Ας δούμε πώς θα τις ετοιμάσουμε για να κάνουν τους γευστικούς μας κάλυκες να αναστενάξουν από ευτυχία και τον οργανισμό μας να γεμίσει υγεία.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. καστανή ζάχαρη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την φρουτένια γέμιση μαρμελάδας
450 γρ. μήλα τριμμένα στον τρίφτη
175 γρ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
25 γρ. καστανή ζάχαρη
Για την επικάλυψη
1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
200 γρ. μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και το βάζουμε σε ένα ταψάκι 23x23 εκατοστά.
Το πιέζουμε με το χέρι μας, το τρυπάμε με ένα πηρούνι και το βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και το βάζουμε σε ένα ταψάκι 23x23 εκατοστά.
Το πιέζουμε με το χέρι μας, το τρυπάμε με ένα πηρούνι και το βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την φρουτένια γέμιση μαρμελάδας
Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και βράζουμε το μείγμα των φρούτων για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας ελάχιστο ζεστό νερό εάν δούμε το υγρό της μαρμελάδας να μειώνεται επικίνδυνα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιούμε είτε με το εργαλείο του πουρέ, είτε με το multi είτε με το mini pimmer.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και βράζουμε το μείγμα των φρούτων για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας ελάχιστο ζεστό νερό εάν δούμε το υγρό της μαρμελάδας να μειώνεται επικίνδυνα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιούμε είτε με το εργαλείο του πουρέ, είτε με το multi είτε με το mini pimmer.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Για την επικάλυψη
Αναμιγνύουμε το μέλι, τις νιφάδες βρώμης, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά.
Σύνθεση της μπάρας
Επάνω στην ήδη ψημένη βάση της μπάρας, απλώνουμε τη φρουτομαρμελάδα και από πάνω τα υλικά της επικάλυψης.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν να τις κόψουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
TIPS
* Εάν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μαρμελάδα, σε όποια γεύση προτιμούμε, αντί να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη φρουτομαρμελάδα. 'Ετσι είναι ακόμα πιο απλή η ετοιμασία τους.
* Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μαρμελάδα προτιμούμε.
* Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μαρμελάδα προτιμούμε.
Πηγή: GoodFood, 101 Cakes & bakes