχίνι

ΥΛΙΚΑ
Για το παγωτό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ με όλα τα λιπαρά (προαιρετικά)
  • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (500 ml)
  • 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
  • 7-8 κ.σ. ταχίνι 
  • 1 κ.σ. μέλι (εάν το ταχίνι δεν έχει ήδη ζάχαρη ή μέλι)
  • 120 γρ. χαλβά σε κυβάκια (όποιο είδος χαλβά θέλουμε)
Για το γλάσο ταχινιού
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 5-6 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ.σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο χωρίς λιπαρή ύλη
Παγωτό ταχίνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε το παγωτό
  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε έως ότου γίνει παχύρρευστη σαν ελαφριά σαντιγή. 
  2. Ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ γάλα (μπορούμε και να μην το βάλουμε) και μετά το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το ταχίνι.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο (στη συντήρηση) για 2 ώρες και μετά ξαναχτυπάμε το παγωτό.
  5. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και χτυπάμε το μίγμα για ακόμη μια φορά (προαιρετικά).
  6. Προσθέουμε τα κυβάκια του χαλβά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  7. Το βάζουμε (και πάλι) στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει κανονικά.
  8. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 5-6 λεπτά για να μαλακώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ταχινιού
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αυξάνοντας λίγο το νερό εάν θέλουμε το γλάσο περισσότερο ρευστό.
  2. Γαρνίρουμε το παγωτό με γλάσο ταχινιού.
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε το παγωτό με το καβουρδισμένο σουσάμι.



Παγωτό ταχίνι

Καλή επιτυχία!!
Tante Kiki
Tante Kiki
50 Comments
No