Κρέμα σοκολάτας με κακάο και σοκολάτα Παυλίδου


Κρέμα γλυκιά! Κρέμα σοκολάτα, πορτοκάλι, φράουλα, βανίλια, λεμόνι, ινδοκάρυδο ή ό,τι άλλο βάλει ο νους σας και τραβάει η όρεξή σας. Μια απλή και ταπεινή κρέμα που μπορεί να γίνει ένα νόστιμο γλυκό, σκέτο ή στολισμένο με ό,τι λαχταράμε! 
Οι κρέμες πάντα ήταν ένα γλυκό μαμαδίστικο, ένα γλυκό καθησυχαστικό, όπως συνήθως λέω, ένα επιδόρπιο εύκολο που μου θυμίζει τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια! Όμορφες αναμνήσεις κι ας μην ήμουν εξπέρ στα γλυκά και στα φαγητά! Μου έφτανε που με μια κρέμα μπορούσα να γλυκαθώ και να γευτώ ό,τι γεύση ήθελα... ή σχεδόν!! Γιατί, από καιρό σε καιρό τσάκιζα και κάτι ...ποντικάκια ή κασετίνες!! Αλήθεια θυμάται κανείς άλλος αυτές τις μικρές πάστες, που, τότε, ήταν πολύ στη μόδα;; Τα ποντικάκια και τις κασετίνες... ιδιαίτερα τις δεύτερες τις έχω στο νου μου ολοζώντανες και ολόφρεσκες, να καμαρώνουν στη βιτρίνα του γειτονικού ζαχαροπλαστείου κι εγώ να μην μπορώ να τους αντισταθώ!!! χαχαχαχα Από τότε το είχα το κουσούρι... όχι, τί νομίσατε;;;; 
Κι επειδή πάλι παραστράτησα με τις αναμνήσεις... επιστρέφω στο κρεμώδες επιδόρπιο για να σας ενημερώσω ότι αυτή τη φορά η κρέμα έχει τη γεύση της αγαπημένης μου σοκολάτας Παυλίδη με γέμιση κρέμας κακάο (μία από τις αγαπημένες μου γιατί και οι σοκολάτες Παυλίδη ανήκουν στις γεύσεις που με συντροφεύουν πολλά πολλά χρόνια!!!).
Εκπληκτική γεύση με μια απλή και γρήγορη παρασκευή. Ένα από κείνα τα γλυκά που μπορεί να φτιάξει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα γιατί είναι ωραίο να τρως ένα κρεμώδες γλυκάκι από τα χεράκια σου είτε είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια είτε είσαι εργαζόμενος, εργένης, μαμά, γιαγιά ή θεία! Δεν συμφωνείτε;;;;
Ελάτε, λοιπόν, μαζί μου στην κουζίνα... θα την ετοιμάσουμε στο λεπτό!!!
ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες
400 γρ. γάλα πληρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. κακάο
80-100 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)
5 κ.σ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια  (κούσταρ πάουντερ ή κόρν φλάουρ)
200 γρ. σοκολάτα Παυλίδη με γέμιση κακάο (2 σοκολάτες)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί καλά σε σιγανή φωτιά.
Την αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την σοκολάτα που την αφήνουμε για 2-3 λεπτά να λιώσει πριν ανακατέψουμε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ αναμινγύουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το κακάο και 1 φλ.τσ. νερό χλιαρό.
Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν τα στερεά και να γίνουν ένα πηχτός πολτός.
Μόλις το γάλα ζεσταθεί και η σοκολάτα λιώσει, προσθέτουμε το μίγμα των στερεών (ζάχαρης-άνθος αραβοσίτου-κακάο) και ανακατεύουμε βάζοντας και πάλι την κρέμα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει, βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια ή παγωμένο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα μέχρι να κρυώσει για να γίνει λεία, γυαλιστερή και να μην κάνει κρούστα.
Ύστερα, μοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο, κόρν φλέηκς, φρέσκα φρούτα, σταγόνες άσπρης σοκολατας αλλά και σαντιγύ. 
TIPS
*Εάν θέλουμε η κρέμα μας να έχει γεύση πορτοκαλένιας σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σοκολάτα Παυλίδη με γέμιση και γεύση πορτοκαλιού.
Tante Kiki
27 Comments

27 σχόλια:

  1. Μας κόλασες πρωινιάτικα,ΚΙκίτσα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια κρεμούλα πού και πού χρειάζεται Λένια μου και η συγκεκριμένη έχει γεύση φοβερή!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία κρέμα! Να είχα ένα μπολάκι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοκολατοπαράδεισος το μπολάκι σου κικίτσα μου! σου έχω βραβειάκι στο μπλογκ μου κόπιασε να το παραλάβεις φιλιά!http://skepiloges.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Κατερίνα μου!!! Ήρθα ήδη και το πήρα και το Σάββατο θα το αναρτήσω! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή... να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  4. fainetai teleia Kikh.tha thn kano sthn korh mou.Fotini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κάνεις και να μου πεις εντυπώσεις Φωτεινή μου... και μάλιστα να την κάνεις με τη σοκολάτα που αγαπά η κόρη σου!!!! Θα τη λατρέψει!!!

