Μαρμελάδα αχλάδι με σοκολάτα ή κακάο και ένα ακόμη βραβείο

Καλησπέρα σας!!! Για τέταρτη φορά γράφω αυτή την ανάρτηση μια και ο "αγαπημένος" μου blogger αποφάσισε να με ταλαιπωρήσει και όχι μόνον να μην την δείχνει στο blogroll των φιλικών ιστολογίων αλλά ακόμη περισσότερο όταν προσπάθησα να το διορθώσω έχασα και τα σχόλια των φίλων bloggers που την είχαν δει!!!!!!!!!!!! Επειδή όμως ο επιμένων νικά, εγώ θα ξαναγράψω την ανάρτηση... Γκρρρρρρρρρρ!!!!!!!! Για να δούμε αν θα νικήσει ο blogger ή εγώ!!!!!!!!!!!!!  χεχεχε
Η συγκεκριμένη, λοιπόν, μαρμελάδα είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και ό,τι καλύτερο για γλυκολιχουδιά... έτσι, όταν έχουμε υποσοκολαταιμίες!!!!!!!!
Με σοκολατένια πάστα φλώρα σας άφησα την Παρασκευή με σοκολατένια μαρμελάδα σας υποδέχομαι στο μπλογκοσπιτάκι μου την Δευτέρα αυτή... έστω και μετά από τέτοια περιπέτεια!!!!!!!! :))
Την ανακάλυψα σε ένα παλιό τεύχος των "Γλυκών ιστοριών" και την έφτιαξα ένα μήνα πιο πριν... αν θυμάμαι καλά ήταν μέσα Σεπτεμβρίου! Η διαδικασία της "εξαφανίστηκε" βίαια όταν ο σκληρός δίσκος μου με όλες τις φωτογραφίες αρκετών συνταγών καταστράφηκε αλλά η μαρμελάδα ...έμεινε.
Έτσι, λοιπόν, ξαναφωτογραφήθηκε (χωρίς τη διαδικασία όμως) και σήμερα σας ...επισκέπτεται με σκοπό να σας δελεάσει να την ετοιμάσετε για να έχετε πρόχειρή μια υγιεινή σοκολατολιχουδιά.
Σας κερνάω λοιπόν σοκολατένια μαρμελαδίτσα που διατηρείται σε κλειστά βαζάκια πολύ καιρό (σε σκοτεινό και δροσερό μέρος πάντα).
ΥΛΙΚΑ για 1.800 γρ. περίπου
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα στο multi (όχι εντελώς πολτοποιημένα)
750 γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1 μέτριο πορτοκάλι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 μικρά ξυλάκια κανέλας
200 γρ. κουβερτούρα ή 3-4 κ.σ. κακάο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.   
Εάν χρησιμοποιήσουμε κακάο αντί για κουβερτούρα το προσθέτουμε σ' αυτή τη φάση στην κατσαρόλα. 
Αφήνουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε για να ενσωματώσουμε το κακάο.
Μόλις το κακάο ενσωματωθεί στο μίγμα και η ζάχαρη λιώσει, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 ακόμη λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που θα κοχλάσει.
Εάν χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα αντί για κακάο την προσθέτουμε σ' αυτή τη φάση στο σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κουβερτούρα να λιώσει, ανακατεύοντας το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αχλάδια  και βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στην εστία.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, περίπου, ξαφρίζοντας κάθε φορά που θα δούμε αφρό στην επιφάνεια.
Ελέγχουμε με το γνωστό τρόπο εάν έχει δέσει η μαρμελάδα (δηλαδή παίρνουμε λίγη μαρμελάδα, την βάζουμε σε ένα κρύο πιάτο και σέρνουμε επάνω της τη μύτη του κουταλιού για να δούμε εάν ο "δρόμος" που ανοίγεται μένει οπότε σημαίνει ότι η μαρμελάδα έχει δέσει αλλιώς βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη).
Γεμίζουμε ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι να τα ανοίξουμε και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή: Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες" του Στ. Παρλιάρου, τεύχος Νοεμβρίου 2011
