Ο νόμος του Μέρφυ γιατί ...το γέλιο είναι φάρμακο!!!


Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα να έχετε!! Λόγω του... κύκλου των χαμένων φωτογραφιών και κατ΄επέκταση των αναρτήσεων, και λόγω του ότι καλό είναι να γελάμε και λίγο γιατί το γέλιο είναι υγεία σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά κι επειδή έχω "τσατιστεί" με την προηγούμενη εβδομάδα που δεν μου πήγε καλά αν και προσπάθησα στην αρχή να τη γλυκάνω... σήμερα θα σας δείξω έναν τρόπο για να ξεπερνάτε (τον εφαρμόζω και πιάνει σχεδόν πάντα!!!! χεχεχε) διάφορα προβλήματα που αποφασίζουν να δείξουν "επάνω μας" τη δύναμή τους. Για σήμερα, λοιπόν, δεν έχει συνταγούλα ...απλά διάβασμα για χαλάρωση! Χρειάζεται κάποιες φορές!!!
Κάπου εκεί παλιά, τον Απρίλιο του 1991, ψάχνοντας σε κάποιο βιβλιοπωλείο, την προσοχή μου τράβηξε ένα μικρό μαύρο βιβλιαράκι με τίτλο καθρεφτικά γραμμένο... Ήταν η πρώτη μου επαφή με το νόμο του Μέρφυ! Θυμάμαι ακόμη ότι το πρώτο βιβλίο το διάβασα μέσα σε μια ώρα, έτσι κι αλλιώς λίγες σελίδες έχει. Στην αρχή χαμογέλασα μ' αυτό το περίεργο κι ευφάνταστο βιβλίο, μετά γέλασα, μετά άρχισα να σκέφτομαι και να ανακαλύπτω περιπτώσεις όπου ο συγκεκριμένος "νόμος" ταίριαζε "γάντι"!!!! Ήταν η άποψη ενός απαισιόδοξου κι εγώ ακόμη πιο πεσιμίστρια για να βλέπω την ρεαλιστική εφαρμογή ή μήπως στην πραγματικότητα ο Μέρφυ ήταν ρεαλιστής και προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του από στενοχώριες;;;; Μήπως είναι ένας τρόπος να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ και με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες;;;;
Θα μου πείτε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση που μας προσφέρουν;;; Θα σας πω όχι φυσικά γιατί δεν "δουλεύουν" αντίστροφα (θα σας εξηγήσω σε λίγο τί εννοώ ακριβώς) αλλά μπορούμε να κερδίσουμε το χαμόγελο σε στιγμές που αυτό ...εξαφανίζεται οικειοθελώς, να κερδίσουμε ανακούφιση και να πάρουμε κουράγιο για να ...επιβιώσουμε όταν και όπου χρειάζεται! -:))
Ξεκίνησε λοιπόν η Μερφολογία κι εγώ αναγνώστης της πιστός αγόρασα ό,τι βιβλία είχα βρει... Ο νόμος του Μέρφυ για την πληροφορική, για παιδιά, για γυναίκες, για γονείς και παιδιά αλλά και για τον έρωτα... ο νόμος του Μέρφυ παντού και πάντα.
Πώς ξεκίνησε όμως ο νόμος του Μέρφυ;;; Και ποιός ήταν αυτός ο Μέρφυ;;; 
Την ιστορία του μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ στο newsbeast.gr. 
Ο αρχικός νόμος τους Μέρφυ έλεγε: "Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει". 
Υπάρχει όμως πάντα και το χειρότερο επειδή... "αν κάτι δεν μπορεί να πάει στραβά, θα πάει διότι τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να πάει χειρότερα".
Η φιλοσοφία του Μέρφυ είναι ..."χαμογέλα, αύριο τα πράγματα θα είναι χειρότερα.
"Αν τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σίγουρα κάτι θα έχεις παραβλέψει".
Αλλά κι "αν κάποια πράγματα που μπορούσαν να έχουν πάει και χειρότερα δεν πήγαν, τελικά θα αποδειχθεί ότι θα ήταν καλύτερα για όλους να είχαν πάει".