      Διαγραφή
  5. Πόσο λαχταριστή είναι η κρέμα σου!
    Φαίνεται βελούδινη και πολύ πλούσια σε γεύση!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι βελούδινη η υφή της Ερμιόνη μου και πολύ σοκολατένια η γεύση της!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Οτι πρέπει για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες!
    Ετοιμάζεται πανεύκολα και εξαφανίζεται ακόμη πιο εύκολα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενά μου... αξίζει γιατί είναι πανεύκολη και πολύ σοκολατένια!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Α πα πα! Τί κόλαση είναι αυτή! Ωραίο το τελευταίο tip, μ' αρέσει η σοκολάτα με το πορτοκάλι! Πολύ ωραία κρέμα Κικίτσα μου! Μπαίνει στα αγαπημένα και με την πρώτη ευκαιρία θα την χτυπήσω αλύπητα!
    Πολλά φιλάκια! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Σελ μου και αξίζει να την φτιάξεις με τη σοκολάτα που αγαπάς για να την απολαύσεις απόλυτα!!! Χτύπα την!!!!!!!!!!! χαχαχα
      Πολλά πολλά φιλάκια και να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  8. Κι έλεγα πως αν δεν έμπαινα από το πρωί να δω τη συνταγή, το απόγευμα θα φαινόταν πιο... αδιάφορη.
    Μπααααα! Εξακολουθώ να τη θέλω κολασμένα!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου αξίζει να τη δοκιμάσεις, είναι ...σοκολατοθεραπεία και μάλιστα αν προσθέσεις τη σοκολάτα που αγαπάς είναι μοναδική απόλαυση ...εύκολη και νόστιμη!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. 'Εφτιαχνα, φτιάχνω και θα φτιάχνω πάντα κρέμες! Τέλεια φαίνεται η σημερινή σου Κική μου, θα την προτιμήσω μάλλον με την γεμιστή με πορτοκάλι!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, κι εσύ σαν κι εμένα Μαριάννα μου!!!! Δοκίμασέ την με όποια σοκολάτα αγαπάς... είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Σε μένα το μπολάκι παρακαλώ χωρίς ινδοκάρυδο!!
    Καλό βράδυ Κική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ Ξανθή... κατάλαβα ανήκεις στο κλαμπ της αδερφής μου... χωρίς ινδοκάρυδο... έφτασεεεεε!!!!!!!!!!!
      :))
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  11. Αυτές τις κρέμες αρέσκομαι να τις δοκιμάζω μέσα από την κατσαρόλα Κική μου!!!!Απίστευτη νοστιμιά και οικογενειακές μνήμες φέρνει στον καθένα μας αυτή η σπιτική λιχουδιά!!!!Πόσο λαχταριστή την έκανες!!!!!Βελούδινη ,απαλή και πολύ σοκολατένια,πρόκειται να χαϊδέψει τις γλυκιές μας αναζητήσεις!Ένα υπέροχο ελαφρύ επιδόρπιο που προσωπικά το αγαπώ πολύ!!!!!
    Φιλάκια πολλά,πολλά Κική μου!!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ σαν τη μαμά μου Φωτεινή!!! -:))
      Πράγματι νοστιμιά, με παραδοσιακές ρίζες αλλά και παιδικές!!! Έχει βελούδινη υφή και απίστευτη σοκολατένια γεύση!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Φιλάκια πολλά κι ελπίζω να βρεθούμε!!

      Διαγραφή
  12. Πειρασμός σοκολατένιος...
    τρελαίνομαι για κρέμες και κρεμώδη γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Φλώρα είναι σοκολατένιος πειρασμός αυτή η κρέμα!!

      Διαγραφή
  13. Σαν παιδική κρεμούλα για μας που νιώθουμε ακόμη παιδιά! Τι ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι γι αυτό την έκανα... για τα μικρά και μεγάλα παιδιά!!!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No