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω  την αγαπημένη και πολύ γλυκιά Πηνελόπη ή "κατά κόσμον" :)) Selcouth του Moon Faces για το βραβείο που μου χάρισε. Αλλά δεν είναι μόνον το βραβείο είναι κυρίως η χαρά που παίρνω όταν εισπράττω τα καλά σας λόγια και την ικανοποίηση από τις συνταγούλες μου που ετοιμάσατε και άρεσαν σε σας και τους αγαπημένους σας. Ευχαριστώ πολύ, καλή μου Sel και σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να προτείνω σε όσους φίλους δεν έχουν επισκεφθεί το μπλογκοσπιτάκι της να το κάνουν γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει! :))
 Αλλά κάθε βραβείο έχει τους δικούς του κανόνες παραλαβής και στο συγκεκριμένο οι κανόνες είναι ...
1- Να αναφέρουμε αυτόν που μας το χάρισε.
2- Να απαντήσουμε σε 6 ερωτήσεις.  
3- Να το χαρίσουμε σε 7 bloggers.
Το ποιός μου το χάρισε ήδη σας το είπα. Περνάω λοιπόν, στις ερωτήσεις... 
1-Τί σε ενέπνευσε και τί σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου.
--Με ενέπνευσε η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και η γέννηση των δύο ανιψιών μου που ...κυριαρχούν στη ζωή μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 'Ετσι "γεννήθηκε" και το όνομα του blog που είναι το ίδιο με την υπογραφή μου μια και "Tante Kiki", στα γαλλικά, σημαίνει "Θεία Κική" ...άσχετα αν οι μικρές με φωνάζουν απλά Κάκα και όχι Κική ούτε, φυσικά, "θεία Κική"!!!! χαχαχαχα  
2. Αν δεν ήσουν άνθρωπος τί θα ήθελες να ήσουν.
--Νομίζω ...τούρτα!!!!!! χαχαχα Ναι, τούρτα αν και όχι απαραίτητα σοκολατένια!!
3. Αν σε σταματούσαν στο δρόμο από το Blog Tv και σε ρωτούσαν "Ποιό είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων;" Τί θα απαντούσες; Ποιό είναι; 
Όσοι με γνωρίζουν ...γνωρίζουν ότι υπάρχουν στιγμές που με διακατέχει μοναχικότητα (ευτυχώς όχι μοναξιά). Από την άλλη, με μαλλώνουν για υπερβολική δοτικότητα αλλά και υπερβολική ανάγκη για ελευθερία... άστα να πάνε από αντιφάσεις δηλαδή!!!!!!!!!!
4. Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις; 
Η αποδοχή από τόσους φίλους που μαγειρεύουν τις συνταγές μου και τους αρέσουν (αν και αμφέβαλα πολύ όταν ξεκίνησα) και η αίσθηση ότι αυτό που κάνω είναι χρήσιμο, χαλαρωτικό και δημιουργικό.
5. Ποια φωτογραφία θα βάζατε για τη ζωή;
6. Αγαπημένη λέξη
Ζωή γιατί τα περικλείει όλα... ελευθερία, αγάπη, πάθος, δημιουργία, χαρά, υγεία.
Και τώρα με τη σειρά μου θα το χαρίσω σε 7 bloggers χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν το έχουν πάρει ή αν θέλουν να το πάρουν!!!
1- στη Ζαμπία του Kitchen Stories για τα υπέροχα πιάτα και τις απίθανες φωτογραφίες της που πάντα θαυμάζω.
2-στη Δήμητρα του Aussi Dimi decoupage για τις υπέροχες φωτογραφίες της που με ταξιδεύουν αλλά και τα καταπληκτικά της decoupage που μεταμορφώνουν συνηθισμένα αντικείμενα σε ...έργα τέχνης.
3- στην Αγγελική του Λεμόνι και Κανέλα γιατί ήταν η πρώτη που με βοήθησε όταν πρωτομπήκα στην μπλογκογειτονίτσα μας και για τις εντυπωσιακότατες φωτογραφίες της που με ξετρελλαίνουν. 
4- στην  Ιωάννα του Syros 2J's γιατί είναι πάντα γλυκιά, μας χαρίζει όμορφες αναρτήσεις κι ελπίζω να της φτιάξω λίγο το κέφι.
5- στην Καίτη του Kate's CakeBox για τα υπέροχα ποιήματά της και τον τρόπο γραφής της που λατρεύω.
6- στην Χρυσαυγή του Food for thought για τις συνταγές και τις φωτογραφίες που μας χαρίζει.
7- στην Ελένη του Μαγειρική με Φαντασία επίσης για τις νόστιμες συνταγές αλλά και τις φωτογραφίες της.
 Υ.Γ. Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου γιατί έχασα τα σχόλια των καλών φίλων bloggers... Ζαμπία, η Αγγελική, η Δήμητρα και Αναστασία!!!!!!!!!!!