Αφήστε που ό,τι κι αν είναι αυτό που πάει στραβά, υπάρχει πάντα κάποιος που θα πει ότι το ήξερε ή ότι το έλεγε"!!! -:))
Αλλά ο νόμος του Μέρφυ έχει τελικά εφαρμογή και στην καθημερινότητά μας...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα "στο γραφείο, όπου τα σημαντικά έγγραφα επιδεικνύουν τη σπουδαιότητά τους μετακινούμενα αυθορμήτως από εκεί που τα άφησες, εκεί που είναι αδύνατον να τα βρεις!!!" (αυτός ο νόμος εφαρμόζεται σε μένα με τα περιοδικά και τις συνταγές!!!! χαχαχα
Υπάρχουν, φυσικά κι άλλα πολλά παραδείγματα και σίγουρα κι εσείς αν προσέξετε θα βρείτε κι άλλα... δεν σας έτυχε ποτέ να έρθει το ασανσέρ μόλις αφήσετε κάτω τα ψώνια ή να χτυπήσει το τηλέφωνο μόλις μπείτε στο μπάνιο ή κλειδώσετε την πόρτα;;; Κι ακόμα καλύτερα δεν έτυχε ο πελάτης που είναι μπροστά σας να αγοράσει το τελευταίο ψωμί κι εσείς να μείνατε έτσι;;;
Όσο για τον δρόμο όταν γυρνάτε το μεσημέρι στο σπίτι η διπλανή ουρά αυτοκινήτων πάει πάντα πιο γρήγορα κι αν τολμήσετε να πάτε εκεί αυτή θα είναι που θα μποτιλιαριστεί εντελώς!!!! -:))
Υπάρχει όμως και ο νόμος του Μέρφυ για την πληροφορική που λέει ότι "οι βλάβες των υπολογιστών περιμένουν υπομονετικά να έρθει η πιο ακατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν τότε ανελέητα (εδώ ανήκω εγώ!!!) 
Κι εξάλλου  ποτέ δεν μπορείς να ξεφύγεις από μια μεγάλη βλάβη δημιουργώντας μια μικρότερη γιατί στην καλύτερη περίπτωση η μικρή βλάβη θα συμμαχήσει με την μεγάλη για να την υποστηρίξει!!!! χεχεχε
Κι όσο για μένα, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ισχύσει ο έβδομος νόμος του Μέρφυ που αφορά στις επισκευές και "λέει" ότι όταν χαλάσει ο σκληρός δίσκος θα μπορέσεις να ανακτήσεις μόνον τον κατάλογο των περιεχομένων του... μόνο και μόνο για να δεις τί έχασες!!!!!!
Αλλά και για την κυρία Μέρφυ υπάρχουν νόμοι ...με πλήρη εφαρμογή στην καθημερινότητα. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μου αν συμφωνείτε...
Η λίστα με τα ψώνια που είναι πλήρης και προσεκτικά γραμμένη βρίσκεται πάντα ξεχασμένη στο σπίτι!!!
Εάν τα παπούτσια είναι άνετα δεν είναι της μόδας!!
Έχει αποδειχθεί ότι, όταν, ξετρελλαμένη, αγόρασεις ένα πανάκριβο ρούχο, μετά από μια εβδομάδα θα ανακαλύψεις ότι είτε είναι κακής ποιότητας, είτε δεν σου πάει καθόλου, είτε το βρίσκεις σε στοκατζίδικο σε εξευτελιστική τιμή!!!!
Στη μαγειρική ένα λάθος παρουσιασμένο με αυτοπεποίθηση είναι δημιουργία.  
Το σουφλέ που έχεις φτιάξει ακολουθώντας σχολαστικά τις οδηγίες θα βγει σαν τηγανίτα. Το σουφλέ που το έχεις ξεπετάξει σε δέκα λεπτά ανάμεσα στα ψώνια και στο μεσημεριανό των παιδιών θα φουσκώσει τόσο πολύ, που θα κολλήσει στην οροφή του φούρνου!!
Τα μόνα πραγματικά ωραία παπούτσια είναι αυτά που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους με τέσσερα δάχτυλα!!!
Ελπίζω να γελάσατε λίγο... γιατί σκοπός μου ήταν ακριβώς αυτός!!! Να διακωμωδούμε, όσο μπορούμε, τις δύσκολες καταστάσεις γιατί αλλιώς ...χαθήκαμε!!!
Να χαμογελάτε... είναι αναγκαίο για την υγεία μας!!!
Καλή σας μέρα κι αύριο με συνταγούλα!!!
Tante Kiki
16 Comments
No