Νηστίσιμα και Σαρακοστιανά για τη Μεγάλη Εβδομάδα


Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε! Η τελευταία εβδομάδα της νηστείας πριν την Ανάσταση και όλες τις γαστρονομικές παρασπονδίες της!!! -:)))
Την εβδομάδα αυτή πάντα τη θεωρούσα εβδομάδα περισυλλογής... είναι η ατμόσφαιρα ...αυτή που προδιαθέτει ...σκέψη, κριτική σκέψη για όλα αλλά κυρίως για μας τους ίδιους. 
Δεν θα πω πολλά, όπως συνήθως (-:))) αλλά θα ήθελα να αναφερθώ, σημειολογικά, στο ότι η κριτική σκέψη και η περισυλλογή με διάθεση αυτοβελτίωσης είναι στις μέρες μας  πιο αναγκαία από ποτέ όπως και η ανάγκη για αλληλεγγύη. Θα ήθελα να ελπίζω ότι του χρόνου τέτοιες μέρες πολλά πράγματα και καταστάσεις θα είναι καλύτερα, θα έχουν μείνει πίσω μας και το εύχομαι αλλά ...δεν ξέρω!!!! 
Αφήνοντας όμως όλα τούτα κατά μέρος και αφού αποδείχθηκε ότι νηστίσιμο φαγητό δεν σημαίνει άνοστο φαγητό, σας παρουσιάζω κάποιες προτάσεις για την εβδομάδα αυτή. Περισσότερες θα βρείτε στις στήλες "Νηστίσιμα Φαγητά" αλλά και "Νηστίσιμα Γλυκά". Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!!!
Και αν θέλετε και κάποιο γλυκάκι εγώ θα πρότεινα...
αλλά και...
Επίσης, κάντε μια βόλτα στη στήλη "Τσουρέκια" όπου θα βρείτε νηστίσιμα και λαμπριάτικα τσουρέκια άλλα εύκολα κι άλλα με λίγο περισσότερη διαδικασία.
Όσο για αύριο, η ανάρτηση της Μ.Δευτέρας θα είναι αφιερωμένη σε μια απίστευτα εύκολη αλλά και νόστιμη συνταγή για τσουρέκια χωρίς προζύμι και με το μίξερ... ειδικά, αλλά όχι μόνον, αφιερωμένη σε όσες θα φτιάξουν τσουρέκια για πρώτη φορά.
Καλή βράδυ και καλή εβδομάδα!!! -:)
Tante Kiki
7 Comments
No