27 σχόλια:

  1. Καλημέρα με χαμόγελο Βασιλική μου!

    Παρά τις τρικλοποδιές του blogger ο σοκολατένιος πειρασμός επανεμφανίστηκε για να μας σαγηνέψει με τη σούπερ σπέσιαλ γοητεία του!
    Τον ονειρεύομαι να ρέει αργά στις καμπύλες ενός κέικ και να γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες να...αυτοσυγκρατηθούμε;!
    Πολύ δύσκολο...:)

    Πολλά συγχαρητήρια για το βραβείο σου, το αξίζεις για την ακάματη, σημαντική και ταυτόχρονα δυναμική σου παρουσία στα ιντερνετικά, μαγειρικά δρώμενα!

    Σ΄ευχαριστώ που το απένειμες και σε εμένα. Το θεωρώ δώρο αγάπης και εκτίμησης. Τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και ταυτόσημα!

    Συγχαρητήρια και σε όλα τα βραβευμένα blogs. Όλα κατέχουν μια πολύ ζηλευτή θέση στο διαδίκτυο!
    Αξίζουν επάξια τη συμμετοχή τους σ΄αυτή την απονομή!

    Καλή συνέχεια με κέφι, παρακάμπτοντας όποια εμπόδια μας προκύπτουν!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ζαμπία μου κι ευχαριστώ για όλα τα καλά σου λόγια! Όσο για σένα, ναι, να το θεωρείς δώρο αγάπης και εκτίμησης για τη δουλειά σου, το ύφος και το ήθος σου!!!
      Συγχαρητήρια!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ η συνταγή σου Κική!...δηλαδή θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και σε άλλες μαρμελάδες (με άλλα φρούτα) κακάο η κουβερτούρα;...
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Χρυσούλα μου και φυσικά θα μπορούσε να προσθέσουμε κακάο σε όποια μαρμελάδα θέλουμε.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Φαίνεται συναρπαστική!!!! Αναρωτιέμαι το ίδιο με τη Χρυσούλα. Μπράβο και για το βραβείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια θα μπορούσαμε να προσθέσουμε όπου μας αρέσει!

      Διαγραφή
  4. Αααα! Θέλω κι εγώ αχλαδοσοκολατομαρμελάδα! Φαίνεται υπέροχη και καταγράφεται! Εαν πολτοποιήσω τελείως τα αχλάδια -μου αρέσει νιανιά η μαρμελάδα- θα έχω θέμα;
    Σ' ευχαριστώ για την παραπομπή, για όλα τα καλά σου λόγια, αλλά και για την αποδοχή του βραβείου-παιχνιδιού!!!!
    Το ότι συμφωνούμε απόλυτα στη μοναχικότητα και στην ελευθερία, το ξέρεις ήδη! Πολύ ωραίες οι απαντήσεις σου Κική μου!
    Σε κάνα μήνα θα δοκιμάσω -ξανά- να φτιάξω τούρτα με ζαχαρόπαστα! Ετοιμάσου για μεγάλες συγκινήσεις! Χαα,χα,χα,χα!
    Να είσαι πάντα καλά "θεία Κική"! :)) :))
    Πολλά φιλάκια και πολλές όμορφες καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και μπορείς να πολτοποιήσεις τελείως τα αχλάδια αν και αν είναι ψιλοκομμένα με το βράσιμο λιώνουν. Δεν αλλάζει η γεύση!! Το ξέρω ότι συμφωνούμε και όσο για τη ζαχαρόπαστα... ό,τι χρειαστείς πες μου! :))
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Κική μου!
    Πράγματι ο blogger κάνει περίεργα κολπάκια. Όταν πήγα να μπω στην ανάρτηση σου από τη λίστα ανάγνωσης, με πέταξε σε μια παλιότερη ανάρτηση για ένα σταφιδοκέικ που είχε φτιάξει η μικρή Ιωάννα. Περίεργα πράγματα!
    Ευτυχώς όλα καλά και μόλις διάβασα την ωραία μαρμελάδα σου.
    Αχλάδι με σοκολάτα ε; Δεν ακούγεται καθόλου άσχημο φίλη μου, το αντίθετο μάλιστα!
    Συγχαρητήρια και για το βραβείο, χαίρομαι που διάβασα και άλλα πράγματα για σένα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω σκάσει πράγματι με τα κόλπα του Ερμιόνη!!! Δοκίμασέ την και νομίζω ότι θα σου αρέσει! Ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κική!!!!Πράγματι!!!Επεισοδιακή η αναρτησή σου!!!Καί σχόλιο άφησα καί θά ξαναφήσω!!!Χά χά!!!Τό ίδιο συμβαίνη καί σέ εμένα στίς αναρτήσεις μου,τόν τελευταίο καιρό!!!Η μαρμελάδα σου,σούπερ!!!Ωραίος συνδυασμός αχλάδι-σοκολάτας!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Συγχαρητήρια γιά τό βραβείο!!!Μού άρεσαν πολύ οι απαντήσεις σου!!!Νά χαίρεσαι τίς ανηψούλες σου καί νά τίς καμαρώνεις!!!Τυχερές πού σέ έχουν θεία τους!!!Ευχαριστώ πολύ πού μέ επέλεξες!!!Μεγάλη μου τιμή!!!Νάσαι καλά!!!!Καλή εβδομάδα!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επεισοδιακή δεν λες τίποτε Δήμητρά μου. Ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθειά σου!!!!
      Όσο για την μαρμελάδα αξίζει να τη δοκιμάσεις και το βραβείο το αξίζεις απόλυτα γιατί είσαι καλλιτέχνης!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Τι υπέροχη μαρμελαδίτσα είναι αυτή; Είμαι πολύ περίερηγ να τη δοκιμάσω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την Λένια μου, αξίζει!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Μπορεί να σε πίκρανε λιγάκι ο blogger, εσύ όμως μας σερβίρισες γλυκούς πειρασμούς πάλι!!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο, Κική μου!!!
    Και ασφαλώς, ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! Στην επόμενη ανάρτηση, θα έχω δημοσιευμένες τις απαντήσεις!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!
    Καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ιωάννα μου κι όσο για το βραβείο το αξίζει!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Νόμιζα ότι χάθηκες κάπου στο ιντερνετικό υπερπέραν.....ότι σε ρούφηξε κάποια μυστηριώδης μαύρη τρύπα και μαζί με σένα όλες οι υπέροχες συνταγές σου!
    Η σοκολατένια αχχλαδομαρμελάδα με καθησύχασε!Εδώ είμαστε λέω....αυτή είναι η Κική!Με τις πρωτότυπες και φίνες προτάσεις,με τη γευστική καθημερινότητα η οποία ομορφαίνει τις ζωές μας,με τα γλυκά λογάκια που μας καλοσωρίζει κάθε μέρα!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου Κική μου!Πάντα διαβάζω τα εύστοχα και πνευματώδη σχόλια της Sel...μου αρέσουν πολύ!
    Συγχαρητήρια και σε όλες τις άξιες κυρίες που τιμήθηκαν με τη σειρά τους από τη δική σου πλευρά!Να είναι πάντα γερές και ευφάνταστες για να μας χαρίζουν υπέροχες συνταγές και μέσα από τα δημιουργικά τους blogsνα παρακολουθούμε την πρόοδο τους!
    Φιλιά πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο νόμισα Φωτεινή μου... ότι με ρούφηξε μια μαύρη τρύπα του διαδικτύου αλλά ευτυχώς ...ξαναβγήκα!!! χαχαχα
      Αξίζει να δοκιμάσει τη μαρμελάδα αυτή είναι καταπληκτική!!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για το ότι τα σχόλιά σου ομορφαίνουν τις αναρτήσεις μου! :))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Κική μου κι εμείς έχουμε πάρα πολλά προβλήματα με τον blogger τον τελευταίο καιρό.
    Πολλοί φίλοι bloggers μου λένε ότι κάποιες αναρτήσεις μας δεν εμφανίζονται στην παρακολούθηση ιστολογίων.
    Ελπίζω να είναι κάτι παροδικό και να μην κρατήσει πολύ!
    Η μαρμελάδα σου υπέροχη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενά μου κι ελπίζω κι εγώ να είναι παροδικό!!!
      Φιλιά και χαίρομαι που σου άρεσε η μαρμελάδα μου!

