Σας έχει συμβεί ποτέ να γυρίσετε το μεσημέρι από τη δουλειά και να μην έχετε μαγειρέψει κάτι; Είμαι σίγουρη πώς ναι... συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!!! Ειδικά όταν το καθημερινό φαγάκι μαγειρεύεται από την προηγούμενη για την επόμενη μέρα δεν είναι και δύσκολο να βγούμε εκτός προγραμματισμού. Υπάρχουν φορές που κάτι συμβαίνει και να το πρόβλημα!!!! Μεσημέρι στο σπίτι και φαγητό δεν υπάρχει!! Οι πιθανές λύσεις είναι οι εξής...
-αγοράζουμε έτοιμο φαγητό από την ταβερνούλα της γωνίας (εάν υπάρχει!!!)
-παραγγέλνουμε από ένα ...ταχυφαγείο και περιμένουμε το delivery
-ετοιμάζουμε κάτι πρόχειρο στο σπίτι με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας (να γιατί χρειάζονται τα κατεψυγμένα λαχανικά!!).
Εσείς ποιά λύση θα διαλέγατε;;;
Προσωπικά εγώ διαλέγω την τρίτη για τους εξής λόγους...
Έχω μια ειδική σχέση αγάπης με τα κατεψυγμένα λαχανικά, οπότε έχω πάντα κάποια στην κατάψυξη του ψυγείου.
Υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας ζυμαρικά, αλεύρι, ρύζι, ντοματάκια ή ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας.
Υπάρχουν πάντα κρεμμύδια, πατάτες, μαρούλια, λάχανο και καρότα αγορασμένα κάθε εβδομάδα από τη λαϊκή για καλύτερες τιμές.
Υπάρχουν πάντα στο ψυγείο ψωμί του τοστ, τυρί και αυγά.
Τί καλύτερο λοιπόν από κάτι σπιτικό, του οποίου την ποιότητα γνωρίζουμε και τη γεύση δημιουργούμε μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα;;
Μια απ' αυτές τις μέρες ήταν κι αυτή που έφτιαξα το συγκεκριμένο τοστ... απλό, νόστιμο, γρήγορο, με υλικά που αγαπώ, ζεστό και σπιτικό. Όσο για χορταστικό ...δεν το συζητώ!!! Κι αν θέλουμε μπορούμε να απολαύσουμε όχι ένα αλλά δύο και τρία (εντάξει υπερβολή γιατί είναι αρκετό!!).
Ετοιμάστε το για μεσημεριανό ή βραδινό κι απολαύστε το με μια κρύα μπυρίτσα ή σκέτο με επιπλέον ντοματοσαλάτα!ΥΛΙΚΑ για 2 τοστ
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 1/2 φλ.τσ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
2 τυράκια (τριγωνάκια) la vache qui rit
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι καραμελώνουμε τα κρεμμύδια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφού βγάλουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
Αλείφουμε τη μια φέτα του ψωμιού με το ένα τυράκι, βάζουμε επάνω το μισό σπανάκι και τα μισά κρεμμύδια και καλύπτουμε με την άλλη φέτα του ψωμιού.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο τοστ.
Ψήνουμε τα τοστ στην τοστιέρα και σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Αφού βγάλουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
Αλείφουμε τη μια φέτα του ψωμιού με το ένα τυράκι, βάζουμε επάνω το μισό σπανάκι και τα μισά κρεμμύδια και καλύπτουμε με την άλλη φέτα του ψωμιού.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο τοστ.
Ψήνουμε τα τοστ στην τοστιέρα και σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Καλή σας μέρα!!