Φουσίλι με κουνουπίδι, μανιτάρια και ποικιλία τυριών


Φουσίλι  με κουνουπίδι, μανιτάρια και ποικιλία τυριών

Καλή σας μέρα! Τί κάνετε;; Ελπίζω να είστε καλά! 
Μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση;; Εσείς επισκεφθήκατε τη χώρα των Μακαρονοφάγων εκεί... λίγο πιο πέρα από τη γνωστή χώρα των Λωτοφάγων;
Μήπως φάγατε μια μπουκιά από τα περίφημα καλούδια που μαγειρεύουν εκεί και ξεχάσατε τα πάντα γύρω σας;;; 
Μακαρονοφάγοι... φοβερός και τρομερός λαός! Ζουν μόνον με μακαρόνια αλλά τί μακαρόνια! Μπορείτε να συναντήσετε όλους τους συνδυασμούς των λαχανικών, των ξηρών καρπών, των κρεατικών αλλά πάντα με μακαρόνια! Αυτός ο λαός, λοιπόν, έχει εξαπλωθεί... ναι, ναι υπάρχουν πολλοί απ' αυτούς ανάμεσά μας! Όχι δεν διαφέρουν πολύ από τους υπόλοιπους εκτός κι αν τους δείτε ...έξω από καμιά κουζίνα όπου, είναι σίγουρο ότι κάποιος μαγειρεύει μακαρόνια, να ...παίρνουν βαθιές εισπνοές για να μπορέσουν να ...ονειρευτούν με τη ...μύτη και να πιστέψουν ότι βρίσκονται, έστω και για λίγο, στη χώρα τους!!!

Φουσίλι  με κουνουπίδι, μανιτάρια και ποικιλία τυριών

Πάντως... να σας πω ένα μυστικό;;; Θα το πω... κι ελπίζω αυτή η εκ βαθέων εξομολόγηση να μην είναι εις βάρος μου... σσσσσσσ... ανήκω κι εγώ σ'αυτούς... ναι, ναι είμαι μια μακαρονοφάγος και μάλιστα από τις πολύ φανατικές!!!! Χωρίς μακαρόνια δεν μπορώ να ζήσω... αφήστε που δεν είναι ανάγκη να έχουν μαζί τους όλα τα καλούδια του κόσμου... τα απολαμβάνω και ...σκέτα με λίγο πεκορινάκι Αμφιλοχίας ή απλά με λίγο κεφαλοτυράκι, ελληνικό, ελληνικότατο (απ΄αυτή την πανέμορφη, ηλιόλουστη χώρα φέρνουμε και στη Μακαρονοχώρα τα τυράκια μας και είναι τόσο, μα τόσο νόστιμα!!!!)
Σήμερα, λοιπόν, θα σας πω μια υπέροχη συνταγή που φτιάχνουμε εμείς, οι κάτοικοι της Μακαρονοχώρας κι αν τη φτιάξετε θα με ...ευγνωμονείτε ή μάλλον θα θελήσετε, το ξέρω σας λέω... είμαι σίγουρη, να μετακομίσετε μαζί μου στη Μακαρονοχώρα, ξεχνώντας όλα τα άλλα!!! Πάρτε μολύβι και χαρτί.

Φουσίλι  με κουνουπίδι, μανιτάρια και ποικιλία τυριών

ΥΛΙΚΑ
για 4 άτομα
  • 1/2  πακέτο φουζίλι
  • 250 γρ. κουνουπίδι βρασμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 4-5 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • 80 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 20 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη
Για τη σάλτσα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος (2 κουτιά) με λίγα λιπαρά
  • 120 γρ. gouda τριμμένο + 50 γρ. για την επιφάνεια
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. μπλε τυρί 
  • 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες χρήσεως που αναγράφονται στο χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  3. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψάκι.
  4. Βάζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς αντικολλητική ουσία για να καβουρντιστεί ελαφρά (να πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα).
  5. Βάζουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο βούτυρο να σοταριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις για να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Βάζουμε τα ζυμαρικά μας στο βουτυρωμένο ταψάκι, προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και το κουκουνάρι.
  8. Αναμιγνύουμε προσεκτικά και ετοιμάζουμε το μίγμα της σάλτσας.
Για τη σάλτσα
  1. Βάζουμε στο multi τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και τα κάνουμε πολτό.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μίγμα των λαχανικών με τα ζυμαρικά.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρά για να αναμιχθεί καλά η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
  4. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο gouda και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο.
  5. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά, περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.
Φουσίλι  με κουνουπίδι, μανιτάρια και ποικιλία τυριών

Tante Kiki
38 Comments
No