      Διαγραφή
  11. Έχω "εμφανώς" χάσει επεισόδια με τα τεκτενόμενα στον blogger, αν και ξέρω πως χθες υπήρχε πρόβλημα στο Facebook παγκοσμίως.

    Η σοκολατένια μαρμελάδα, έτσι όπως την διαβάζω Κική μου, μοιάζει εξαιρετική εναλλακτική ιδέα, σε αντικατάσταση της πραλίνας φουντουκιού. Πρέπει να βρω χρόνο να κάνω μια δοκιμή!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πηνελόπη μου και τί επεισόδια!!!!!!!!!!!! :(( Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά... δεν ήξερα ότι υπήρχε πρόβλημα παγκοσμίως στο FB!!
      Η σοκολατένια μαρμελάδα όντων μπορεί να αντικαταστήσει την πραλίνα κι έχει και λιγότερες θερμίδες!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Λατρεμένη μαρμελάδα !!!! Σ'ευχαριστούμε Κικίτσα μου, πάντα έχεις τα καλύτερα.
    Πολλά φιλιά και θα είμαι Θεσσαλονίκη 10-14 Δεκεμβρίου !!!!
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Σοφάκι μου και χαίρομαι που θα είσαι στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες. Εννοείται ότι θα βρεθούμε έτσι;;; Σε περιμένω!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Aπίστευτο που δώσαμε την ίδια απάντηση???! Πολύ ωραία αυτ΄΄η η συνταγή με τα αχλάδια και την σοκολάτα. Υπέροχος συνδυασμός. Εθιστική η μαρμαλάδα σου!!!
    Να την δοκιμάσω? Δεν έχω φτιάξει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕ ΕΞΙΤΑΡΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Κ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!