Σκονς με καρύδια και κορν φλέηκς


Καλημέρα σας!! Σήμερα η μέρα δικαιωματικά ανήκει στους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές που ξεκινούν ακόμα μια σχολική χρονιά, τους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία μας έχουν αγιασμό, τα χτυποκάρδια ακούγονται πάνω από κάθε σχολείο, μαζί με τις γλυκές φωνούλες, τα γέλια, τις συζητήσεις μετά από το ξένοιαστο καλοκαίρι για φίλους, συμμαθητές, συναδέλφους! Κάπου πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται η αγωνία και ο προβληματισμός για το τί θα φέρει και το πώς θα κυλήσει αυτή η χρονιά!!! Ξεκινάει ο αγώνας ...λοιπόν και μαζί οι επιτυχίες αλλά και οι αποτυχίες, τα τεστ, το διάβασμα, το τρέξιμο μέσα κι έξω από το σχολείο αλλά και όλες οι νέες εμπειρίες που θα αποτελέσουν τον πλούτο για μια ακόμη χρονιά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ!!!! 
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ της σχολικής χρονιάς!!!
Και μέσα σ' όλο αυτό το κλίμα, σήμερα (όπως και προχθές άλλωστε) τα μικρά, νόστιμα σκονς, πολύ υγιεινά και έτοιμα να προσφέρουν τη νοστιμιά και την ενέργειά τους έρχονται να δώσουν ακόμη μια πρόταση για το ταπεράκι ή τη σακουλίτσα του μικρού μαθητή και της μικρής μαθήτριας που βρίσκεται κάπου εκεί στο βάθος της τσάντας.
Μικρούλια και θρεπτικά θα γοητεύσουν τις μαμάδες με την ευκολία της παρασκευής τους και τους μικρούς μαθητές με τη νοστιμιά τους. 
Θέλετε να δείτε τί κάναμε η chef Ιωάννα κι εγώ;;; Ελάτε μαζί μας στην κουζίνα κι ας ξεκινήσουμε με τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 25 σκονς (ανάλογα με το μέγεθος)
350 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
140-150 ml γάλα φρέσκο
30 γρ. καρύδια
70 γρ. κορν φλέηκς της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα τα μελένια δαχτυλιδάκια)
125 γρ. κρύο βούτυρο, σε κομματάκια
100 γρ. μαύρες σταφίδες (ή ανάμικτες μαύρες και ξανθές)
125 γρ. άσπρη ή καστανή ζάχαρη
1 αυγό + 3 κ.σ. γάλα για επάλειψη της επιφάνειας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα καρύδια και τα κορν φλέηκς στο multi και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
Βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τα θρυμματισμένα κόρν φλέηκς και καρύδια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο βούτυρο και τρίβουμε με τα ακροδάχτυλά μας το μίγμα μέχρι να γίνει "ψιχουλιαστό".
Ύστερα, προσθέτουμε τις σταφίδες (και εάν θέλουμε τις σταγόνες σοκολάτας που εγώ δεν έβαλα γιατί δεν τις θέλουν οι μικρές μας).
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι ιδιαίτερα σφιχτή αλλά ούτε και πολύ μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά, είτε ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό και κόβουμε τρίγωνα είτε ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες και κόβουμε πάλι σε τρίγωνα.
Φυσικά, μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια σε ό,τι σχήμα θέλουν τα μικρά μας.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα σκονς πριν τα βάλουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
TIPS
*Κι επειδή, όπως έχουμε πει πολλές φορές δεν ...πετάμε τίποτε... το μίγμα του αυγού με το γάλα που μας περισσεύει από την επάλειψη των σκονς πριν τα ψήσουμε, το χρησιμοποιούμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το ψήνουμε ή το τηγανίζουμε με ελάχιστο βούτυρο κι έτσι έχουμε μια νόστιμη πιτούλα σαν κρέπα.
**Όσο για τους λάτρεις της σοκολάτας, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη, μαζί με τις σταφίδες μερικές σταγόνες σοκολάτας.
Tante Kiki
28 Comments
No